Anunțul Casei Regale cu privire la starea actuală de sănătate a lui Kate Middleton

Kate Middleton încă urmează tratamentul cu chimioterapie, iar lumea se întreabă acum când va putea să-și reia îndatoririle publice. Prințesa de Wales a fost diagnosticată cu cancer la începutul anului, în urma unei operații abdominale majore.

Kate Middleton nu își poate relua, încă, îndatoririle publice

În timp ce își continuă tratamentul pentru cancer, Prințesa de Wales și-a exprimat nevoia de intimitate. Cu toate acestea, speculațiile apărute acum sunt cu privire la când va veni momentul în care va primi undă verde de la medici pentru a reveni la îndatoririle ei regale.

Primele rapoarte sugerau că ea a rămas implicată în proiectele ei de suflet, cum ar fi campania Shaping Us de la Centrul Fundației Regale pentru Early Childhood, chiar dacă se concentrează pe sănătatea ei. Cu toate acestea, se pare că revenirea ei completă la angajamentele publice, chiar și în privat, nu se va întâmpla prea curând.

„Acesta este un angajament clar pe care l-a luat. Va continua când se va întoarce la serviciu”, a declarat luni un purtător de cuvânt al Palatului Kensington pentru Daily Mail. „Dar am fost foarte clari că are nevoie de spațiu și intimitate pentru a se recupera chiar acum. Se va întoarce la muncă când va avea undă verde de la medici”, a adăugat purtătorul de cuvânt, clarificând că Middleton este încă în concediu medical și nu se implică activ în programul ei de muncă, deoarece se concentrează pe sănătate.

Kate, care „este bine”, potrivit soțului ei, Prințul William, într-un comentariu făcut la începutul acestei luni, nu se așteaptă să se întoarcă la muncă până când nu va primi permisiunea de a face acest lucru de către echipa ei medicală.

Christian Guy, directorul executiv al Centrului Fundației Regale pentru Early Childhood, a explicat că proiectele cuplului regal sunt în desfășurare chair dacă ei nu sunt implicați direct în ele.

„Munca prin proiectele Prințului și Prințesei este întotdeauna în desfășurare. Early Childhood este o prioritate uriașă pentru Prințesă și, prin urmare, ea a fost pe deplin actualizată pe parcursul dezvoltării activității Grupului de lucru și a văzut raportul. Kate este extrem de recunoscător membrilor grupului operativ care au făcut progrese atât de fantastice în această activitate în ultimul an” – a explicat Guy.

Kate Middleton și-a descoperit cancerul la începutul anului

Kate Middleton a anunțat pe 22 martie că a fost diagnosticată cu cancer, fără să precizeze tipul bolii.

Prințesa de Wales a dezvăluit că, după intervenția chirurgicală abdominală, s-a crezut că procedura s-a dovedit a fi non-cancerigenă, dar testele efectuate după intervenția chirurgicală au scos la iveală că medicii „au descoperit cum cancerul era prezent.”

„Echipa mea medicală, prin urmare, a sfătuit că ar trebui să urmez un tratament preventiv cu chimioterapie și sunt acum în primele etape ale acestui tratament” – a adăugat ea, la momentul respectiv.
William și Kate sunt căsătoriți de 13 ani și au trei copii – Prințul George, 10 ani, Prințesa Charlotte, 9 ani, și Prințul Louis, 6 ani.

sursa

„Ziua de 25 iunie 2024 va rămâne în istorie.” Roberta Metsola salută startul oficial al negocierilor de aderare a R. Moldova la UE

Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European, salută faptul că astăzi, 25 iunie, se dă startul oficial al negocierilor de aderare la Uniunea Europeană și susține că „această zi va rămâne în istorie.”, scrie tvrmoldova.md.

„Ziua de 25 iunie 2024 va rămâne în istorie.Astăzi începem negocierile cu Ucraina și Republica Moldova în vederea aderării.Acesta este un moment important care ne întărește, care ne leagă ca o singură familie.Viitorul nostru comun începe acum”, transmite Roberta Metsola, într-o postare pe X.

Astăzi, se dă startul oficial al negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, în cadrul primei Conferințe Interguvernamentale UE – Moldova.

Moldova a înregistra unul dintre cei mai ridicați indicatori de mortalitate în accidente rutiere din UE. Ce spune Avocatul Poporului Ceslav Panico

Avocatul Poporului, Ceslav Panico, într-un raport tematic – Dreptul la Viață, Sănătate, Siguranță și Securitate în Traficul Rutier, atenționează că  în anul 2022, Republica Moldova înregistra unul dintre cei mai ridicați indicatori de mortalitate în accidente rutiere în comparație cu țările membre ale UE (83 decese la 1 milion de locuitori), fiind depășită doar de România, scrie stiripesurse.md.

,,Gravele accidente rutiere ce au afectat societatea pe parcursul anului 2023 au demonstrat atât ineficiența prevederilor care reglementează răspunderea pentru încălcările în domeniul circulației rutiere, cât și a sistemului de sancționare a conducătorilor auto vitezomani și celor aflați în stare de ebrietate. Aceste aspecte au contribuit la creșterea alarmantă a sentimentului de insecuritate în traficul rutier”, potrivit lui Ceslav Panico.

Mai multe accidente rutiere grave care au avut loc în 2023, au bulversat societatea, printre care: i) Accidentul rutier, care a avut loc pe drumul național R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni – frontiera cu România (Bahmut), în care a fost tamponat o căruță, iar ca rezultat 4 peroane au decedat (inclusiv un copil de doar 3 luni), iar altele 2 au fost rănite grav; ii) Accident rutier grav în Sângera din mun. Chișinău, în care o fostă angajată a Poliției, în stare de ebrietate alcoolică, a tamponat 3 pietoni. o persoană a decedat, iar 2 au primit leziuni grave corporale ; iii) Accident rutier grav, în care au fost tamponați 2 bicicliști (copii), dintre care unul a decedat, iar altul s-a ales cu grave leziuni corporale (traseul Stăuceni); iv) Accident grav lângă Aeroport. 2 persoane decedate.

În acest context,  Avocatul Poporului Ceslav Panico s-a sesizat ex officio pe parcursul anului 2023 în mai multe cazuri privind accidentele rutiere grave și a inițiat o analiză sistemică a problemei, din perspectiva respectării și protecției dreptul la viață, sănătate, siguranță și securitate în traficul rutier.

Astfel, în perioada septembrie 2023 – mai 2024 a fost elaborat un Raport tematic complex ”Dreptul la Viață, Sănătate, Siguranță și Securitate în Traficul Rutier”. Scopul acestui raport a fost să identifice cauzele și problemele sistemice care contribuie la accidentele rutiere și cum acestea afectează viața, sănătatea, siguranța și securitatea persoanelor în trafic.

Analiza situației existente

Traficul rutier în țară prezintă riscuri semnificative pentru viața și sănătatea populației. Accidentele rutiere reprezintă o cauză majoră de decese și răniri atât în rândul persoanelor angajate în trafic în calitate de șoferi, pasageri, bicicliști și pietoni, cât și al celor neangajate în trafic.

,,Conform analizelor de specialitate, cauzele accidentelor rutiere includ o combinație de factori, cu cei mai importanți fiind factorul uman, condițiile drumului și caracteristicile vehiculului.”

În ce privește calitatea drumurilor, Republica Moldova ocupa în anul 2024  ultimul loc din țările Europene, cu doar 2,6 puncte (comparativ cu 6,4 pentru Țările de Jos – cea mai bine clasată țară europeană) .

Moldovenii vor ca un bulevard din Capitală să poarte numele lui Spiridon Vangheli

Moldovenii vor ca bulevardul Moscova din Capitală să fie redenumit și să poarte numele regretatului scriitor Spiridon Vangheli. Internauții propun ca să fie lansată și o petiție online. Mai multe postări în acest sens au fost distribuite în utimele zile pe o rețea de socializare, scrie stiripesurse.md.

Reprezentanții Primăriei Chișinău spun însă că, există anumite proceduri legale care trebuie respectate pentru a fi modificată denumirea unei străzi.

Mai mult de atât, este necesar să existe demersuri din partea unor grupuri de inițiativă.

„Mereu când pleacă dintre noi o personalitate marcantă se discută despre atribuirea numelui unor străzi sau instituiții. În mediul online acuma totul se petrece. Dar există niște proceduri legale pentru a atribui numele unei străzi. Este necesar să existe demersuri din partea unor grupuri de inițiativă, după care consultări/dezbateri și avize ale consiliilor urbanistice la acest subiect. După care decizia finală este adoptată de Consiliul Municipal Chișinău”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu.

Maestrul Spiridon Vangheli s-a stins din viață la data de 21 iunie 2024, la vârsta de 92 ani.

Anterior au mai existat inițiative referitoare la redenumirea bulevardului Moscova. Se propunea ca acesta să fie „botezat” bulevardul Unirii, bulevardul Ștefan Petrache sau chiar bulevardul Chișinău.

Automobil incendiat în curtea unui bloc din sectorul Râșcani
Articolul anterior
Mesajul lui Volodimir Zelenski din Harkov, bombardat de armata rusă: Ei fac o normă din arderea vieților, distrugerea orașelor
Articolul următor