Dezastru într-o parcare subterană după ce o șoferiță a încurcat pedalele. În mașină erau și cei doi copii ai săi

Duminică după-amiază, o șoferiță din România a provocat un accident în parcarea subterană a mall-ului Sun Plaza din Sectorul 4 al Bucureștiului, după ce a încurcat pedalele autoturismului Tesla pe care-l conducea, scrie mesajul.ro.

Incidentul a avut loc în jurul orei 16:30, conform informațiilor transmise de InfoTraficRomânia.ro și Observator News.

În urma accidentului, trei vehicule au fost avariate, dintre care unul aflat în mișcare și două parcate. Martorii spun că șoferița a confundat pedalele de frână și accelerație în momentul în care se afla la barieră pentru a-și lua tichetul de parcare, accelerând brusc și intrând în cele două mașini parcate.

În autoturismul femeii se aflau și cei doi copii ai săi, care au fost răniți și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Polițiștii sosiți imediat la fața locului au testat-o pe conducătoarea auto pentru substanțe interzise, rezultatul fiind negativ.

În urma evenimentului rutier, traficul auto în parcare a fost restricționat temporar pentru a permite intervenția echipajelor de urgență și a facilita ancheta.

Medicii din diasporă, invitați să se angajeze în spitalele de acasă. Ce funcții li se propun

Medicii din diasporă sunt invitați să se angajeze la spitalele din Moldova. Conform modificărilor la regulamentul de activitate, câte un loc în Consiliile de administrare le revine doctorilor care au plecat din țară, scrie realitatea.md.

Actualmente, sunt vacante poziții la Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, Institutul de Cardiologie, Policlinică Stomatologică Republicană, Spitalul Clinic al Ministrului Sănătății, Spitalul Clinic Bălți, Spitalele de Psihiatrie din Bălți și Orhei, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Spitalul și Policlinica de Stat, spitalele raionale Briceni, Dondușeni, Soroca, Glodeni, Sîngerei, Telenești, Nisporeni, Hîncești, Anenii Noi, Basarabeasca, Taraclia.

CV-ul și cererile pentru a pretinde la posturile vacante pot fi depuse la Direcția personal medical din cadrul Ministerului Sănătății, precizează funcționara.

Maia Sandu pleacă în Italia unde se va întâlni cu diaspora din 7 orașe

Președintele Maia Sandu a anunțat că va efectua o vizită în Italia pentru a se întâlni cu reprezentanții diasporei noastre din 7 orașe din nordul țării, informează unica.md.

Dragi cetățeni din nordul Italiei, vă invit să discutăm în acest sfârșit de săptămână despre Planul meu pentru Moldova. Am nevoie de implicarea voastră și de ajutorul fiecăruia pentru a duce la îndeplinire obiectivele de dezvoltare a Republicii Moldova”, scrie Maia Sandu într-o postare.

Reprezentabții diasporei din Italia sunt așteptați la următoarele întâlniri:

Milano, 27 septembrie, 18.00

Locație: Starhotels Business Palace Milano, Via Privata Pietro Gaggia, 3, 20139 Milano, Italia

Link înregistrare: https://bit.ly/MILANO-27-septembrie

Torino, 28 septembrie, 10.00

Locație: Sala teatrului Santuario di Santa Rita Da Cascia (via Giuseppe Vernazza 28/B)

Link înregistrare: https://bit.ly/TORINO-28-septembrie

Parma, 28 septembrie, 15.00

Locație: Starhotels du Parc, Viale Piacenza, 12/c, 43100 Parma PR, Italia

Link înregistrare: https://bit.ly/PARMA-28-septembrie

Bologna, 28 septembrie, 19.30

Casa di quartiere Katia Bertasi (via Aristotile Fioravanti 18/3, 40129, Bologna)

Link înregistrare: https://bit.ly/BOLOGNA-28-septembrie

Padova, 29 septembrie, 10.00

Locație: Cinema Porto Astra (via Santa Maria Assunta, 20)

Link înregistrare: https://bit.ly/PADOVA-29-septembrie

Verona, 29 septembrie, 15.00

Locație: Veronamercato S.P.A, Sede Direzionale, Sala Convegni, (Via Sommacampagna, 63D/E, 37137, Verona)

Link înregistrare: https://bit.ly/VERONA-29-septembrie

Brescia, 29 septembrie, 18.00

Locație: ProBrixia, Centro Congressi Brescia (via Luigi Einaudi 23)

Link înregistrare: https://bit.ly/BRESCIA-29-septembrie

Europa, lovită de furtuna Ashley! În România temperaturile vor scădea cu până la 12 grade

Începând din acest weekend, România va fi traversată de un nou val de aer rece, care va fi adus de furtuna Ashley. Temperaturile vor scădea cu până la 12 grade, în termometre, iar vântul va sufla cu peste 100 km/h. Iată informațiile mai jos, în articol, scrie gandul.ro

Potrivit meteorologilor, Europa va fi traversată, de la vest spre est, de furtuna Ashley. După ce ciclonul Boris a făcut ravagii în mai multe state europene, inclusiv în România, acum continentul va fi traversat de un val de aer rece. Specialiștii în meteorologie se așteaptă ca temperaturile să oscileze și să scadă cu până la 12 grade, în termometre. De altfel, sunt așteptate precipitații și vânt puternic.

Furtuna Ashley va traversa România: temperaturi mai scăzute, ploi și vânt puternic

Furtuna Ashley va aduce rafale puternice de vânt și precipitații însemnate cantitativ, începând cu finalul acestei săptămâni. Vântul va sufla cu peste 100 km/h, arată Antena 3 CNN.

Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de duminică, 29 septembrie 2024, furtuna va ajunge în România.

Meteorologii români au transmis estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni, până la data de 21 octombrie 2024. În prima săptămână a lunii octombrie, meteorologii anunță că regimul pluviometric va fi normal pentru perioada respectivă și că temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată, spre deosebire de cea specifică acestui interval.

În săptămâna 7-14 octombrie, nivelul de precipitații va fi normal, iar temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate, spre deosebire de cele specifice perioadei.

Doi luptători moldoveni au urcat pe podium la Campionatul European
Articolul anterior
Creștere semnificativă a serviciilor de roaming între România și Republica Moldova
Articolul următor