Un tânăr, plasat în arest după ce ar fi furat 500 mii lei dintr-un hotel din Chișinău

Un tânăr de 24 de ani din Soroca a fost plasat în arest pentru 30 de zile, fiind învinuit de furt. Acesta ar fi sustras 500 000 de lei dintr-un hotel din mun. Chişinǎu, informează unica.md cu referire la un comuniccat al Poliției.

Poliția a fost sesizată de către un bărbat de 47 de ani, originar din Ucraina, comunicând că i-a fost sustrasă o sumă mare de bani.

Ofițerii Inspectoratului de poliție Centru au constatat că, suspectul a făcut cunoștință cu victima și, sub pretextul de a-l ajuta cu actele, s-au cazat în aceeași cameră de hotel. Ulterior bănuitul, profitând de neatenția bărbatului, i-a sustras banii și a plecat într-o direcție necunoscută.

Suspectul a fost identificat și reținut, iar în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul său din Soroca și în apartamentul închiriat în Chișinău, a fost depistată o parte din suma de bani. Acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind cercetat penal pentru escrocherie.

Acum este cercetat penal pentru ,,Furt”, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de până la 4 ani.

Combaterea dezinformării, altfel: O pictură murală, realizată în satul Tudora

O pictură murală care reprezintă informarea corectă și formele ei a fost realizată pe peretele oficiului poștal din satul Tudora, raionul Ștefan Vodă.

Potrivit activiștilor, scopul picturii este ca oamenii să conștientizeze importanța unei informări corecte și cât de periculoasă poate fi dezinformarea. Pictura a fost realizată împreună cu tinerii din Tudora, care au organizat și un flashmob ca să invite oamenii din sat la lansarea picturii murale, transmite Știri.md.

Pictura, intitulată „Ai auzit?” înfățișează un sat peste care se conturează cuvântul „informare”. De asemenea, sunt reprezentate câteva forme de informare corectă: informarea din prima sursă, informarea din ziare și buletine de știri, informarea de la televizor, informarea de pe rețelele de socializare.

„Cred că toți oamenii care vor trece pragul oficiului poștal vor înțelege despre ce este această pictură și se vor informa corect. Poate astfel vom reduce szvonurile în comunitatea noastră”, a spus unul din localnici. 

Proiectul „Ai auzit?” este implementat de Dialog Alternativ, în cadrul Digital Activism Program al Techsoup Global Network, cu sprijinul Funky Citizens. Activitățile proiectului au fost implementate în parteneriat cu Consiliul Local al Tinerilor Tudora, iar scopul proiectului este de a reduce fenomenul dezinformării în satul Tudora.

Medicii din diasporă, invitați să se angajeze în spitalele de acasă. Ce funcții li se propun

Medicii din diasporă sunt invitați să se angajeze la spitalele din Moldova. Conform modificărilor la regulamentul de activitate, câte un loc în Consiliile de administrare le revine doctorilor care au plecat din țară, scrie realitatea.md.

Actualmente, sunt vacante poziții la Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, Institutul de Cardiologie, Policlinică Stomatologică Republicană, Spitalul Clinic al Ministrului Sănătății, Spitalul Clinic Bălți, Spitalele de Psihiatrie din Bălți și Orhei, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Spitalul și Policlinica de Stat, spitalele raionale Briceni, Dondușeni, Soroca, Glodeni, Sîngerei, Telenești, Nisporeni, Hîncești, Anenii Noi, Basarabeasca, Taraclia.

CV-ul și cererile pentru a pretinde la posturile vacante pot fi depuse la Direcția personal medical din cadrul Ministerului Sănătății, precizează funcționara.

Maia Sandu pleacă în Italia unde se va întâlni cu diaspora din 7 orașe

Președintele Maia Sandu a anunțat că va efectua o vizită în Italia pentru a se întâlni cu reprezentanții diasporei noastre din 7 orașe din nordul țării, informează unica.md.

Dragi cetățeni din nordul Italiei, vă invit să discutăm în acest sfârșit de săptămână despre Planul meu pentru Moldova. Am nevoie de implicarea voastră și de ajutorul fiecăruia pentru a duce la îndeplinire obiectivele de dezvoltare a Republicii Moldova”, scrie Maia Sandu într-o postare.

Reprezentabții diasporei din Italia sunt așteptați la următoarele întâlniri:

Milano, 27 septembrie, 18.00

Locație: Starhotels Business Palace Milano, Via Privata Pietro Gaggia, 3, 20139 Milano, Italia

Link înregistrare: https://bit.ly/MILANO-27-septembrie

Torino, 28 septembrie, 10.00

Locație: Sala teatrului Santuario di Santa Rita Da Cascia (via Giuseppe Vernazza 28/B)

Link înregistrare: https://bit.ly/TORINO-28-septembrie

Parma, 28 septembrie, 15.00

Locație: Starhotels du Parc, Viale Piacenza, 12/c, 43100 Parma PR, Italia

Link înregistrare: https://bit.ly/PARMA-28-septembrie

Bologna, 28 septembrie, 19.30

Casa di quartiere Katia Bertasi (via Aristotile Fioravanti 18/3, 40129, Bologna)

Link înregistrare: https://bit.ly/BOLOGNA-28-septembrie

Padova, 29 septembrie, 10.00

Locație: Cinema Porto Astra (via Santa Maria Assunta, 20)

Link înregistrare: https://bit.ly/PADOVA-29-septembrie

Verona, 29 septembrie, 15.00

Locație: Veronamercato S.P.A, Sede Direzionale, Sala Convegni, (Via Sommacampagna, 63D/E, 37137, Verona)

Link înregistrare: https://bit.ly/VERONA-29-septembrie

Brescia, 29 septembrie, 18.00

Locație: ProBrixia, Centro Congressi Brescia (via Luigi Einaudi 23)

Link înregistrare: https://bit.ly/BRESCIA-29-septembrie

35 de mii de fazani urmează să ajungă până la finele lunii iulie în toate zonele țării noastre
Articolul anterior
S-a lăudat că e deputat, dar a ajuns pe mâna Poliției. Pentru ce a fost amendat Vasile Bolea
Articolul următor