Un moldovean de 28 de ani s-a înecat într-un lac din Franţa

Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei Gisors, Franța, scrie stiripesurse.md.

Potrivit autorităților franceze, tragedia a avut loc în seara zilei de 2 august, iar la fața locului au intervenit salvatorii. Martorii au declarat că tânărul a intrat în apă pentru a se scălda, dar nu a reușit să revină la suprafață.

Astfel, salvatorii au intervenit și au l-au scos pe tânăr din apă, însă medicii nu au putut salva viața acestuia.

În acest sens, oamenii legii din Franța au inițiat o anchetă pe acest caz pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Caz șocant în România! Elevă violată cu acordul mamei: printre abuzatori se numără și profesorul de engleză al fetei

Abuz sexual cu acordul mamei. O elevă de 14 ani a fost violată de mai mulți bărbați, între care și profesorul de engleză. Totul s-a petrecut cu cunoștința mamei fetei care a ascuns faptele, scrie evz.ro.

Un profesor de engleză este cercetat pentru viol, agresiune sexuală şi coruperea sexuală a fetei de 14 ani. Acest abuz sexual s-ar fi petrecut în urmă cu aproximativ un an, iar anchetatorii au indicii că mama fetei știa.

Potrivit autorităților, în luna iulie a anului 2023, bărbatul, profesor de limba engleză în cadrul unei instituţii culturale destinate copiilor, din Sectorul 4, ar fi profitat de minoră. Fata avea 14 ani, la momentul respectiv. Fără consimțământul acesteia, el ar fi agresat-o chiar în interiorul instituției.

Un post de radio de la noi, sancționat cu 290 de mii de lei după ce a depășit de 58 de ori limita publicității admise într-o oră

În rezultatul recepționării de către Consiliul Audiovizualului (CA) a două petiții din partea Asociației Naționale Patronale a Radiodifuzorilor din Republica Moldova, a fost dispus un control în privința serviciului media de radiodifuziune sonoră „HIT FM”. Obiectul monitorizării a vizat respectarea de către postul de radio a prevederilor art. 67 din Codul serviciilor media audiovizuale (CSMA), aferente proporţiei admisibile de spoturi publicitare şi de spoturi de teleshopping într-un interval de o oră, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

 Potrivit art. 67 alin. (1) din CSMA, proporţia de spoturi publicitare şi de spoturi de teleshopping într-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute ca durată cumulată. Prevederile din alin. (1) nu se aplică:a) mesajelor de autopromovare;b) mesajelor de sponsorizare;c) plasării de produse;d) mesajelor de interes general şi celor umanitare, difuzate cu titlu gratuit;e) mesajelor de interes public, difuzate cu titlu gratuit;f) publicităţii electorale, difuzată cu titlu gratuit. Alin. (3) din același articol stabilește că spoturile publicitare şi spoturile de teleshopping sunt separate de cele prevăzute la alin. (2) prin mijloace optice, acustice şi/sau spaţiale. În urma verificării înregistrărilor programelor audiovizuale transmise de furnizor, s-a constatat că proporția spoturilor publicitare de 20%, respectiv 12 minute ca durată cumulată admise într-un interval de o oră, a fost depășită în 58 de cazuri.

Pentru încălcarea admisă, serviciului media „HIT FM” a fost sancționat cu amenzi a câte 5000 de lei pentru fiecare din cele 58 de încălcări comise, în sumă totală de 290 000 de lei.

Dezbaterile între Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo vor avea loc duminică, la Palatul Republicii

Dezbaterile între Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, candidați la funcția de șef de stat, vor avea loc duminică, la Palatul Republicii, transmite MOLDPRES.

Maia Sandu a oferit detalii privind discuțiile pentru pregătirea dezbaterilor. „Ieri, am făcut un apel către contracandidatul meu să mergem la dezbateri. Echipa mea a vorbit cu echipa lui, am propus să mergem la televiziunea națională, a fost refuzat acest lucru, după care a fost refuzat formatul propus de noi. Am venit cu inițiativa să facem dezbaterile în ziua de joi, ei au vrut să facem săptămâna viitoare. Am ajuns la un compromis, vom avea dezbaterea în această duminică”, a spus Maia Sandu.Candidata a vorbit și despre moderatorul dezbaterilor. „Ei au venit cu propunerea – Gheorghe Gonța. Noi, la fel ca alți oameni sau alți jurnaliști, credem că trebuie să fie un moderator independent, dar în situația în care ei insistă, noi mergem la dezbatere cu oricine se simt ei confortabil. Pentru noi este important să avem această dezbatere, așa încât oamenii să vadă care sunt răspunsurile noastre la întrebări importante pentru toți cetățenii”, a subliniat Maia Sandu.Dezbaterile ar urma să aibă loc la Palatul Republici din capitală, iar transmisia să fie asigurată de Compania Teleradio-Moldova.Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, l-a invitat luni pe Alexandr Stoianoglo, candidat al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), la dezbateri electorale. Tot luni, Alexandr Stoianoglo a anunțat că va participa la dezbari electorale, însă a cerut ca acestea să fie pe o platformă neutră cu doi moderatori câte unul din partea PSRM și PAS.Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo urmează să se confrunte în turul doi al alegerilor prezidențiale. Scrutinul ar urma să aibă loc la două săptămâni de la data primului tur al alegerilor – pe 3 noiembrie.

Atenție! Crește numărul cazurilor de COVID-19
Articolul anterior
S-a stins din viață deputatul PAS, Iurie Păsat. A suferit un șoc anafilactic provocat de înțepături de viespe
Articolul următor