Și-a vândut mașina, apoi a furat-o. Un tânăr de 21 de ani, a ajuns pe mâna poliției pentru isprava sa

Un tânăr de 21 ani din capitală este cercetat penal fiind suspectat de răpirea unui automobil, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Bănuitul, aflându-se pe o stradă din sectorul Botanica al capitalei, a observat fosta sa mașină de marca „Mazda”, pe care a vândut-o unei persoane, fără întocmirea certificatului de înmatriculare a actului de proprietar.

Mașina era parcată pe marginea carosabilului, iar tânărul, folosindu-se de cheile de rezervă pe care le avea la el, a descuiat-o și a plecat într-o direcție necunoscută.

În urma acțiunilor de investigație și urmărire penală ale angajaților Inspectoratului de poliție Botanica, suspectul a fost identificat, iar automobilul a fost depistat la domiciliul acestuia.

Tânărul este cercetat penal în stare de libertate, iar conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă de până la 67.500 de lei sau închisoare de până la 3 ani.

Ministerul de Externe recomandă evitarea oricărei călătorii în Liban și Israel din motive de securitate

Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cetățenii Republicii Moldova care se află în Republica Libaneză și statul Israel să manifeste vigilență în contextul deteriorării situației de securitate în regiunea Orientului Mijlociu, scrie vertical.md.

În condiții de securitate extrem de volatile și cu risc sporit de escaladare, MAE recomandă cetățenilor să urmărească instrucțiunile autorităților militare și civile; să limiteze călătoriile în nord și sud; fără mari necesități, să nu părăsească domiciliul; iar în caz de tiruri, să se refugieze în adăposturi speciale.

Stejari tăiați ilegal, în timpul nopții, în apropiere de Bălți

Inspectorii de mediu din Rîșcani în cadrul unui raid de contracarare a tăierilor ilicite în fâșiile forestiere de protecție a câmpurilor agricole gestionate de Selecția din extravilanul satului Singureni și nemijlocita apropiere de muninicipiul Bălți, la 23.09.24 în jurul orei 21:00, au depistat și stopat un caz de taiere ilicită a mai multor stejari, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

La momentul controlului în fâșia sus menționată au fost depistați tăiați ilicit 2 arbori specia stejar cu diametrul la cioată de 28-30 cm, tăiați în bucăți a câte 1 m fiecare și o parte din el fiind încărcat într-o roaba pentru a fi sustras. La fața locului a fost solicitat și un echipaj al IP Rîșcani pentru a colabora în scopul identificării făptașilor. Materialul lemnos de circa 1 M3 a fost ridicat de către reprezentanții Selecției din extravilanul satului Singureni.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului face apel la cetățeni să contribuie la protejarea resurselor naturale esențiale.

Inundații devastatoare în Japonia: Cel puțin șapte morți și zeci de dispăruți

Echipele de intervenţie au fost desfăşurate luni în cadrul operaţiunilor de căutare a persoanelor date dispărute după inundaţiile grave şi alunecările de teren care au lovit centrul Japoniei şi au lăsat în urmă cel puţin şapte morţi, conform autorităţilor locale, scrie digi24.ro

Numărul persoanelor decedate a crescut de la şase la şapte în urma ploilor abundente din departamentul Ishikawa, a anunţat guvernul local pe site-ul său. Şapte persoane sunt în continuare date dispărute, potrivit acestei surse, care a raportat, de asemenea, 12 răniţi. Echipele de intervenţie au fost desfăşurate luni în cadrul operaţiunilor de căutare a persoanelor date dispărute după inundaţiile grave şi alunecările de teren care au lovit centrul Japoniei şi au lăsat în urmă cel puţin şapte morţi, conform autorităţilor locale, transmite AFP. Cursurile de apă din peninsula Noto, o regiune încă afectată după un cutremur devastator din ianuarie, s-au revărsat în acest weekend, torenţii noroioşi inundând drumurile şi mai multe comunităţi.

Ministerul de Externe recomandă evitarea oricărei călătorii în Liban și Israel din motive de securitate
Articolul anterior