Ceaiurile pentru slăbit ajută la purificarea organismului, elimind toxinele acumulate, dar şi excesul de apă. Atunci când vrei să ţii o dieta e bine să incluzi în regimul de zi cu zi şi un ceai depurativ. Ceaiurile pentru slăbit pot fi consumate şi după mesele copioase, pentru a ajuta organismul să digere mai uşor excesul de grăsimi.
Ceaiul de soc este unul dintre cele mai recomandate ceaiuri pentru slăbit, întrucât elimină toxinele din organism, fiind diuretic şi într-o mică măsură laxativ. Pe lângă proprietăţile diuretice, acesta este şi foarte aromat şi plăcut la gust chiar neîndulcit.
Îţi poţi prepara de dimineaţă un litru de ceai pentru întreaga zi. La un litru de apă ai nevoie de 6 linguri de flori de soc uscate. Ceaiul de soc se prepară prin infuzie, turnând apa clocotită peste flori şi lăsând acoperit 10-15 minute. Este ideal de consumat cu felii de lămâie.
Ceaiul de mentă este o altă băutură răcoroasă care ajută la tăierea poftei de mâncare. Prepară o infuzie din 2 linguriţe de plantă uscată sau câteva frunze de plantă verde, peste care toarnă apă clocotită. Ceaiul de mentă este ideal şi după o masă copioasă, pentru că ajută la digestie.
Atenţie însă, consumat în exces, ceaiul de mentă te constipă, fapt ce va îngreuna orice cură de slăbire.
De aceea, nu bea mai mult de 3 caniţe pe zi şi încercă să îl alternezi cu alte ceaiuri pentru slăbit. Ceaiul verde este unul dintre cele mai eficiente antioxidante, dizolvă grăsimile şi stopează absorbţia acizilor graşi.
El ajută la menţinerea greutăţii corporale, la echilibrarea fluidelor în organism şi, în plus, inhibă dezvoltarea celulelor nocive în organism şi deci previne cancerul, menţinând organismul tânăr pentru mai mult timp.
Ceaiul negru are proprietăţi asemănătoare cu ale ceaiului verde, intensificând metabolismul şi favorizând arderea grăsimilor. Cercetări recente au demonstrat că două dintre substanţele prezente în ceaiul negru – teaflavina şi tearubigina – se comportă asemănător cu insulina, controlând nivelul glicemiei.
Ceaiul de coada calului ajută organismul să elimine toxinele din sânge având în acelaşi timp şi o acţiune antimicrobiană. Ceaiul se prepară din planta uscată, cam 5 linguriţe la 1 litru de apă. Se face un decoct şi se bea pe parcursul unei zile.
Ceaiul de urzică elimină apă acumulată în exces. Pentru un efect garantat, ceaiul trebuie băut zi de zi până la două luni. Se poate prepara sub forma unei infuzii de 4-5 linguriţe de frunze uscate de urzică la 1 litru de apă fiartă.
Ceaiul de papadie este un ceai depurativ, sudorific si diuretic. Se consuma cam doua cani de ceai pe zi, preparat din planta uscata – 2 lingurite la o cana de apa fierbinte.
Ceaiul de anghinare ajută procesul de digestie fiind un excelent tonic hepatic. Se bea timp de o lună cam 2 căni de infuzie de aghinare pe zi. Urmează o pauză de două săptămâni după care se reia cura.
Ceaiul de urzică este indicat în cura de slăbire deoarece are un conţinut bogat de vitamine şi calciu.
Pentru a ajunge la rezultatele dorite este bine să consumi aproximativ 1 litru de ceai de urzică pe zi (de preferat dimineaţa şi după masa de prânz).
Ceaiul verde este considerat de mulţi ca o armă secretă în scăderea în greutate. Unul dintre modurile prin care ceaiul susţine eforturile de slăbire este stimularea uşoară a vitezei de ardere a caloriilor din corp.
Ceaiul din frunze de dud este o altă soluţie pentru persoanele care vor să scape de kilogramele în plus. Se folosesc doar frunzele de dud uscate. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de frunze de dud la 250 de ml de apă clocotită. Se consumă după fiecare masă, iar pentru un gust şi mai plăcut poate fi îndulcit cu miere.
Alte ceaiuri care sunt foarte eficiente pentru slăbit sunt ceaiul de cimbrişor, care pune metabolismul leneş la lucru, fiind un fel de cofeină naturală, ceaiul de rozmarin, care acţionează împotriva stratului adipos şi ajută foarte mult la combaterea celulitei şi ceaiul de anason, un condiment care protejează stomacul şi ficatul, care de obicei sunt cele mai afectate în cazul unui regim drastic de slăbire.