Topul celor mai bine plătite locuri de muncă din Republica Moldova

Salarii de zeci de mii de lei şi condiţii avantajoase de muncă. Sunt ofertele unor companii din Republica Moldova aflate în căutare de specialişti calificaţi.

Cele mai mari salarii se oferă în construcţiile de drumuri, în producţia industrială sau în sănătate. Informaţiile despre cele mai bine plătite locuri de muncă au fost prezentate de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Republica Moldova şi au fost studiate de Nicolae Boico, transmite Tvrmoldova.md.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a prezentat top 100 al joburilor vacante cu cele mai mari salarii. Ofertele pornesc de la 10.000 de lei, iar cele mai mari lefuri sunt oferite de o companie din Turcia, care activează la Hânceşti.

Firma caută 11 specialişti în construcţia de drumuri şi e dispusă să achite salarii între 35. 500 de lei şi 43. 200 de lei, iar o companie germană care şi-a deschis o fabrică de țesături de înaltă tehnologie și produse din fibră de sticlă, vrea să angajeze un tehnolog-şef şi promite o remuneraţie lunară de 35.000 de lei.

Sunt vacante şi două posturi la un call-center al unui magazin specializat în vânzarea utilajelor agricole. Angajatorul promite condiţii avantajoase de muncă şi un salariu de 30.000 de lei.

Şi Serviciul Medical al Ministerului de Interne din Republica Moldova caută doi medici specialişti, care ar putea lua până la 27.450 de lei pe lună.

Datele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă arată că cele mai bine plătite locuri de muncă se găsesc în localităţile din centrul Repubicii Moldova, în special în Chişinău, Hânceşti şi Criuleni, unde la mare căutare sunt specialiştii în construcţii, inginerii şi medicii. Urmează apoi regiunile de nord şi de sud, cu cele mai mari salarii la Briceni, Bălţi, Leova sau Basarabeasca. În prezent, la Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă sunt aproape zece mii de job-uri vacante.

Morţi în Coreea de Sud în urma unor ninsori-record

Ninsori-record s-au soldat cu trei morţi în regiunea Seul şi au perturbat peste o sută de zboruri şi legături cu feribotul, anunţă joi Ministerul sud-coreean de Interne, relatează AFP citat de news.ro.

Seulul, capitala Coreei de Sud, a fost acopeită miercuri cu un strat de zăpadă, după ce a înregistrat cele mai importante ninsori din luna noiembrie de la începutul înregistrării datelor, în urmă cu peste un secol, potrivit Agenţiei Mateorologice sud-coreene.

Ninsori continuau joi şi au antrenat anularea a 156 de zboruri, au perturbat 104 servicii de feribot şi au provocat 131 de întreruperi de elimentare cu electricitate în ţară, potrivit aceleiaşi surse.

Joi dimineaţa, stratul de zăpadă atingea până la 40 de centimetri în unele locuri în capitală.

O alertă de ninsori puternice a fost ridicată la Seul, însă rămâne în vigoare în alte regiuni din sudul ţării, potrivit Agenţiei Meteotologice.

Cele patru rachete ruseşti care au vizat hidrocentrală Novodnestrovsc din Ucraina au survolat nordul Republicii Moldova

Patru rachete rusești au traversat joi spaţiul aerian al Republicii Moldova, anunţă pe Facebook un fost deputat, Valentin Chilat, un locuitor al saului Bârnova, în raionul Ocniţa (nord), relatează site-ul nordnews.md preluat de News.ro.

Primarul satului Bîrnova, Valeriu Scutelnic, a confirmat pentru nordnews.md că s-au auzit zgomote puternice. „S-au auzit nişte sunete şi bubuituri specifice”, a declarat el. NordNews a publicat și o înregistrare de pe camere de supraveghere care au surprins zgomotul produs de rachete.

Potrivit fostului deputat, rachetele au lovit în zona Hidrocentralei Novodnestrovsk, în Ucraina, situată în apropierea frontierei cu Republica Moldova. Locuitorii din nordul Republicii Moldova au mai raportat incidente asemănătoare. La 17 noiembrie, locuitorii din satul Ruseni, în raionul Edineţ, au semnalat faptul că două rachete ruseşti au zburat la joasă altitudine deasupra localităţii. Un locuitor a surprins atunci momentul cu ajutorul unei camere de supraveghere video din curte.

Fără precedent! Curtea Constituțională din România cere renumărarea voturilor la primul tur prezidențial

Curtea Constituțională a decis, joi cu unanimitate de voturi, să ceară Biroului Electoral Central renumărarea tuturor buletinelor de vot valabil exprimate și cele nule la primul tur al alegerilor prezidențiale. Decizia a fost luată la finalul unei ședinte de două ore, în urma contestației depuse de Cristian Terheș, care acuza fraude privind voturile acordate Elenei Lasconi. Contestația depusă de Sebastian Popescu privind o fraudare făcută de candidatul Călin Georgescu a fost respinsă. Judecătorii vor relua mâine ședința, scrie digi24.ro.

Anunțul oficial al CCR

ACTUALIZARE 15.30: CCR a mai cerut și să îi fie înaintate de către BEC rezultatele reverificării, potrivit comunicatului de presă al instituției. O nouă ședință a Curții va avea loc vineri, 29 noiembrie, de la ora 14.00, pentru a lua o decizie privind cerere de anulare a primului tur prezidențial formulată de către candidatul Partidului Național Conservator Român Cristian Terheș. De asemenea, CCR precizează că plenul Curții a respins, ca tardivă, cu unanimitate de voturi, cererea de anulare a alegerilor pentru funcția de Președinte al României formulată de Sebastian-Constantin Popescu. Toate deciziile Curții Constituționale sunt definitive.

ACTUALIZARE 14.25: Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat în direct la Digi 24 că renumărarea voturilor se poate face dacă există dovezi temeinice care să impună această decizie. Greblă a subliniat că ar trebui renumărate peste 9 milioane de buletine de vot, care acum sunt în arhivele tribunalelor din județe, iar procedura de reverificare a votului nu se poate face în câteva ore sau o zi. Biroul Electoral Central are programată o ședință astăzi, la ora 16.00.

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei
Articolul anterior
Rânduri uriașe la Institutul Oncologic. Pacienții, nevoiţi să aştepte până la 94 de zile pentru internare sau consulație
Articolul următor