Sucul proaspăt de lămâie este bogat în mulţi nutrienţi. Aşadar nu este doar un ajutor nepreţuit pentru digestie, ci şi un ajutor de nădejde în menţinerea frumuseţii. Sucul de lămâie poate fi folosit pentru “albirea” petelor, contribuie decisiv la echilibrul coloraţiei pielii, tratează cu mult succes problemele tenului gras … însă, înainte de toate trebuie să aplicăm corect sucul de lămâie pentru a beneficia la maxim de efectele sale minunate.
Sucul de lămâie împotriva petelor pigmentare, cicatricilor, pielii cu coloraţie neuniformă şi tenului gras:
Curăţă faţa. Aplică apoi o felie de lămâie pe ten. Acest procedeu ajută la înlăturarea excesului de ulei de pe tenul tău, te ajută să înlături petele pigmentare şi cicatricile, iar în timp îţi va “albi” tenul. Evită zona ochilor şi nu folosi această metodă dacă tenul tău este sensibil, cuperozic sau uscat.
Exfoliant cu suc de lămâie: amestecă aloe, suc de lămâie, miere şi apă distilată în părţi egale. Aplică pe faţă dimineaţa, lasă să acţioneze 10 minute şi apoi îndepărtează cu apă călduţă.
Masca de albire cu suc de lămâie pentru ten uscat: Amestecă o lingură de lapte praf, o lingură de suc de lămâie proaspăt stors, o lingură de miere şi o picătură de ulei esenţial de neroli sau o picătură de ulei esenţial de palmarosa. Aplică pe tenul curat, lasă să acţioneze 20 de minute, îndepărtează cu apă călduţă şi apoi aplică hidratantul tău obţinut.
Masca de hidratare pentru ten excesiv de uscat: amestecă suc de lămâie proaspăt stors, ulei de măsline şi miere naturală în părţi egale şi aplică pe zonele uscate, evitând zona ochilor. Lasă să acţioneze 10-15 minute şi îndepărtează cu un prosop umezit în apă călduţă.
Exfoliant cu suc de lămâie: Sucul de lămâie acţionează ca un exfoliant natural întrucât conţine acid citric care îndepărtează celulele moarte. Taie o lămâie în sferturi, “pudrează” cu puţin zahăr brun sau alb. Masează uşor lămâia astfel “pudrată” pe faţă , gât şi decolteu, evitând zona ochilor. Curăţă apoi cu apă călduţă şi aplică apoi hidratantul tău obişnuit.
Suc de lămâie antirid: amestecă câteva picături de suc de lămâie proaspăt stors cu 2-3 picături de ulei de migdale dulci şi o linguriţă de miere, astfel încât să se formeze o pastă groasă. Aplică acest amestec pe faţă şi lasă să acţioneze 15 minute, şi apoi curăţă cu apă călduţă. Poţi să aplici acest amestec şi pe pielea de sub ochi, dar şi pe extremitatea externă a acestora, pentru înlăturarea aspectului de “labă de gâscă”. Desigur ridurile nu vor dispare peste noapte, dar dacă aplici acest amestec de două ori pe săptămâna, în timp vei observa rezultate.
Lili Psarudakis,
cosmetolog, estetician
Câteva menţiuni în aplicarea corectă a sucului de lămâie:
- Sucul de lămâie este acidic, iar aplicarea lui îţi poate usca pielea, de aceea este necesar să-ţi hidratezi tenul după fiecare aplicare.
- Nu aplica în fiecare zi suc de lămâie pe faţă. Este suficient să faci această operaţiune de două ori pe săptămână.
- Nu aplica suc de lămâie pe zonele pe care sunt prezente tăieturi sau răni deschise, altfel vei simţi o puternică senzaţie de usturime. Dacă acest lucru se întâmplă, curăţă imediat zona cu apă rece.
- Niciodată nu te expune la soare, în timp ce ai orice mască sau tratament care conţine suc de lămâie.
- Dacă îţi simţi faţa uscată, iritată sau înroşită după aplicarea unui tratament cu suc de lămâie, atunci diluează-l cu mai multă apă, sau nu-l mai aplica pe tenul tău deloc, întrucât s-ar putea ca tenul tău să fie prea sensibil pentru acest tip de tratament.
Urmăriţi pagina de Facebook a esteticianului Lili Psarudakis şi veţi găsi o mulţime de reţete de creme şi serumuri, demachiante şi măşti absolut naturale.