Ruladă de pui cu spanac și brânză

Este suculentă, dietetică și chiar arătoasă.

separator
IMG_08381

Ingrediente pentru:

  • 800 gr piept de pui dezosat
  • frunze de spanac crud
  • 150 brânză telemea
  • 100 gr cașcaval sau mozzarella
  • sare și piper după gust
  • ulei pentru uns
  • boia dulce, cimbru și piper alb pentru crustă
  • vin alb (150 ml)
Mod de preparare:

Spălăm carnea și o tamponăm cu un șervet de hârtie ca să absoarbă apa. Tăiem piepții și acoperim fiecare bucată cu o cu folie alimentară și o batem bine până se subțiază.

După ce am bătut carnea, formăm o foaie din aceasta, peste care punem frunzele de spanac verde, brânza rasă și cașcavalul.

Rulăm cu grijă și “cârpim” pe ici pe colo unde este nevoie, cu bucățele de carne. O legăm din loc în loc cu ață alimentară, ungem o tavă cu ulei și așezăm ruloul nostru pe care îl așezonăm cu boia, cimbru și piper, după care picurăm puțin ulei deasupra și uniformizăm cu o pensula de silicon.

IMG_0829-tile

Coacem rulada în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, la început acoperită cu o folie de aluminiu. Adăugăm jumătate de pahar de vin alb și o lasăm să se coacă iar spre final o lăsăm descoperită că să se rumenească.

Poftă bună!

sursa: gabrielacuisine.ro

Cum să aranjezi masa ca să te laude toți!
Articolul anterior
Sucul de lâmâie te scapă de petele pigmentare
Articolul următor
Alte articole interesante