Un moldovean, arestat în Italia pentru jafuri și un omor. Imagini horror publicate de presa italiană

Un moldovean a fost reținut de oamenii legii italieni. Acesta a jefuit mai mulți trecători pe străzile din orașul Mestre. Una dintre victime a murit, după ce a decis să-l confrunte. Imaginile horror au fost publicate de cotidianul Corriere della Sera, scrie evz.ro.

Bărbatul de 48 de ani, cetățean al Republicii Moldova, a fost reținut pe urme fierbinți.  Acesta a încercat să smulgă geanta unei femei. Tragedia a avut loc pe strada Aleardi, în Mestre. Ultima a început să strige, iar atacatorul a amenințat-o. Pentru că victima nu s-a conformat, a scos cuțitul și a tăiat-o pe față. Femeia s-a ales cu o rană adâncă în regiunea obrazului.

Un alt caz vizează un atac asupra unui turist japonez, pe care, de asemenea, l-a rănit. Rănile nu prezintă, din fericire, risc pentru viață. Din păcate, însoțitorul acestuia, care a sărit să-i ia apărarea, și-a pierdut viața, după ce a primit o împunsătură de cuțit în organe vitale.

Conform Corriere della Sera, victima avea doar 26 de ani, iar medicii nu au reușit să-l readucă la viață.

Giacomo Gobbato este deplâns de toată țara. Sute de mesaje de condoleanțe au fost expediate familiei sale. Oamenii spun că era un artist desăvârșit atât în arta tatuajului, cât și în muzică.

Acesta urma să cânte cu trupa sa, Four Sound, chiar în ziua în care a fost omorât.

„Giacomo a murit pentru că nu s-a întors cu spatele, nu s-a prefăcut că totul este bine pentru că a fost un frate generos care a luptat zilnic împotriva nedreptății, pentru o lume mai dreaptă și fără discriminare”, au scris prietenii săi.

Conform presei italiene, Giacomo Gobbato este fiul unui antreprenor din Jesolo. A absolvit școala de artă, iar în ultima perioadă lucra într-un atelier din Vicenza.

Copil de 10 ani la volanul unui Renault: Poliția s-a autosesizat în acest caz și vine cu precizări

Polițiștii s-au autosesizat în baza unei secvențe video apărută în spațiul online, în care apare un minor la volanul unui Renault printr-o localitate din raionul Orhei, cu un matur în calitate de pasager, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, în scurt timp a fost identificat proprietarul mașinii, care este și tatăl băiatului de 10 ani.

Totodată s-a stabilit că automobilul nu avea asigurare și nici nu a trecut inspecția tehnică periodică.

Bărbatul a fost sancționat pentru că a încredințat conducerea vehiculului unei persoane fără drept de a conduce, pentru conducerea unui vehicul care nu a trecut revizia tehnică și pentru lipsa poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.

”Amintim părinților că atunci când permit unui minor să conducă un vehicul, pericolul pentru viața copilului este iminent.

Supravegheați și educați copiii corespunzător vârstei. Mulțumim persoanelor care nu sunt indiferente în trafic.”, mai anunță poliția.

Șoferii care folosesc Waze riscă să primească cele mai multe amenzi

Șoferii care utilizează sisteme de avertizare a radarelor sunt cu aproximativ 50% mai predispuși să primească amenzi pentru depășirea vitezei legale, comparativ cu cei care nu folosesc astfel de dispozitive. Conform unui studiu realizat de un institut belgian, specializat în siguranța rutieră, șoferii care utilizează aplicații precum Waze pentru a se feri de radare sunt mai predispuși la amenzi, scrie profit.ro.

O treime dintre șoferii din Belgia folosesc aplicații ce le indică prezența radarului sau a echipajelor de poliție pe drumuri. Acestea nu numai că cresc riscul de încălcare a legii din partea conducătorilor auto, dar și distrag atenția. De asemenea, facilitarea evitării controalelor de poliție, inclusiv cele pentru alcoolemie, este un alt argument major împotriva acestor aplicații.

Institutul belgian recomandă interzicerea notificărilor privind radarele de viteză din aplicații. Mai mult, propune ca, la fel ca în Germania și Elveția, o schimbare legislativă care să se interzică folosirea acestor sisteme care raportează radarele. În Elveția, de exemplu, utilizarea dispozitivului Coyote poate duce la amendă, în timp ce aplicația Waze a fost reglementată pentru a elimina din sistem orice informație despre camerele de viteză.

Găsit după 73 de ani de când a fost răpit dintr-un parc. Povestea incredibilă a unui bărbat dispărut când avea 6 ani

Un bărbat care a fost răpit în 1951, pe când era un copil de 6 ani și se juca într-un parc din California, a fost găsit la peste șapte decenii mai târziu, datorită unui test ADN, a unor fotografii și ziare vechi, scrie digi24.ro.

Bay Area News Group a transmis vineri că nepoata lui Luis Armando Albino din Oakland – cu ajutor din partea poliției, FBI și departamentul de justiție – l-a localizat pe unchiul ei care locuia pe coasta de est a SUA. Albino, tată și bunic, este un pompier pensionar și veteran al Marinei care a luptat în Vietnam, potrivit nepoatei sale, Alida Alequin, în vârstă de 63 de ani. Ea l-a găsit pe Albino și l-a reunit cu familia sa din California în luna iunie.

La data de 21 februarie 1951, o femeie l-a ademenit pe Albino, în vârstă de 6 ani, din parcul din West Oakland, unde se juca cu fratele său mai mare, și i-a promis în limba spaniolă că îi va cumpăra bomboane. Mai apoi, femeia l-a răpit pe băiatul născut în Puerto Rico și l-a dus pe coasta de est, unde a ajuns la un cuplu care l-a crescut ca pe propriul copil, a relatat grupul de știri. Oficialii și membrii familiei nu au făcut publice detalii despre unde locuiește acum bărbatul.

Timp de mai bine de 70 de ani, Albino a fost dat dispărut și a rămas în inimile membrilor familiei sale, a spus nepoata lui. Mama lui a murit în 2005, dar nu a renunțat niciodată la speranța că fiul ei este în viață. Poliția din Oakland a recunoscut că eforturile nepoatei, Alequin, „au jucat un rol esențial în găsirea unchiului ei”. Într-un interviu acordat grupului de știri, ea a spus că unchiul „m-a îmbrățișat și a spus „Mulțumesc că m-ai găsit” și mi-a dat un sărut pe obraz”.

Vom fi martorii unui spectacol pe cer: Pământul va avea o a doua Lună mai mică
Articolul anterior
Kate Middleton, prima apariție publică după ce a terminat chimioterapia
Articolul următor