Lasagna cu pui la grătar și 4 feluri de brânză

Lasagna înseamnă de fapt o mâncare în straturi de paste, pe care le putem umple cu orice dorim noi. Iar dacă ai liber la umplut foile de lasagna, poți alege orice ingredient care își place, de exemplu: pieptul de pui la grătar și brânză,, chiar 4 feluri : ricotta, mozzarella, parmesan și cașcaval.

La capitolul carne de pui mergem pe mini fileurile de piept de pui.

Ingrediente:

  • 500g mini fileuri de piept de pui
  • un pachet foi proaspete pentru lasagna
  • 400g ricotta proaspată
  • 200g mozzarella dată pe răzătoare
  • 200g cașcaval dat pe răzătoare
  • 100g parmesan proaspăt răzuit
1

Ingrediente pentru mix-ul de condimente:

  • ¾ cană sare de mare
  • 1 cana boia
  • ¾ cană fulgi de ceapă
  • 6 linguri fulgi de usturoi
  • 6 linguri cimbru uscat
  • 6 linguri busuioc uscat
  • 2 linguri condimente pentru pui
  • 2 lingurițe piper negru
  • 2 lingurițe piper alb
  • 2 lingurițe piper cayenne
2

Mai întâi ne ocupăm de carnea de pui. Punem fileurile de pui într-un bol mare, le stropim cu puțin ulei de măsline și le condimentăm cu cca 2 linguri de mix de condimente pentru pui. Amestecăm bine bine, apoi încingem grătarul, îl stropim și pe el cu putin ulei și coacem carnea pe ambele părti, până e frumos rumenită.

3

Ingrediente pentru sos Bechamel:

  • 50g unt
  • 50g făină
  • 500ml lapte
  • sare, piper, puțină nucșoară proaspăt măcinată
4

Pentru sosul Bechamel, topim untul într-o crăticioară, tragem apoi de pe foc, punem făina, amestecăm bine cu telul, ca să nu se facă deloc cocoloașe. Turnăm apoi laptele, tot așa, în fir subțire, ca uleiul la maioneză și amestecăm bine cu telul. Condimentăm cu sare, piper și nucșoară și punem crăticioara din nou pe foc, la foc mediu. Amestecăm tot timpul cu telul și lăsăm sosul să fiarbă până când începe să se îngroașe. Pentru lasagna cu pui vrem un Bechamel potrivit, nici prea gros dar nici foarte lichid. Nu uitați că sosul Bechamel se mai întărește pe măsura ce se răcește.

5

Odată ce sosul Bechamel și carnea sunt pregatite, nu ne rămâne decât să amestecăm într-un bol mare ricotta, cașcavalul, parmesanul, sare, piper și un pic de nucșoara după gust până avem o cremă de brânză cremoasă și consistentă. Urmează să asamblăm lasagna: pe fundul unui vas termorezistent punem un strat subțire de Bechamel, apoi foi de lasagna, pe care le rupem să se potrivească perfect pe dimensiunea tavii, peste foile de lasagna un alt strat subțire de Bechamel, apoi ½ din cantitatea de cremă de brânză.

6

Peste crema de brânză punem jumătate din bucățile de carne de pui și le apăsăm bine în crema. Peste carnea de pui punem 1/3 din cantitatea de mozzarella dată pe răzătoare și stropim totul cu Bechamel, apoi urmează alt strat de foi de lasagna. Peste foile de lasagna urmează Bechamel, restul de cremă de brânză, restul de mini fileuri din pipet de pui, o alta treime din cantitatea de mozzarella, încă puțin béchamel. Acoperim cu ultimul strat de foi de lasagna, peste care turnam sosul Bechamel rămas și presărăm deasupra toată mozzarella rămasă. Dăm tava la cuptorul încins la 180°C sau treapta 4, flacără moderată la cuptoarele pe gaz și coacem 25-30 min sau până lasagna e foarte frumos rumenită și cuțitul întra ușor prin toate straturile.

7

Așa lasagna cu pui la grătar și 4 feluri de brânză este gata.

lasagna-cu-pui-la-gratar-si-4-feluri-de-branza-1-520x344

sursa: teoskitchen.ro

 

 

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Alla Pugaciova, îmbrăcată în culorile Ucrainei!
Articolul anterior
Ciclismul arde 700 de calorii pe oră. Merită să încerci!
Articolul următor