O nouă dietă „revoluţionară” este pe cale să cucerească întreg mapamondul. Este vorba despre „dieta mov”, care consta în consumarea strictă a alimentelor de culoarea liliacului. Şi Mariah Carey a urmat-o pentru a scăpa de kilogramele acumulate în timpul sarcinii, fiind extrem de mulţumită de rezultate!
Conform publicaţiilor internaţionale, timp de 3 zile pe săptămână, diva consuma doar mâncăruri mov, precum prune, struguri şi vinete. Unul dintre motivele pentru care dieta a devenit atât de populară este acela că alimentele violet tind să conţină antociani, un puternic antioxidant.
Antocianii protejează celulele, putând chiar să prevină cancerul. De asemenea, se spune despre aceştia că ar avea efecte anti-ageing şi ar putea preveni bolile de inimă.
Prunele, spre exemplu, sunt foarte bogate în vitamina C şi fibre, în vreme ce cartofii mov conţin o cantitate ridicată de potasiu, fier şi antioxidanti.
Afinele, cele pe care antrenorul celebrităţilor, James Duigan, le descrie ca fiind „Super-alimentele pe care toţi ar trebui să le consumăm”, sunt o sursă extraordinară de antioxidanţi care combat artrita, ajută la îmbunătăţirea memoriei şi remediază problemele de vedere.
Pe lângă toate acestea, s-a demonstrat că un consum regulat de afine reduce nivelul colesterolului şi al stratului de grăsime din zona abdomenului.
Morcovii violet sunt şi ei foarte bogaţi în antociani şi vitamina A, reglând nivelul de glucoză din organism, iar conopida mov conţine antioxidanţi ce ne feresc de boli grave precum cancerul.
Există însă, bineînţeles, şi specialişti care nu sunt deloc de acord cu „dieta mov”. Deşi sunt de acord cu faptul că alimentele mov sunt extrem de sănătoase, aceştia sunt de părere că este foarte important să consumăm, zilnic, alimente în culorile curcubeului şi că focusarea doar pe alimente în nuanţe de mov poate cauza anumite dezechilibre.