Ziua Internaţională a Femeii 2024. Cum sărbătorim în acest an, ce semnificație are Ziua Femeii și ce flori se oferă

Ziua Femeii, marcată în toată lumea pe 8 martie, serbează curajul și puterea celor care au jucat un rol extraordinar în societate, dar le celebrează și pe femeile din viața fiecăruia dintre noi, de la iubite, la mame, colege și prietene.

Ziua Internațională a Femeii în 2024 

În 2024, tema campaniei „Inspiră Incluziunea” subliniază importanța diversității și întărirea rolului femeii în toate aspectele societății.

Tema campaniei de anul acesta evidențiază rolul crucial al incluziunii în realizarea egalității de gen. Aceasta reprezintă un apel la acțiune pentru a dărâma barierele, a provoca stereotipurile și a crea medii în care toate femeile sunt puse în valoare și respectate. „Inspiră Incluziunea” încurajează pe fiecare să recunoască perspectivele unice și contribuțiile femeilor din toate mediile, inclusiv ale celor din comunitățile marginalizate, se arată pe site-ul International Women’s Day.

Toate femeile care doresc să se alăture mișcării de anul acesta, sunt îndemnate să își facă un selfie în care țin palmele în formă de inimă și să îl posteze pe rețelele de socializare alături de mesajul #InspireInclusion.

Ziua Mamei sau Ziua Femeii? 

În R. Moldova 8 Martie este cunoscută ca fiind Ziua Mamei și Ziua Femeii. Ceea ce puțini români știu, însă, este că avem în decursul anului și o Zi a Mamei, diferită de 8 Martie.

Ce flori se oferă de 8 Martie

Fiind o sărbătoare asociată cu începutul primăverii, de Ziua Femeii se oferă în special flori specifice acestui anotimp.

În România, tradițional, la 8 Martie se oferă flori cadou femeilor. Cele mai populare flori oferite de Ziua Femeii sunt ghioceii, lalelele, narcisele sau freziile.

Lalelele sunt asociate cu primăvara și reprezintă dragostea sinceră. Narcisele sunt flori care simbolizează în general primăvara, reînnoirea, optimismul și bucuria. Ele sunt asociate cu începutul noului anotimp și cu renunțarea la vechiul. În plus, narcisele sunt adesea asociate cu sentimentul de respect și recunoștință.

Pe de altă parte, freziile sunt flori care simbolizează în general pasiunea, entuziasmul, bucuria și optimismul.

În această zi este bine primit și un buchet de ghiocei. Aceste flori de primăvară care simbolizează regenerarea, speranța și optimismul. Ghioceii sunt asociați cu începuturile, schimbările și reînnoirea și sunt considerați flori norocoase, fiind oferiți ca un cadou special și ca un semn de încurajare pentru a-ți urmări visele și aspirațiile, potrivit florăriilor.

Morţi în Coreea de Sud în urma unor ninsori-record

Ninsori-record s-au soldat cu trei morţi în regiunea Seul şi au perturbat peste o sută de zboruri şi legături cu feribotul, anunţă joi Ministerul sud-coreean de Interne, relatează AFP citat de news.ro.

Seulul, capitala Coreei de Sud, a fost acopeită miercuri cu un strat de zăpadă, după ce a înregistrat cele mai importante ninsori din luna noiembrie de la începutul înregistrării datelor, în urmă cu peste un secol, potrivit Agenţiei Mateorologice sud-coreene.

Ninsori continuau joi şi au antrenat anularea a 156 de zboruri, au perturbat 104 servicii de feribot şi au provocat 131 de întreruperi de elimentare cu electricitate în ţară, potrivit aceleiaşi surse.

Joi dimineaţa, stratul de zăpadă atingea până la 40 de centimetri în unele locuri în capitală.

O alertă de ninsori puternice a fost ridicată la Seul, însă rămâne în vigoare în alte regiuni din sudul ţării, potrivit Agenţiei Meteotologice.

Cele patru rachete ruseşti care au vizat hidrocentrală Novodnestrovsc din Ucraina au survolat nordul Republicii Moldova

Patru rachete rusești au traversat joi spaţiul aerian al Republicii Moldova, anunţă pe Facebook un fost deputat, Valentin Chilat, un locuitor al saului Bârnova, în raionul Ocniţa (nord), relatează site-ul nordnews.md preluat de News.ro.

Primarul satului Bîrnova, Valeriu Scutelnic, a confirmat pentru nordnews.md că s-au auzit zgomote puternice. „S-au auzit nişte sunete şi bubuituri specifice”, a declarat el. NordNews a publicat și o înregistrare de pe camere de supraveghere care au surprins zgomotul produs de rachete.

Potrivit fostului deputat, rachetele au lovit în zona Hidrocentralei Novodnestrovsk, în Ucraina, situată în apropierea frontierei cu Republica Moldova. Locuitorii din nordul Republicii Moldova au mai raportat incidente asemănătoare. La 17 noiembrie, locuitorii din satul Ruseni, în raionul Edineţ, au semnalat faptul că două rachete ruseşti au zburat la joasă altitudine deasupra localităţii. Un locuitor a surprins atunci momentul cu ajutorul unei camere de supraveghere video din curte.

Fără precedent! Curtea Constituțională din România cere renumărarea voturilor la primul tur prezidențial

Curtea Constituțională a decis, joi cu unanimitate de voturi, să ceară Biroului Electoral Central renumărarea tuturor buletinelor de vot valabil exprimate și cele nule la primul tur al alegerilor prezidențiale. Decizia a fost luată la finalul unei ședinte de două ore, în urma contestației depuse de Cristian Terheș, care acuza fraude privind voturile acordate Elenei Lasconi. Contestația depusă de Sebastian Popescu privind o fraudare făcută de candidatul Călin Georgescu a fost respinsă. Judecătorii vor relua mâine ședința, scrie digi24.ro.

Anunțul oficial al CCR

ACTUALIZARE 15.30: CCR a mai cerut și să îi fie înaintate de către BEC rezultatele reverificării, potrivit comunicatului de presă al instituției. O nouă ședință a Curții va avea loc vineri, 29 noiembrie, de la ora 14.00, pentru a lua o decizie privind cerere de anulare a primului tur prezidențial formulată de către candidatul Partidului Național Conservator Român Cristian Terheș. De asemenea, CCR precizează că plenul Curții a respins, ca tardivă, cu unanimitate de voturi, cererea de anulare a alegerilor pentru funcția de Președinte al României formulată de Sebastian-Constantin Popescu. Toate deciziile Curții Constituționale sunt definitive.

ACTUALIZARE 14.25: Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat în direct la Digi 24 că renumărarea voturilor se poate face dacă există dovezi temeinice care să impună această decizie. Greblă a subliniat că ar trebui renumărate peste 9 milioane de buletine de vot, care acum sunt în arhivele tribunalelor din județe, iar procedura de reverificare a votului nu se poate face în câteva ore sau o zi. Biroul Electoral Central are programată o ședință astăzi, la ora 16.00.

O moldoveancă își caută sora. A fost încurcată la maternitatea din Leova. Acum ar avea 43 de ani
Articolul anterior
Buchete splendide care nu se ofilesc! O talentată meșteriță din Capitală confecționează adevărate minunății din săpun
Articolul următor