Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion european

Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion european, rezervat seniorilor.

Sportivul a cucerit medalia de aur în proba de canoe sprint individual pe distanța de 500 metri, la competiția continentală care se desfășoară la Szeged, Ungaria, informează Ministerul Educației și Cercetării.

Sportivul de la Centrul de Pregătire a Loturilor Naționale Serghei Tarnovschi a oprit cronometru cu rezultatul de 1:50.432, devansându-i pe rusul Zakhar Petrov (1:51.248), care a evoluat sub drapel neutru, și cehul Martin Fuksa (1:51.248).

Aceasta este deja a doua medalie cucerită de elevul lui Nicolae Juravschi la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Szeged, Ungaria. Sportivul a intrat în posesia medaliei de bronz în proba de canoe individual pe distanța de 1000 metri. El a înregistrat rezultatul 4:05.744 pe distanța 1000 metri, fiind întrecut de românul Cătălin Chirilă (4:03.010) și cehul Martin Fuksa (4:03.254).

Serghei Tarnovschi avea deja asigurată calificarea la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris înaintea Campionatului European din Ungaria.

Acțiuni masive ale poliției de monitorizare a traficului rutier și a șoferilor nedisciplinați

Ieri, în toată țara, polițiștii de patrulare au organizat masiv acțiuni de monitorizare a traficului rutier, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Chiar dacă Poliția a anunțat despre aceste verificări, totuși unii șoferi nu s-au eschivat să încalce.

28 au fost depistați la volan în stare de ebrietate alcoolică, 11 dintre care aveau grad avansat, iar 4 au refuzat testarea.

Peste 1400 de conducători auto au depășit limita de viteză.

În alte cazuri unii șoferi conduceau fără a avea centura cuplată; alții au încălcat regulile de înmatriculare, de înregistrare de stat sau de revizie tehnică a vehiculelor; unii nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră; iar alții nu au acordat prioritate legală pietonilor sau bicicliștilor.

Au fost înregistrate și cazuri în care șoferii au propus mită polițiștilor, pentru a scăpa de sancțiuni.

Grav accident la Anenii Noi. Cinci persoane internate

Un accident grav s-a produs, în această dimineață, pe traseul dintre localitățile Chetrosu și Puhoi din raionul Anenii Noi, scrie stiripesurse.md.

Potrivit sursei citate, un automobil s-a izbit într-un copac și a ars în totalitate. Potrivit poliției, automobilul era condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, care, din cauza oboselii, ar fi pierdut controlul volanului.

În urma impactului, atât șoferul, cât și cei patru pasageri au fost transportați la spital pentru acordarea ajutorului medical specializat.

Șoferul a fost testat alcoolscopic și nu era în stare de ebrietate. Alte circumstanțe se stabilesc.

O tânără mamă, găsită moartă într-un șopron, la Edineț. Și-ar fi pus capăt zilelor din cauza violenței în familie

Cadavrul unei tinere a fost găsit într-un șopron. Descoperirea macabră a avut loc ieri după-amiază, în jurul orei 17:00, în localitatea Terebna, din raionul Edineț, susțin sursele PulsMedia:MD.

Potrivit surselor, victima s-a dovedit a fi o tânără în vârstă de 28 de ani. Poliția a fost sesizată despre acest caz de către o persoană anonimă, la Serviciul Unic de Urgență 112.

La fața locului s-a deplasat grupul operativ din cadrul IP Edineț, dar și un medic-legist, care preliminar nu a depistat semne de moarte violentă pe suprafața cadavrului, în afară de cele rezultate în urma strangulării. Acest fapt îi face pe oamenii legii să considere că ar fi vorba despre un caz de suicid.

Oamenii legii au inițiat o anchetă în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia, dar și motivelecare au făcut-o pe tânără să recurgă la acest gest disperat.

De altă parte, amicele victimii scriu pe rețele de socializare, că aceasta a lăsat în urma sa doi copii minori, o fetiță de doi ani și un băiețel 12 ani, dar și faptul că în ultima perioadă s-ar fi aflat în depresie din cauza soțului abuziv și a violenței în familie.

Volodimir Zelenski anunță că va înainta Rusiei un set de propuneri de pace
Articolul anterior
Halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani
Articolul următor