Cele mai bune alimente care te ajută să slăbeşti

Există anumite alimente care te ajută în procesul de slăbire. Nu este recomandat să te înfometezi atunci când vrei să slăbeşti, ci să faci alegerile cele mai bune. Iată care sunt alimentele pe care te poţi baza când vrei să scapi de kilogramele în plus.

separator


1. Merele şi grepfrutul

Considerate de mulţi un element cheie al regimului alimentar de toamnă, merele sunt bogate în pectină şi alte fibre care asigură senzaţia de saţietate cu mai puţine calorii. Pot fi cea mai bună gustare de-a lungul zilei, iar pentru un desert delicios, coace-le împreună cu cereale integrale şi presară pe ele scorţişoară.

Grepfrutul accelerează arderea grăsimilor şi este un aliat de încredere în curele de slăbire.

628448l-640x0-w-23586896

2. Supele şi ciorbele
Cercetările au arătat beneficiile consumul zilnic de supe şi ciorbe, iar printre cel mai important aspect se numără senzaţia de saţietate şi aportul însemnat de fibre. Adaugă în supele sau ciorbele tale multe legume şi consumă câte o porţie în fiecare zi. Aportul de calorii este mic dacă te rezumi la variantele simple şi cu carne slabă, fără smântână şi o cantitate mare de sare.

supe

3. Peşte, pui şi fasole
Aceste trei alimente sunt surse importante de proteine care te ajută în cura de slăbire.
Specialiştii au constatat că femeile care obişnuiesc să consume o cantitate moderată de proteine şi fac mişcare zilnic pierd mai multe kilograme decât cele care urmează o dietă bogată în carbohidraţi. De asemenea, aceste surse bune de proteine te ajută să reduci grăsimea abdominală.

High-Protein-Foods

4. Ouăle
Constituie cea mai bună alegere pentru micul dejun. Persoanele care obişnuiesc să consume la micul dejun ouă preparate simplu (nu prăjite) scapă mult mai uşor de grăsimea din zona abdominală, în comparaţie cu cei care mănâncă dimineaţa lactate şi pâine albă.

5. Avocado şi uleiul de măsline extravirgin
Ambele asigură un aport însemnat de grăsimi sănătoase care hrănesc creierul, ajută la slăbit şi protejează inima de boli. Sunt de folos în curele de slăbire deoarece menţin o senzaţie de saţietate pe o perioadă lungă de timp. Însă, nu trebuie să exagerezi cu ele. Maximum 2 linguri cu ulei de măsline şi un sfert de avocado adăugate în salată sunt suficiente pentru a beneficia de efectele pozitive.avocado

Sursa

3 băuturi pentru a detoxifia corpul la masele bogate de sărbători

După mesele bogate de sărbători, o detoxifiere ușoară e mereu binevenită! Iată 3 băuturi naturale care ajută digestia, reduc balonarea și susțin eliminarea toxinelor:

1. Apă cu lămâie, castravete și mentă

Ingrediente:

  • 1 l apă
  • 1/2 lămâie tăiată felii
  • 4-5 felii de castravete
  • câteva frunze de mentă proaspătă

Beneficii:

  • Hidratează intens
  • Stimulează ficatul
  • Reduce senzația de balonare

Lasă băutura la infuzat 1-2 ore la frigider pentru efect maxim.

2. Suc verde detox (smoothie)

Ingrediente:

  • 1 măr verde
  • 1/2 castravete
  • o mână de spanac
  • 1/2 lămâie (zeama)
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • apă sau apă de cocos, după gust

Beneficii:

  • Bogat în antioxidanți și fibre
  • Ajută digestia și susține ficatul
  • Energizează natural

3. Ceai de ghimbir și turmeric

Ingrediente:

  • 1 cană apă fierbinte
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras
  • 1/2 linguriță turmeric
  • un strop de piper negru (activează curcumina din turmeric)
  • zeamă de lămâie și puțină miere (opțional)

Beneficii:

  • Antiinflamator natural
  • Stimulează metabolismul
  • Excelent pentru imunitate și detoxifiere

Tradiții și obiceiuri în dimineața zilei de Paște

Paștele are numeroase simboluri care sunt în strânsă legătură cu tradițiile religioase și cu natura. Aceste simboluri sunt reflectate în obiceiurile și mesele de Paște, dar și în decorațiunile specifice.

1.Slujba de Înviere: În noapte Învierii, mulți moldoveni participă la slujba de Înviere la biserică, unde se rostesc rugăciuni, se cântă imnuri de bucurie și se vestesc tradiționalele „Hristos a Înviat!” și „Adevărat a Înviat!”.

2. Vopsirea ouălor: Vopsirea ouălor este un obicei răspândit în Moldova, iar ouăle vopsite sunt considerate simboluri ale vieții și fertilității. Culorile vii și modelele decorative ale ouălor adaugă o notă festivă casei și mesei de Paște.

3. Masa de Paște tradițională: Masa de Paște este un moment central al sărbătorii, unde familia și prietenii se adună pentru a se bucura de bucatele tradiționale moldovenești precum pasca, miel, cozonacul, ouăle roșii și fripturile de miel sau de vită.

4. Focul Haric: Participanții aduc cu ei de la biserică lumânări aprinse și își aprind lumânările de la focul sacru, simbolizând primirea harului divin și răspândirea luminii și căldurii în casele și în inimile lor. Focul Haric este însoțit de cântări religioase, rugăciuni și binecuvântări, iar flăcările sale sunt considerate a avea puteri purificatoare și vindecătoare.

5. Ciocnitul ouălor: Un obicei tradițional de Paște în Moldova, în care două persoane își lovesc ouăle unul de celălalt, iar oul care rămâne intact este considerat câștigător și aduce noroc în anul ce va urma. Acest gest simbolic de împărtășire și solidaritate întărește legăturile familiale și comunitare în timpul sărbătorii Pascale.

Așa poți evita intoxicațiile alimentare de sărbători

Evitatul intoxicațiilor alimentare de sărbători poate fi chiar o provocare, mai ales când mesele festive sunt bogate și preparatele stau mult timp pe masă. Dar cu câteva măsuri simple, te poți bucura de tot fără riscuri. Iată câteva sfaturi practice:

Prepară termic corect carnea

  • Carnea de porc, pui și ouăle trebuie să fie bine gătite (fără părți roz sau crude).
  • Folosește un termometru de carne dacă ai: puiul trebuie să ajungă la 74°C, iar carnea de porc la cel puțin 71°C.

Ai grijă la păstrarea mâncării

  • Mâncarea caldă nu trebuie să stea la temperatura camerei mai mult de 2 ore.
  • Ce rămâne de la masă, pune rapid în frigider, în recipiente acoperite.
  • Frigiderul trebuie să stea sub 4°C, iar congelatorul la -18°C sau mai rece.

Deserturile cu cremă sau frișcă

Se țin la rece și se consumă în maximum 2-3 zile.

Frișca din lapte crud sau cremele cu ou crud sunt un pericol dacă nu sunt păstrate corect.

Sfinţii Mihail şi Gavriil: vezi ce nu trebuie să faci astăzi
Articolul anterior
Merele din Ucraina erau exportate în Rusia ca provenite din Moldova
Articolul următor
Close menu