Părinţii copiilor cu exces în greutate, cel mai adesea, îi privesc ca ,,sănătoşi’’!

Părinții copiilor supraponderali, cel mai adesea, tratează copii lor ca fiind ,,sănătoşi’’, fără a fi conştienţi de consecințele inactivităţii şi ale excesului în greutate asupra sănătăţii copiilor, arată un studiu efectuat la Hasbro Children’s Hospital in Providence.

separator

2O treime dintre acei părinţi, care veneau la clinică cu copiii lor şi care au fost intervievaţi conform unui chestionar, au calificat starea copilului lor ca fiind una ,,drept excelentă sau foarte bună”, a declarat Kyung Rhee, medic pediatru, cercetător, profesor la University of California din San Diego.

Totodată, fiind evaluaţi cu privire la disponibilitatea lor de a ajuta copiii să scadă în greutate, 28% dintre părinți nu considerau greutatea excesivă a copilului lor problemă de sănătate, devreme ce  este stabilit că obezitatea infantilă are consecinţe indezirabile asupra sănătăţii atât pe termen scurt, la momentul respectiv, cât şi pe termen lung, inclusiv, riscuri pentru boli de inimă şi diabet tip 2.

În plus, studiul a determinat că părinții aleg mai degrabă să îmbunătățească obiceiurile alimentare ale copiilor, decât să găsească modalităţi de a le spori activitatea fizică.

1În cazul în care părinții erau şi ei supraponderali sau obezi, motivaţia de a schimba stilul de viaţă şi de a-i ajuta pe copii să scadă în greutate, era la un nivel şi mai jos. Părinţii care nu considerau propria lor greutate o problemă de sănătate, au fost mai puţin predispuşi să facă schimbări în meniul copilului sau să aplice alte măsuri.
Studiul, în care 94% dintre copii erau obezi, iar 6% – supraponderali, a fost recent publicat online în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Copiii care sunt obezi au o predispoziţie ridicată de a fi obezi ca adulţi, în conformitate cu U.S. Centers for Disease Control and Prevention.

Intervenția timpurie, care să includă obiceiuri alimentare sănătoase şi activitate fizică este cheia reuşitei, spun experţii, cu privire la îngrăşarea infantilă.

La nivel global, obezitatea în rândul copiilor are tendinţă de creştere progresivă, iar factori cum ar fi alimentaţia defectuoasă, inactivitatea fizică, sedentarismul sunt pe deplin incriminaţi.

Patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău, în Noaptea de Înviere

La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău, în Noaptea Învierii, s-au născut patru bebeluși. Părinții au fost binecuvântați cu cel mai așteptat și prețios cadou chiar în zi de Paște.

,,Primul născut în Noaptea Învierii este un băiețel care a venit pe lume la ora 00:20, acesta având greutatea la naștere de 4050 g. Toate nașterile au avut loc pe cale naturală și au decurs fără complicații. Bebelușii sunt perfect sănătoși, iar starea de sănătate a mamelor este stabilă”, se arată în comunicatul instituției medicale.

Și medicii s-au aflat la datorie în această noapte deosebită pentru creștini. Au muncit cu dăruire și în zi de sărbătoare, pentru ca mamele să își vadă visul împlinit.

sursa foto: Facebook

Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii

Dansatoarea Cristina Scarlevschi și soțul ei și-au condus astăzi fiul pe ultimul drum. Micuțul Alex, în vârstă de un an și 4 luni, a pierdut lupta cu o boală gravă și rară.

Cristina a publicat câteva imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram. Răpuși de durere, cei doi părinți au vegheat lângă sicriul bebelușului.

Cristina Scarlevschi a luptat pentru viața fiului ei, dar, din păcate, micuțul s-a stins în urmă cu trei zile. Tinerii părinți au rugat pe toți cei care vor fi alături de Alex să evite hainele negre și florile din plastic.

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Cum arăta Angelina Jolie în urmă cu 20 de ani. Transformarea de look este uimitoare!
Articolul anterior
Menopauza îţi dă bătăi de cap? Iată soluţia…
Articolul următor