Calciul şi magneziul sunt două minerale foarte importante pentru organism. Absorbţia acestor minerale nu este uşoară, iar suplimentele din comerţ nu sunt întotdeauna eficiente. Aşa că cel mai bine este să apelezi la soluţii naturale de calciu.
Cea mai eficientă alternativă este coaja de ou organic. O linguriţă de pudră de coajă de ou conţine: 750 – 800 mg de calciu plus alte microelemente asimilabile: magneziu, bor, cupru, fier, mangan, molibden, sulf, silicon, zinc, etc (27 elemente în total). Compoziţia coajei de ou este foarte asemănătoare cu cea a oaselor şi a dinţilor noştri.
Amorţeala în mâini poate fi un semn al lipsei de calciu.
Iată cum îţi poţi face acasă un supliment natural de calciu şi magneziu, folosind doar doua ingrediente: ouă şi lămâie.
Pune cu grijă, într-un borcan cu gura largî, bine sterilizat înainte, câteva ouă întregi proaspete şi spălate. Le acoperi cu suc de lămâie proaspăt stors. Închide bine borcanul şi îl pui în frigider. Agită uşor lichidul din borcan, de câteva ori în timpul zilei.
Când calciul din coji se va dizolva în zeama de lămâie vei observa nişte bule în jurul ouălor. După aproximativ 44-48 de ore, când barbotarea s-a oprit, scoate cu grijă ouăle din borcan pentru a nu sparge membranele. Sigilează bine borcanul şi agită amestecul.