Schimbă-ți metabolismul în 7 zile

În cazul în care te-ai săturat de felul în care arăţi şi vrei să faci o schimbare şi să scapi de kilogramele în plus trebuie să găseşti modalităţi prin care să-ţi schimbi metabolismul în bine.  După cum ştii, odată ce ai început să acumulezi kilograme rata metabolismului tău s-a schimbat în jos, ceea ce înseamnă că vei continua să te îngraşi chiar dacă consumi acelaşi număr de calorii ca atunci când erai în formă. Metabolismul este procesul prin care organismul transformă mâncarea în energie. Vestea bună este că poţi schimba rata metabolică, nu trebuie decât să urmezi planul miraculos de 7 zile al Dr. Oz prin care să-ţi schimbi motabolismul.

separator
metabolsim

Ziua 1: Verifică-ţi metabolismul
În primul trebuie să-ţi dai seama care este rata metabolismului tău bazată pe vârsta, înălţimea, greutatea şi nivelul de activitate. Aceste informaţii te vor ajuta să descoperi câte calorii consumă organismul tău, până să începi acumularea kilogramelor în plus. Apoi vei învăţa cum să ajustezi caloriile astfel încât să-ţi schimbi metabolismul. Aici poți calcula rata metabolică

Ziua 2: Renunţă la 100 din caloriile pe care le consumai zilnic
Când te supui unei diete agresive şi renunţi brusc şi drastic la un număr mare de calorii, organismul intră în panică, trimite semnale de foame, ceea ce duce la o scădere a metabolismului. Cea mai bună modalitate este să renunţi la doar 100 de calorii din dieta ta zilnică.

Ziua 3: Consumă mai multe proteine
Dacă doreşti un metabolism mai rapid ia în calcul proteinele. Iată de ce: organismul tău arde de două ori mai multe calorii prin digestia proteinelor decât a carbohidraţilor. Aşa că este o idee excelentă să ai mai multe proteine în dieta ta şi poţi realiza asta prin două mese săptămânale pe bază de peşte. Somonul este plin de proteine, în plus are omega 3 care este un stimulent excelent pentru arderea grăsimilor.

Ziua 4: Mănâncă la fiecare 3 ore
Iată un fapt surprinzător despre metabolism: dacă mănânci mai des, îl accelerezi. Asigură-te că mănânci regulat, ceea ce înseamnă 3 mese principale şi două gustări sănătoase. Pentru ca metabolismul să se modifice în sus iată un program de care ar trebui să te ţii:

  • Orele 6-8 .: Micul dejun
  • Orele 10.: Gustare
  • Orele 12-14: Prânzul
  • Orele 15-17: Gustare 
  • Orele 17-19: Cina

Nu mânca după ora 20.00. Nu sări peste gustări. Cercetătorii au arătat că persoanele care consumă regulat o gustare de 250 de calorii de trei ori pe zi mănâncă mai puţin la mesele principale şi au o rată mai ridicată a metabolismului.

Ziua 5: Bea 3 băuturi cu gheată zilnic (cafea cu gheaţă, ceai verde sau apă)
Cafeaua şi ceaiul verde conţin cafeină, o substanţă care, în mod normal, îţi accelerează metabolismul. Adaugă gheaţă şi îl vei accelera şi mai mult. Băutura rece forţează corpul pentru a se încălzi ceea ce înseamnă că arde câteva grăsimi.

Ziua 6: Ia zinc
Zincul reduce foamea prin creşterea nivelului de leptină, hormonul apetitului, cel care dă senzaţia de saţietate. Alimente care conțin zinc sunt: semințele de dovleac, semințe de susan, nuci caju, linte, fasole, iaurt.

Ziua 7: Fă exerciţii în reprize scurte
Când faci sport astfel, îţi pui muşchii rapid în mişcare ceea ce necesită mai multe calorii şi, prin urmare, arderi intense. Un dans scurt sau să urci rapid un deal (sau scările) sunt exemple de reprize scurte care îţi accelerează metabolismul.

Exerciţii pe care le poţi face mereu şi care îţi schimbă metabolismul
Începe prin a sta pe un scaun. Ridică-te, fără a-ţi folosi mânile.  Foloseşte numai muşchi cvadriceps ai picioarelor şi muşchii fesieri pentru a te ridica. Repetă de câteva ori pentru a întări musculatura picioarelor şi a arde grăsimile.

Sursa

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

sursa: digi24.ro

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Fiica lui Whitney Houston ,,s-a trezit” din comă
Articolul anterior
Vrei să spui adio colăceilor? Fă aceste exerciţii
Articolul următor