Incendiu la Nisporeni. Până la sosirea pompierilor, au sărit în ajutor polițiștii de frontieră

Un incendiu de vegetație a izbucnit ieri, 8 aprilie, în apropiere de localitatea Bărboieni. Până la sosirea pompierilor, angajații SPF Frăsinești au intervenit pentru a stinge flăcările.

Incendiu la Nisporeni: Polițiștii și pompierii au luptat cu flăcărileFoto: Facebook

Ajunși la fața locului, echipele mixte au luptat cu flăcările pentru a nu permite extinderea incendiului, transmite www.stiri.md.

În context, oamenii sunt îndemnați să respecte regulile antiincendiare și să nu arunce chibriturile sau țigările pe suprafețe de iarbă uscată.

O aeronavă care zbura spre Chișinău ar fi aterizat de urgență la București

O aeronavă a companiei Fly One, care opera cursa Erevan- Chișinău, ar fi aterizat de urgență la București, scrie stiripesurse.md.

Pasagerii, în mare parte moldoveni, spun că au fost informați că aterizarea de urgență a fost necesară din cauza „timpului nefavorabil” din Chișinău.

Deocamdată, nu există informații oficiale în acest sens.

Scandal uriaș în România, după ce un cântăreț de manele a fost huiduit în cel mai jostnic hal la concertul Coldplay de la Arena Națională. S-a cerut interzicerea manelelor

Zeci de mii de oameni au huiduit la cel mai așteptat concert al anului, care a avut loc pe Arena Națională. Spectacolul formației Coldplay a avut parte de un moment controversat, care a revoltat zecile de mii de fani care au plătit sute de euro pentru un bilet. Solistul trupei britanice, Chris Martin, a invitat pe scenă un cântăreț de muzică de petrecere de la noi. Piesa acestuia a fost acoperită de huiduielile fanilor trupei rock. 

Scandalul iscat la concertul Coldplay de pe Arena Națională în urma huiduielilor cântărețului de manele Babasha a atras atenția întregii țări asupra acestui gen muzical. În urma evenimentului, cunoscuta milionară Diana Șucu a decis să se facă auzită și să ceară interzicerea manelelor în România.

Scandalul a împărțit opinia publică în două. Pe de o parte au fost cei care au sărit în apărarea cântărețului de manele, pe de altă parte s-au aflat aceia care consideră decizia trupei Coldplay de a-l invita pe Babasha să cânte la concertul lor drept una mai puțin inspirată, scrie presa română. 

Diana Șucu, soția omului de afaceri Dan Șucu, nu a putut sta deoparte de scandalul momentul și susține că vrea să se interzică manelele în România.

Ea cere declanșarea unei petiții pentru interzicerea acestui gen muzical în țara noastră: „Dacă ar fi să primești o petiție în care să scrie: Vrei să se interzică manelele în România? Eu aș spune DA, DA, DA!”, a fost mesajul publicat de către Diana Șucu, pe pagina sa personală de Instagram, la secțiunea InstaStory.    

Și Smiley a reacționat pe Facebook legat de scandalul iscat de Babasha la concertul Coldplay. El spune că l-a durut sufletul și că s-a pus în pielea artistului de pe scenă, scrie altă sursă de peste Prut.  

Artisul se întreabă cum poți să huiduo un artist la care ai plătit bilet.

„Într-o societate civilizată, părerea, dreptul la opinie şi la exprimare liberă nu este huiduit şi nu este blamat. Bă, eu am o părere, da? Dacă părerea mea nu este aceeaşi cu părerea ta, nu trebuie să arunci cu pietre în mine. Bă, nu poţi să faci aşa ceva! Şi dacă nu eşti de acord, şi dacă nu îţi place muzica… Cum să huidui un artist la care ai plătit bilet? Eşti nebun? I-a plăcut omului să facă treaba asta. Tu îl huidui? Cum să faci aşa ceva? Ce societate sănătoasă face aşa ceva?”, a spus Smiley într-un video pe Facebook.

„Trebuie să fim de acord că nu suntem de acord”

Smiley spune că dacă nu ești de acord cu cineva sau nu îți place momentul artistic, aștepți să se termine și treci mai departe, deoarece „trebuie să fim de acord că nu suntem de acord”.

„Bă, dacă nu eşti de acord cu cineva, aştepţi să se termine momentul, trecem mai departe. Doar trebuie să fim de acord că nu suntem de acord. Ei vin din altă ţară, din altă cultură, după un turneu de cinci ani, unde ei au făcut treaba asta în fiecare ţară – nu cred că i s-a întâmplat niciodată treaba asta -, unde au luat muzică locală, autentică, de-a lor. S-au uitat… Te uiţi în top şi primul loc în top, cel mai ascultat om în momentul ăsta este cutare. Te gândeşti că oamenii asta ascultă, asta le place. Nu te gândeşti…. stai un pic că s-ar putea ca fix oamenii care vin pe stadion să nu asculte asta. Nu ai cum să te gândeşti! Sigur nu s-a aşteptat, că nici eu nu m-am aşteptat”.

„M-au trecut transpirațiile”

Smiley a spus că se afla pe teren, la 10 metri de scenă. El susține că s-a pus în locului artistului de pe scenă, „care nu are nicio vină”.

„Eu eram în teren, la 10 metri de scenă. Îmi venea să mă cuibăresc. Eu m-am pus în locul oamenilor de pe scenă, în locul băiatului ăsta care nu are, săracul, nicio vină, nicio treabă. Să ţi se dea şansa să faci asta! Eşti nebun la cap? Cum să nu faci asta? Noi am vrut să facem un moment frumos, am cântat, nu am făcut nimic altceva. Am cântat o piesă! Bă, mă puneam în locul lor şi mă gândeam cum să te simţi, ca artist, când tu faci ceva din suflet, liber, frumos care îi va bucura pe români – că e o muzică în limba română care este numărul unu în trending. M-au trecut toate transpirațiile. M-a durut sufletul, pentru că m-am transportat în locul lor şi m-am gândit ce o fi în sufletul oamenilor ăstora acum, a mai spus Smiley, într-un clip video pe Facebook.

Zboruri anulate și stewardese rănite în urma furtunii de pe Aeroportul Otopeni

Zboruri blocate pe aeroportul „Henri Coandă”. Mai exact, câteva zboruri au fost deviate spre Bulgaria și Serbia din cauza furtunii care s-a abătut asupra României. Iar tei stewardese au fost rănite din cauza turbulențelor într-o cursă care a decolat joi seara de la București cu destinația Hamburg, scrie presa română.

Potrivit BoardingPass, din cauza condițiilor meteo nefavorabile din zona aeroportului „Henri Coandă” (Otopeni) din București în noaptea zilei de 13 iunie 2024, zborurile având ca destinație capitala României au fost nevoite să aștepte în aer îmbunătățirea condițiilor.

În comunicat se arată că „din același motiv, zborul companiei HiSky dintre Timișoara și București a aterizat pe aeroportul din capitala Bulgariei, iar cel operat de SkyUp pentru Arkia pe ruta Tel Aviv – București a aterizat la Burgas”.

Cele două avioane care au aterizat pe aeroporturile din Bulgaria vor fi realimentate și apoi vor zbura spre aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București. De asemenea, zborul Austrian Airlines OS787 Viena – București a revenit pe aeroportul din capitala Austriei la circa 20 de minute de la decolarea spre București.

Trei stewardese au fost rănite din cauza turbulențelor într-o cursă Wizz Air care a decolat joi seara de la București cu destinația Hamburg. Incidentul de la bord s-a petrecut în timp ce aeronava se afla deasupra Craiovei chiar în timpul furtunii puternice de noaptea trecută.

Stewardesele au fost internate la Floreasca, Elias și Spitalul Universitar. Acestea au fost „ușor rănite” la cap și picioare.

„Pe lângă aterizările de la Otopeni, și zborurile care urmau să decoleze în seara zilei de 13 iunie și în noaptea dintre 13 și 14 iunie 2024 au întârzieri semnificative, iar unele dintre acestea au fost anulate. În acest moment, vremea din jurul capitalei s-a îmbunătățit semnificativ, iar avioanele care așteptau în aer îmbunătățirea vremii au aterizat la București”.

Tot mai multe cazuri de tuse convulsivă în Moldova
Articolul anterior
O refugiată din Ucraina învăță copiii de etnie romă să danseze. Orele sunt gratuite, micii dansatori sunt încântați
Articolul următor