De ce nu este căsătorită și nu are copii Maia Sandu: Presa română, despre viaţa personală discretă a preşedintelui Republicii Moldova

De ce nu este căsătorită și nu are copii Maia Sandu. Este întrebarea care stă pe buzele multora, deoarece ea își ține viața privată departe de ochii curioșilor. De-a lungul timpului, ea s-a ocupat de carieră, iar acum este apreciată de multe persoane. Iată ce se ştie despre viaţa personală, dar și cea profesională a preşedintelui Republicii Moldova!

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a ales să rămână discretă în privința vieții sale personale. Necăsătorită și fără copii, ea și-a dedicat întreaga energie carierei și misiunii de a aduce schimbări pentru cetățenii din Moldova. A devenit un simbol al femeilor independente și puternice din regiune, scrie vivo.ro.

De ce nu este căsătorită și nu are copii Maia Sandu. Este o întrebare care stă pe buzele multor persoane, deoarece fanii ei vor să știe detalii din viața personală a preşedintelui Republicii Moldova. În urmă cu ceva timp, ea a vorbit deschis despre motivul pentru care nu s-a căsătorit și nu a devenit mamă.

Pe vremea când era ministru al Educației, Maia Sandu a fost criticată dur pentru că nu înţelege copiii, deoarece nu este mamă. Ea și-a prezentat atunci familia, pe părinții și pe sora sa, și a mărturisit că provine dintr-o familie frumoasă și unită.

„De când am devenit persoană publică şi mai ales de când am venit în politică, mulţi oameni se întreabă cine este familia mea. De ce nu vorbesc despre familia mea? Ştiind câtă duşmănie este în politica moldovenească, este firesc să vrei să-ţi protejezi oamenii dragi, să-ţi protejezi familia şi să încerci să-i ţii departe de lumina camerelor.

Dar înţeleg şi curiozitatea celor care vor totuşi să ştie de unde vin eu, din ce familie, ce fel de oameni sunt părinţii, bunicii mei. Eu vin dintr-o familie mare şi prietenoasă, cum sunt tare multe familii din Republica Moldova. Şi mama, şi tata nu doar aveau grijă de mine şi de sora mea, dar reuşeau să se joace cu noi, atunci când lucrul ăsta nu era la modă’, a spus ea atunci, conform okmagazine.ro.

Maia Sandu vine dintr-o familie cu trei preoţi

Maia Sandu s-a născut pe data de 24 mai 1972, în Risipeni, raionul Fălești, iar în prezent are frumoasa vârstă de 52 de ani. Părinții ei sunt Grigorie Sandu și Emilia Sandu și are o soră, pe Veronica. Preşedintele Republicii Moldova vine dintr-o familie cu trei preoţi.

„Noi avem în familie trei preoţi, avem dascăli. Noi am fost crescuţi cu frica lui Dumnezeu’, a spus mătuşa Maiei Sandu din partea mamei.

La vârsta de 48 de ani, Maia Sandu a devenit prima femeie președinte a Republicii Moldova. Are o pregătire academică solidă în economie și administrație publică, cu trei diplome, inclusiv una obținută la prestigioasa Universitate Harvard. Cunoaște limbile rusă, spaniolă și engleză, și a lucrat în cadrul Băncii Mondiale la Washington, unde câștiga suma de 10.000 de dolari lunar.

În perioada 2010-2012, ea a ocupat funcția de consilier al unui director executiv al instituției. Deși o astfel de poziție este greu accesibilă, Maia Sandu a decis să lase cariera internațională pentru a reveni în Moldova și a se dedica politicii.

Între 2012 și 2015, ca ministru al Educației, ea a implementat reforme controversate, precum reducerea vacanțelor și introducerea camerelor de supraveghere la Bacalaureat, ceea ce a generat critici și proteste.

În anul 2016, a candidat pentru prima dată la președinția țării, dar a fost înfrântă de candidatul pro-rus Igor Dodon. În 2019, a devenit prim-ministru, dar numirea sa a fost declarată neconstituțională de Curtea Constituțională chiar în ziua investiturii, la cererea socialiștilor, care au contestat-o intens. Maia Sandu a rezistat câteva luni, până la demitere, printr-o moțiune de cenzură.

Maia Sandu a fost învestită oficial ca președinte al Republicii Moldova pe data de 24 decembrie 2020, într-o ceremonie desfășurată la Palatul Republicii, la care au participat deputați, foști președinți, reprezentanți diplomatici, precum și mama și sora ei.

”18 ani împreună!”. Edilul Capitalei Ion Ceban, mesaj romantic alături de o fotografie doar în doi

Primarului capitalei, Ion Ceban și soția sa au sărbătorit, zilele trecute, 18 ani de căsnicie. Edilul a publicat un mesaj și o imagine doar în doi, informează unica.md.

”18 ani împreună. Mulțumim pentru tot. Și vouă tuturor mulți ani înainte plini de emoții pozitive si dragoste!”, scrie edilul în postarea sa.

Ion Ceban și soția sa Tatiana Țaulean au împreună trei copii: Ilinca, Vasile și mezinul Mark. Cei doi au devenit părinți pentru a treia oară la finele anului trecut.

Cine au încheiat alegerile: Ultimii au votat moldovenii din SUA și Canada

Astăzi, la ora 06.00, ora Moldovei, s-au închis ultimele secții de votare în Sacramento, Seattle și Las Vegas din SUA și în Vancouver din Canada. Conform datelor preliminare, la scrutin au participat 1 699 025 de cetățeni sau 54,31% dintre alegătorii incluși în listele electorale, scrie democracy.md.

Legislația electorală prevede că al doilea tur al alegerilor prezidențiale este declarat valabil dacă la el au participat cel puțin 20% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. În aceste condiții, Comisia Electorală Centrală (CEC) confirmă validitatea scrutinului.

În cadrul celor 231 de secții de votare constituite peste hotare, inclusiv cele trei pentru votul prin corespondență, și-au exercitat dreptul constituțional de vot 328 855 de alegători, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de votanți de la organizarea secțiilor de votare peste hotare. Cea mai activă rată de participare la vot s-a înregistrat în secții de votare din Italia, România, Franța și Federația Rusă.

Profilul alegătorilor arată în felul următor: 54,79% din alegătorii prezenți la urnele de vot în ziua alegerilor de ieri sunt femei și 45,21% sunt bărbați; 8,32% – au vârstele cuprinse între 18 și 25 ani; 15,37% – 26-35 de ani; 20,14% – 36-45 de ani; 17,02% – 46-55 ani; 18,97% –  56-65 de ani; 15,69% – 66-75 de ani și 4,5% reprezintă electoratul cu vârstă de peste 76 ani.

Până în prezent au fost procesate 99,86% din procesele-verbale întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare. Astfel, pentru Maia Sandu au votat peste 930 mii de alegători sau 55,41%, iar Alexandr Stoianoglo a acumulat peste 748 mii de voturi, ceea ce reprezintă 44,59%.

Codul electoral prevede că este declarat ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi în al doilea tur de scrutin.

Totodată, în condițiile Codului electoral, CEC are la dispoziție cinci zile pentru a întocmi un proces-verbal de totalizare a alegerilor, pe care, ulterior, îl va prezenta Curții Constituționale împreună cu raportul privind rezultatele scrutinului prezidențial.

Un bărbat în stare inconștientă, salvat de medicii de pe ambulanță

La data de 31 octombrie curent, ora 09:14, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat o solicitare pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui domn cu vârstă de 60 ani din mun. Chișinău, cu motivul solicitării „inconștient”, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Cazul a fost încadrat în categoria „Cod Roșu” – urgență care pune viața pacientului în pericol. Echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Ciocana a sosit în 4 min. la locul solicitării unde a depistat pacientul fără cunoștință.

Echipa AMU prompt a evaluat pacientul, pe traseul ECG – tahicardie ventriculară. Imediat au fost inițiate manevrele de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală cu efectuarea șocurilor electrice.

Măsurile întreprinse s-au soldat cu succes și la ora 09:44 s-a restabilit ritmul cardiac. Pacientul a fost transportat asistat cu monitorizarea permanentă a indicilor vitali și transmis specialiștilor din cadrul DMU a IMSP SCM „Sfânta Treime”.

”Menționăm că inițierea timpurie a măsurilor de resuscitare este un factor important pentru succesul întregii intervenții. Reiterăm că Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească acordă asistență medicală non-stop, 24/24 pe întreg teritoriu Republicii Moldova.

Suntem mândri de echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Ciocana,:

Medic de urgență – Alexandr Sidorcenco

Asistent medical – Daniela Pînzari

Conducător autoambulanță – Valeriu Rîjîii.”, se arată în comunicatul instituției.

Gutuile cresc imunitatea, previn anemia și menţin tinereţea
Articolul anterior
Silvicultorii moldoveni și români elaborează strategii comune pentru protecția pădurilor
Articolul următor