Un condiment reduce senzația de foame și poate reduce nivelul de glucoză din sânge. Este vorba despre scorțișoară, condimentul bogat în antioxidanți care are mai multe beneficii asupra sănătății, scrie doctorulzilei.ro.
Potrivit medicului Vera Kuzmina, endocrinolog și nutriționist rus, nu numai că poate îmbunătăți sănătatea, dar îi poate ajuta și pe cei care doresc o pierdere în greutate.
Scorțișoara ajută la eliminarea senzației de foame
Dacă mănânci în mod regulat acest condiment, pauzele dintre mese vor deveni mult mai lungi. De asemenea, datorită acestui condiment, nivelul zahărului din sânge se va normaliza. Scorțișoara conține substanțe care ar imita efectul insulinei. Datorită acestui fapt, moleculele de glucoză vor putea pătrunde mai repede prin membranele celulare.
Eficacitatea scorțișoarei în tratamentul diabetului zaharat
„Cercetări medicale recente dovedesc eficacitatea scorțișoarei în tratamentul diabetului zaharat. Polifenolul conținut în acest condiment ajută organismul să absoarbă mai ușor insulina. Chiar și o jumătate de linguriță de scorțișoară pe zi reduce semnificativ nivelul zahărului din sânge și al colesterolului și, de asemenea, împiedică dezvoltarea a multor boli inflamatorii”, spune medicul.
Pe stomacul gol, nivelul zahărului din sânge ar trebui să fie între 3,3 mmol/l și 5,5 mmol/l. Analiza se face dimineața. După masă, valorile nu trebuie să depășească 7,8 mmol/l. Nivelul de glucoză este determinat la două ore după masă.
Alte proprietăți benefice ale scorțișoarei
Scorțișoara este bogată în minerale precum potasiu, calciu, fier, magneziu, fosfor și zinc. Conține vitamine din grupa B, vitamina C, A, PP. De asemenea, conține taninuri, uleiuri esențiale și fibre.
În medicină, scorțișoara este folosită ca agent antiseptic, antimicrobian și antiparazitar, precum și în lupta împotriva bolilor fungice și pentru a îmbunătăți activitatea tractului gastrointestinal. Scorțișoara este eficientă ca astringent, ameliorând atât diareea, cât și constipația și flatulența. Datorită conținutului său de fibre alimentare, scorțișoara reduce probabilitatea de cancer de colon.
Acest condiment aromat ajută la curățarea sistemului coleretic și a ficatului, elimină excesul de săruri biliare din organism. Deoarece condimentul ajută și la eliminarea lichidului inutil din organism, utilizarea lui va fi eficientă și în bolile de rinichi. Băuturile cu scorțișoară sunt recomandate și pentru infecțiile vezicii urinare.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.