Michael Jackson ar fi murit „îngropat în datorii”. Pentru ce avea de plătit 500 de milioane de dolari

Cântăreţul american Michael Jackson avea, la data decesului, o datorie de aproximativ 500 de milioane de dolari, conform site-ului E!News care citează drept sursă documente ale regretatului artist, la care a avut acces, transmite agenţia EFE, citată de observatornews.ro.

Avocaţii executorilor moştenirii lui Michael Jackson, de la a cărui moarte s-au împlinit luna aceasta 15 ani, au declarat că, în 2009, conturile artistului erau „în dezordine”, acumulându-se astfel o datorie de multe milioane de dolari.

Datoriile lui Michael Jackson, uriaşe

Michael Jackson făcuse cheltuieli considerabile în cadrul pregătirilor pentru seria sa de concerte „This Is It”, potrivit documentului depus la Curtea Supremă din comitatul Los Angeles după decesul cântăreţului, potrivit site-ului citat.

Conform datelor prezentate, decesul prematur al lui Michael Jackson, la vârsta de 50 de ani, a lăsat o datorie financiară semnificativă faţă de promotorul turneului său, relatează Agerpres.

În plus, avocaţii executorilor moştenirii au subliniat că Jackson „şi-a schimbat managerii comerciali, avocaţii şi managerii personali de mai multe ori în anii dinaintea morţii sale”, ei fiind astfel nevoiţi să caute documente care erau „împrăştiate în toată ţara”.

Avocaţii ar fi reuşit să şteargă datoriile

Cu toate acestea, în anii care au urmat, avocaţii ar fi reuşit să şteargă datoriile lui Jackson şi „îmbunătăţind cu succes imaginea şi moştenirea lui”, în slujba beneficiarilor Michael’s Trust, care îi include pe copiii cântăreţului, Prince Jackson, de 27 de ani, Paris Jackson, de 26 de ani, şi Bigi Jackson, de 22 de ani.

„Deşi a trecut mai mult de un deceniu de la moartea lui Michael Jackson”, se arată în document, „din când în când, executorii trebuie să facă faţă consecinţelor circumstanţelor de la momentul decesului său”, a precizat site-ul specializat în ştiri mondene.

Michael Jackson este autorul unor hituri de referinţă precum „Thriller” (1982), totodată cel mai bine vândut album din istorie, şi al unor melodii care i-au definit cariera, precum „Beat it” (1982), „Bad” (1987) şi „Smooth Criminal” (1988).

Artistul a încetat din viaţă la 25 iunie 2009 în urma unei supradoze de anestezice, în vila sa închiriată din apropiere de Bel Air, cartierul exclusivist al celebrităţilor din Los Angeles, SUA.

Doliu în lumea muzicii. Artistul Poporului Tudor Zgureanu s-a stins din viață

Artistul Poporului Tudor Zgureanu a trecut la cele veșnice. Compozitorul, dirijorul și profesorul universitar avea 85 de ani.

„S-a stins dragul nostru profesor, cel care a slujit cu credință Arta și a format, de-a lungul carierei sale pedagogice și artistice, generații de dirijori și profesori, astăzi nume notorii, care duc faima țării noastre pe toate meridianele lumii”, se arată în necrologul distribuit de Uniunea Muzicienilor din Moldova.

Ministerul Culturii al Republicii Moldova a transmis condoleanțe rudelor, familiei, colegilor și tuturor celor „în a căror inimi și rugăciuni va trăi mai departe cel care a fost Teodor Zgureanu”.

Maestrul s-a născut pe 4 mai 1939 în Condrătești, Bălți. Şi-a început cariera muzicală la Casa de Creaţie Populară, a fost dirijor al Capelei Corale Academice „Doina” a Filarmonicii Naţionale, dirijor al Capelei corale „Moldova” a Radioteleviziunii din Chișinău. Din 1987 a activita în calitate de profesor, șef al catedrei „Dirijat coral” al Institutului de Artă din Chișinău şi dirijor al corului „Renaissance”.Teodor Zgureanu a fost membru de onoare al Academiei „Amadeus Europe” de la Paris.

Un bebeluș de 8 luni a murit din cauza rujeolei, la Iași

Un bebeluș de numai opt luni a murit după ce s-a îmbolnăvit de rujeolă. Din primele informații, băiatul nu era eligibil pentru vaccinarea cu ROR (rujeolă-oreion-rubeolă). Micuțul a intrat în contact cu mama și fratele său în vârstă de doi ani, care prezentau simptomatologie clinică de rujeolă și astfel s-a produs infectarea, scrie presa română.

„Trendul descendent înregistrat de acoperirea vaccinală împotriva rujeolei, boală ce poate fi prevenită prin vaccinare, reprezintă una dintre cele mai importante probleme de sănătate publică cu care ne confruntăm. Această scădere a ratei de vaccinare anti-rujeolică se datorează în principal campaniei anti-vaccinare desfășurată pe rețelele de social-media în ultimii ani. Tocmai de aceea se efectuează și la nivelul județului Iași o informare cât mai obiectivă a părinților cu privire la importanța respectării schemelor naționale de vaccinare pentru a se asigura cea mai bună protectie posibilă. Astfel, Vaccinarea protejează atât persoana vaccinată, cât și persoanele din jur”, a transmis DSP Iași.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași, la nivelul comunei Moțca, acoperirea vaccinală este foarte mică, având în vedere refuzul populației de a se prezenta la cabinetele medicilor de familie în vederea vaccinării.

Instituția publică recomandă ca toate persoanele nevaccinate, copii și contacții adulți să se prezinte la medicul de familie pentru imunizare.

Rujeola este una dintre cele mai contagioase boli răspândită atunci când o persoană infectată respiră, tușește sau strănută. Orice persoană care nu a fost vaccinată sau nu a trecut prin boală la un anumit moment dat în viață se poate infecta. Vaccinarea antirujeolică (cu vaccin combinat Rujeolă-Oreion-Rubeolă – ROR), este inclusă în Programul Național de Vaccinare și se poate efectua gratuit la medicul de familie, copiilor cu vârste între 9 și 11 luni, la un an și la vârsta de 5 ani. În situația epidemiei actuale, vaccinul ROR se administrează și copiilor cu vârsta de 9 – 11 luni.

Încă doi preoți au părăsit Mitropolia Moldovei

Doi preoți au fost opriți din a oficia slujbe religioase, începând cu data de 5 iulie curent, anunță Mitropolia Moldovei într-un comunicat.

Este vorba despre parohul bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din satul Ciorescu și clericul mănăstirii „Nașterea Domnului” din satul Zăbriceni.

„În urma părăsirii samavolnice și lipsite de temei canonic a Eparhiei Chișinăului din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, împreună cu nesupunerea față de autoritățile bisericești ierarhic-superioare și încălcarea jurământului depus la hirotonie, Prot. mitr. Vasile Stamati, paroh al bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din satul Ciorescu, municipiul Chișinău și ierom. Antonie, (Constantin Cantemir), clericul mănăstirii „Nașterea Domnului” din satul Zăbriceni, raionul Edineț, au fost opriți de a oficia cele sfinte începând cu data de 5 iulie 2024”, este comunicatul Mitropoliei Moldovei.

Orașul din Suedia unde se vând terenuri la prețul unei cești de cafea
Articolul anterior
De la 1 iulie, femeile se vor pensiona la vârsta de 61 de ani
Articolul următor