Horoscop! Ce provocări îți aduce anul 2017!

Anul 2017 va aduce schimbări fiecărei persoane în parte: atât pe plan profesional, cât și personal. Însă, dacă pentru unele prognozele sunt pozitive, pentru altele- mai puțin. Vezi ce te așteaptă la anul viitor în funcție de semnul astral.

separator
horoscop_2016_23596900_36976800

Horoscop 2017 Berbec – O lecţie importantă

Nativii acestei zodii vor simţi din plin influenţa planetei Marte, care îi va împinge să facă lucruri de-a dreptul spectaculoase in 2017. Zona relaţiilor afective şi a dezvoltării personale se anunţă plină de succes. În acest an, Berbecii vor deveni mai interesaţi de autocunoaştere, de aprofundarea relaţiei cu persoana de lângă ei sau vor avea ocazia să întâlnească omul care le va marca existenţa.

Universul îi va susţine în acest demers şi le va oferi ocaziile să se descopere mai mult. Relaţia afectivă se anunţă una intensă, pasională, profundă. În acest an, Berbecii se vor apropia mai mult de spiritualitate şi vor învăţa să primească viaţa cu detaşare.

Horoscop 2017: Taur: Artificii

Taurii vor intra în 2017 într-un portal magic, care le va aduce cele mai frumoase experienţe, trăiri şi întâlniri. Pentru ei Casa a 5-a (cea a iubirii şi a exprimării artistice) va juca un rol cheie. Astfel, Taurii să fie pregătiţi să întâlnească marea dragoste sau să redescopere în relaţia actuală valenţe necunoscute.

Apetitul nativilor Taur pentru aventuri, experienţe extreme, călătorii în destinaţii speciale va creşte în 2017. Planeta Saturn le va oferi acestora mai multă deschidere pe plan personal şi le va intensifica emoţiile şi trăirile.

Horoscop 2017: Gemeni: Regăsire

Dacă în 2016, Gemernii au fost puţin bulversaţi de avalanşa de experienţe, în 2017 se vor regăsi. Influenţa Palnetei Mercur le va aduce echilibru, armonie şi înclinaţia spre reflecţie.

În acest an, Gemenii îşi vor încetini activitatea şi vor avea momente de reflecţie asupra drumului lor existenţial. Anul 2017 o să fie unul mai sărac în provocări pentru Gemeni, dar unul extrem de benefic pe plan personal.

În acest an, Gemenii vor avea ocazia să se echilibreze şi să vadă clar drumul pe care îl vor avea de parcurs mai departe.

Horoscop 2017: Rac: Activitate

Sensibilul Rac va avea parte de multe provocări în 2017, pe cele mai importante planuri ale vieţii: carieră, familie şi iubire. În acest an, persoanele născute în Zodia Rac vor căuta mai mult liniştea din familie.

Este posibil să fie afectaţi de schimbările care se vor petrece în casa familiei în luna martie, din cauza eclipsei de lună. Sfatul astrologului este să nu se lase copleşiţi de evenimente şi să accepte provocările. Dacă vor reuşi să-şi gestioneze emoţiile, schimbarea le va deschide un alt orizont, îi va conduce spre un “mai bine”. Planeta Uranus va oferi persoanelor din zodia Rac şansa să fie mai activi în zona profesională şi să avanseze în carieră.

Horoscop 2017: Leu: Alegeri

Orgoliosul Leu se va bucura din plin în 2017 de un an dinamic în sfera relaţiilor. Se anunţă un an al exceselor amoroase şi culinare, dar deşi îi va încânta şi flata mult pe nativii din această zodie le va aduce şi multă tristeţe la final. Atenţie! Nu toate provăcările trebuie acceptate, nu toate relaţiile trebuie probate, nu toate tentaţiile încercate! Chiar dacă Jupiter le va aduce o serie de momente intense, Leul va trebui să-şi învingă orgoliul şi să aleagă doar ceea ce îi este benefic. Altfel se va trezi într-o serie de încurcături sentimentale şi va lua multe kilograme în plus, care îl vor dezechilibra.

Horoscop 2017: Fecioară: Fericire

Nativii acestei zodii se pot declara flataţi deoarece anul 2017 va începe cu planeta Jupiter, în semnul lor. Această influenţă îi va conduce spre descoperirea resurselor interioare şi relaţii armonioase.

Pentru Fecioară se anunţă un an excelent, cu multe reuşite pe plan financiar, cu multe satisfacţii în carieră, cu şansa unui drum personal mai bun. Fecioara va simţi o îmbunătăţire în fiecare sector al vieţii şi cu cât va mulţumi mai mult Universului pentru darurile primite, cu atât va primi mai mult.

Horoscop 2017: Balanţă: Prudenţă

În 2017 Balanţele vor avea mai multă putere de concentrare, dar şi momente de nostalgie şi melancolie din cauza lui Saturn. Sfatul astrologului este ca nativii să înlăture aceste stări sumbre şi să se deschidă vieţii. Vor avea loc mai multe schimbări pe plan personal, care le-ar putea influenţa viaţa de cuplu, dar vor găsi resurse să traverseze aceste perioade cu înţelepciune.

Anul acesta este bine ca nativii Balanţă să evite excesele şi să fie mai atenţi la starea lor fizică şi psihică. În acest sens, le recomandăm să nu renunţe la pauzele de masă, la relaxarea din weekend, la ieşirile în natură, pentru a se relaxa.

Horoscop 2017: Scorpion: Direcţii noi

Nativii Scorpion îşi vor reevalua prieteniile şi îşi vor descoperi noi valenţe interioare, pe care până acum nu le-au valorificat. Influenţa planetei Neptun îi va introduce într-o zonă a iluziilor, dar dacă vor da dovadă de cumpătare vor reuşi să găsească un nou drum. Sfatul astrologului este să analizeze bine fiecare ofertă de muncă pe care o vor primi, să cerceteze piaţa, să obţină recomandări şi abia după aceea să spună: Da.

Planeta Marte retrograd le va da o stare de agitaţie şi mult stres, dar aceasta îi va menţine în formă.

Horoscop 2017: Săgetător: An dificil

Planeta Saturn în Săgetător nu le va oferi nativilor un an prea bun, dar firea lor veselă şi însorită îi va ajuta.

Este posibil ca noile proiecte care li se vor deschide Săgetătorilor să le ofere acestora multe bătăi de cap. Sfatul nostru este să se înconjoare de oameni pozitivi şi să nu răspundă la situaţiile de viaţă dificile cu agresivitate. În definitiv, toate trec şi din fiecare experienţă avem de învăţat.

Horoscop 2016 Capricorn: Un an bun

În 2017 Capricornii vor începe un alt drum pe plan profesional şi se vore remarca în aspecte care ţin de carieră. Acum se deschide poarta proiectelor luminoase, care vor avea susţinerea şefilor şi nativii vor putea da tot ce au ei mai bun. Încă din luna martie, când planeta Jupiter îşi va face simţită prezenţa, Capricornii vor avea parte de schimbări benefice şi semnificative în viaţa lor.

Horoscop 2017 Vărsător: Creativitate

Excentricul Vărsător va avea un plus de creativitate în 2017, iar planeta Uranus îi va aduce experienţe de viaţă captivante.

Anul va fi benefic din punctul de vedere al relaţiilor afective, iar nativul Vărsător îşi va întări relaţia de cuplu. Anul 2016 îl va ajuta să lege relaţii profunde cu cei dragi şi să aprecieze viaţa de familie.

Horoscop 2017 Peşti: Iubire

Planeta Neptun va activa persoanelor din Zodia Peşti latura romantică şi iubirea va ocupa locul central în 2017.

Viaţa amoroasă a Peştilor va fi una intensă, încinsă, extraordinară. Tot ce au de făcut anul acesta nativii din Peşti este să se dechidă în faţa iubirii şi să se lase învăluiţi de magia lor. Vor atinge culmi ale inimii nebănuite şi vor avea un an de neuitat.

Ce se întâmplă cu viața ta sexuală când dormi după-amiaza?

Specialiștii spun că un pui de somn la amiază are o mulțime de beneficii susținute de știință, cum ar fi reducerea oboselii, îmbunătățirea performanței, suține atenția și îmbunătățește starea de spirit. Dar știai că și viața ta sexuală poate beneficia de somul de dupa-amiaza?

Potrivit profesorului de psihologie de la Universitatea din California și coautor al cărții „Take a Nap! Change Your Life”, Sara Mednick, un pui de somn poate face câteva lucruri utile viața ta sexuală, cum ar fi îmbunătățirea rezistenței și a dispoziției generale.

Poate deloc surprinzător, somnul și viața ta sexuală sunt strâns legate. În timp ce lista lucrurilor care se întâmplă cu corpul tău atunci când încetezi să faci sex include somn prost, lipsa somnului poate dăuna și vieții tale sexuale. Somnul și sexul împărtășesc o relație simbiotică.

Lipsa somnului a fost asociată cu libidoul scăzut și excitarea sexuală slabă la femei și cu disfuncția erectilă la bărbați. Potrivit omul de știință Matthew Walker, hormonii noștri reproductivi, esențiali pentru sănătatea sexuală, sunt afectați atunci când nu dormim suficient. „Tinerii care dorm doar cinci ore pe noapte timp de o săptămână vor avea un nivel de testosteron care este cel al unei persoane cu 10 ani mai în  vârstă din punct de vedere biologic decât ei”, a spus Walker. Având niveluri scăzute de testosteron înseamnă că este posibil să ai un apetit sexual scăzut și probleme la obținerea unei erecții. Pentru femei, somnul insuficient le poate afecta hormonul luteinizant și hormonul foliculostimulant; sănătatea sexuală și fertilitatea unei femei depind de funcționarea corectă a acestor hormoni.

Potrivit unui studiu din 2015 realizat pe femei, publicat în The Journal of Sexual Medicine, a dormi doar o oră în plus a fost asociat cu o șansă crescută cu 14% de a intra în intimitate cu partenerul.

Experții subliniază că somnul de după-amiază nu poate înlocui somnul recomandat pe timp de noapte, dar dacă te simți obosit și nu te poți concentra în timpul zilei, un pui de somn de 20 de minute ar putea fi benefic. S-ar putea să te pună într-o dispoziție mai bună și să-ți ofere rezistența pentru a intra în intimitate.

Sfatul este să limitezi somnul 30 de minute, o oră  și să nu îți strice  odihna pe timpul nopții, care poate fi direct legată de viața ta sexuală. „Avem două momente pe zi în care ritmul nostru circadian se schimbă și devenim adormiți în mod natural: prima dată este noaptea, iar a doua este după prânz”, a spus dr. Robert Oexman, cercetător la Institutului Sleep to Live.

Dacă te confrunți cu somnolență excesivă în timpul zilei și ai nevoie de somn pentru a te simți odihnit în mod constant, acest lucru ar putea fi un motiv de îngrijorare. Totul, de la depresie și probleme cu tiroida până la tulburări de somn, cum ar fi apneea obstructivă în somn, ar putea fi de vină. Dacă se întâmplă acest lucru, verifică starea ta cu medicul de familie.

sursa

Acestea sunt semnele că partenerul şi-a pierdut interesul. Psihoterapeut: „Atunci vezi clar că e o problemă”

Cu trecerea timpului, relațiile de cuplu pot suferi schimbări și, uneori, semnalele subtile pot indica faptul că un partener și-a pierdut interesul.

Este important să fim conștienți de aceste semne, a arătat bioenergoterapeutul basarabean Lidia Fecioru la emisiunea „Adevăruri ascunse”, de peste Prut, scrie antena3.ro.

Primul semn că partenerul de viaţă şi-a pierdut interesul este că nu-și face timp pentru tine, se reține cu prietenii, ar sta mai mult la serviciu, stă pe telefon şi altele asemenea, a arătat Lidia Fecioru.

Potrivit ei, o astfel de persoană caută tot timpul să aibă gașcă, să nu cumva să fie doar cu partenerul. „Că atunci se diminuează atenția și vezi clar că e o problemă”, a spus ea. 

Un alt semn al distanțării emoționale este lipsa romantismului. „Nu mai există romantismul. Uită să mai cumpere o floare, uită să facă complimente, uită să dea atenţie”.

Şi faptul că nu te consideră o prioritate poate fi un semn că legătura dintre voi s-a slăbit.

Atenţie la partenerul care nu se ceartă niciodată! „Sunt cupluri care se despart în tăcere, care nu s-au certat niciodată dar se despart”, a spus Lidia Fecioru. Potrivit ei, când nu dezbați o situație tensionantă înseamnă că nu-ți pasă de celălalt ori a început să nu-ți pese.

Când nu te mai cerți înseamnă că nu-ți mai pasă

Dacă partenerul începe să fie nervos, aparent fără motiv, ar putea fi un alt semnal de alarmă.

Întreabă-ți partenerul ce-l enervează cu adevărat, îndeamnă Lidia Fecioru.

Comunicarea deschisă este cheia în astfel de situații. 

Înainte de a trage concluzii, încercați să discutați despre preocupările voastre și să explorați împreună posibile soluții.

Lidia Fecioru este originară din Republica Moldova, acolo unde a absolvit Facultatea de Medicină, specializarea Medicină Legală. Tot în Republica Moldova a și lucrat, pentru o vreme, ca medic legist la Departamentul de Crimă Organizată din Chișinău. În anul 1991, Lidia Fecioru s-a mutat în România, unde și-a deschis propriul cabinet de bioterapie și medicină alternativă.

Dragobetele sărută fetele. Obiceiuri şi tradiții de 24 februarie

Pe 24 februarie, românii sărbătoresc Dragobetele – numit şi Cap de primăvară – ziua în care păsările îşi fac cuiburi, iar tinerii, “ochi dulci”. I se mai spune Sântion de primăvară şi nu întâmplător: creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Întâia şi a doua aflare a Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

separator

dragobete1aÎnainte de a vorbi despre Dragobete, trebuie să spunem că Făurar (cum este numită luna Februarie), îşi are numele de la meşterii fauri care, în această perioadă, pregăteau uneltele – în special fiarele de plug – pentru un nou an agrar. Pe de altă parte, odată cu această lună, obişnuitele şezători se încheiau şi pe primul plan erau situate preocupările legate de muncile câmpului, de reparare a uneltelor, de pregătire a seminţelor şi a tuturor celor necesare semănatului, scrie istorie-pe-scurt.ro.

Luna lui Făurar este considerată capricioasă: când plânge, când râde, când viscoleşte, când se năpusteşte gerul spunându-se că Februarie se luptă cu Martie care a luat cu împrumut câteva zile de la fratele său mai mare. Încă de la debutul lunii Februarie, în lumea satului românesc încep pregătirile pentru culturile de primăvară, pentru recolta următoare. 1 februarie aduce Triful viilor, zi în care, printr-un ritual de protecţie, viţa de vie şi pomii se stropesc cu agheasmă, spre a fi ferite de dăunători (boli, lăcuste, viermi şi gândaci). Triful mai este numit şi Năvalnicul şi se spune că ar fi fost un fecior frumos, “căzut din cer, care încurcă cărările fetelor frumoase şi nevestelor tinere. Când intra într-un sat, toată partea femeiască nu-şi mai ţinea firea şi umblau buimace.

Personificare a dragostei pătimaşe, Năvalnicul se reîntrupează în Dragobete la 24 februarie, ca simbol al dragostei curate a tinerilor, asociată la români cu ciripitul şi împerecherea păsărilor de pădure al căror patron este. Numit şi Cap de primăvară, (fiindcă din această zi debutează primăvara) Dragobetele este asociat şi cu zeul Cupidon – din mitologia romană, cu Eros, din cea greacă. I se mai spune şi Ioan Dragobete, Drăgostiţele sau Logodna păsărilor. Dragobetele aduce în vremurile noastre răsunete ale unor practici de propieţiere, ce face legătura cu un nou an roditor, cu înnoirea firii, cu o primăvară ce se doreşte a fi propice pentru semănat. Prin excelenţă o sărbătoare a fertilităţii, fiind ziua constituirii perechilor, atât pentru păsări, care îşi fac noi cuiburi sau le repară pe cele vechi, cât şI pentru oameni. Băieţii încearcă să intre în graţiile fetelor pe care le admiră, Dragobetele fiind o sărbătoare a îndrăgostiţilor, de aici şi expresia “Dragobetele sărută fetele”. Cât despre bărbaţii însuraţi, se zice că, în această zi, nu este bine să le supere pe femei! Nu e bine să te cerţi cu soţia în casă nici c-o altă femeie, că-ţi merge rău. De la Dragobete, cap de primăvară, se aprindeau în toate zilele prin casă rădăcină de iarbă mare. Dacă timpul era favorabil, fetele şi feciorii adunaţi în cete ieşeau la pădure hăulind şi chiuind pentru a culege primele flori ale primăverii, ghiocelui şi brânduşa de primăvară. Din zăpada netopită în ziua de Dragobete fetele şi nevestele tinere făceau rezerve de apă, cu care se spălau la anumite sărbători de peste an.

Ziua lui Dragobete, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii are origini străvechi. Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Urmând firul anumitor legende populare, se pare că Dragobete (numit şi “Cap de primăvară”, “Năvalnicul” sau “Logodnicul Păsărilor”) nu era nimeni altul decât fiul babei Dochia, un flăcău extrem de chipeş şi iubăreţ, care seducea femeile ce îi ieşeau în cale. Dragobete a rămas însă până în ziua de astăzi ca simbolul suprem al dragostei autohtone.

zane_86348000

Obiceiuri şi tradiţii străvechi de sărbătoarea Dragobetelui

Sărbătoarea Dragobetelui are o simbolistică bogată şi interesantă. Dragobetele îngemănează în esenţă sa atât începutul, cât şi sfârşitul – începutul unui nou anotimp şi al reînsufleţirii naturii, sfârşitul desfătărilor lumeşti căci începe Postul Sfânt al Paştelui. În vremuri de demult (în anumite zone chiar şi astăzi!), în această zi de mare sărbătoare, tinerii îmbrăcaţi în straie frumoase, cuviincioase obişnuiau să se strângă în păduri şi să culeagă în buchetele cele dintâi flori ale primăverii. Culesul florilor se continua cu voie bună şi cântece, cu un fel de joc numit “zburătorit”. La ceasul prânzului, fetele porneau în fugă către sat, iar băieţii le fugăreau, încercând să le prindă şi să le dea un sărutat. Dacă băiatul îi era drag fetei, aceasta se lăsa prinsă, ulterior având loc şi sărutul considerat echivalent al logodnei şi al începutului iubirii între cei doi. Înspre seara, logodna urma să fie anunţată comunităţii satului şi membrilor familiei. Cei care participau la sărbătoare, respectând tradiţia, erau consideraţi a fi binecuvântaţi în acel an. Ei vor avea parte de belşug, fiind feriţi în schimb de boli şi febră. Conform anumitor superstiţii din bătrâni, cei care nu sărbătoreau această zi erau pedepsiţi să nu poată iubi în acel an. Acest obicei dat naştere celebrei strigături sau ameninţări glumeţe “Dragobetele săruta fetele!”

Dacă vremea era mohorâtă în această zi, dacă era foarte frig, ploua sau ningea, tinerii se strângeau într-o casă “să facă de Dragobete”, să petreacă, să lege prietenii, să se ţină de jocuri şi ghiduşii. În anumite zone fetele tinere obişnuiau să arunce acuzaţii pentru farmecele de urâciune făcute împotriva rivalelor în iubire. De asemenea, tinerii flăcăi îşi crestau uşor braţul în forma unei cruci şi îşi atingeau tăieturile rostind jurământul de a rămâne pe viaţa fraţi de sânge.Cu ocazia acestei zile, bătrânii satului acordau o îngrijire specială animalelor din ogradă, dar şi păsărilor. Bătrânii credeau că în această zi păsările îşi aleg perechea pe viaţă şi se urnesc în construirea cuiburilor. La sfârşit de iarnă şi început de primăvară, Dragobete oficia nunţirea păsărilor în cer. Sacrificarea animalelor este interzisă în această zi. În rostul împerecherii păsărilor nu ai voie să intervii, se crede. În anumite zone ale ţării, în această zi, tinerii îşi unesc destinele prin logodnă, promiţându-şi credinţa şi iubire.

În vremuri de demult exista obiceiul ca fetele tinere necăsătorite să strângă zăpada rămasă pe alocuri, zăpada cunoscută drept “zăpada zânelor”. Apa rezultată prin topire era considerată ca având proprietăţi magice în iubire şi în descântecele de iubire, dar şi în ritualurile de înfrumuseţare. Se credea că această zăpadă s-a născut din surâsul zânelor. Fetele îşi clăteau chipul cu aceasta apă pentru a deveni la fel de frumoase şi atrăgătoare ca şi zânele. În această zi, fetele trebuie să se întâlnească cu persoane de sex masculin. Altfel nu vor avea deloc parte de iubire de-a lungul întregului an. Totodată, în sate se credea că fetele care ating un bărbat dintr-un sat învecinat vor fi drăgăstoase tot timpul anului.

În anumite sate uitate ale României, din pământ se scot rădăcini de spânz pe care oamenii le folosesc ulterior drept leac pentru vindecarea anumitor boli. Este obligatoriu ca în această zi bărbaţii să se afle în relaţii cordiale cu persoanele de sex feminin. Bărbaţii nu au voie să necăjească femeile şi nici să se angajeze în gâlcevi căci astfel îi aştepta o primăvară cu ghinion şi un an deloc prielnic. Atât băieţii, cât şi fetele au datoria de a se veseli în această zi pentru a avea parte de iubire întreg anul. Dacă vor ca iubirea să rămână vie de-a lungul întregului an, tinerii care formează un cuplu trebuie să se sărute în această zi. Lucrările câmpului, ţesutul, cusutul, treburile grele ale gospodăriei nu sunt permise în această zi. În schimb, curăţenia este permisă, fiind considerată aducătoare de spor şi prospeţime. Nu ai voie să plângi în ziua de Dragobete. Se spune că lacrimile care curg în această zi sunt aducătoare de necazuri şi supărări în lunile care vor urma. În unele zone ale ţării, ajunul Dragobetelor este asemănător ca simbolistica noptii de Bobotează. Fetele tinere, curioase să îşi afle ursitul, îşi pun busuioc sfinţit sub pernă, având credinţa că Dragobetele le va ajuta să găsească iubirea adevărată.



Vrei să fii în formă de Revelion? Respectă câteva reguli simple!
Articolul anterior
Cele mai bune ceaiuri de slăbire şi detoxifiere după sărbători
Articolul următor