10 alimente benefice pentru curățarea corpului

Dacă vreți să aveți un corp sănătos și să vă întăriți imunitatea, nu trebuie decât să mâncați alimente sănătoase, bogate în nutrienți, care aduc o mulțime de beneficii organismului sau optați pentru o combinație dintre aceste produse.

separator
1. Avocado – aceste fructe sunt pline de antioxidanți, inclusiv glutation. Acest compus transportă substanțele chimice afară din corp și ajută la curățarea lui. În plus, avocado este considerat unul din cele mai hrănitoare și sănătoase alimentele din lume.

2. Merișoare – renumite în special pentru capacitatea lor naturală de a preveni infecțiile tractului urinar, merișoarele ajută de asemenea la eliminarea toxinelor și a bacteriilor din organism.

3. Varza – acest aliment din familia cruciferelor conține foarte mult sulf, care este esențial pentru digerarea substanțelor chimice din corp. Sulful spală corpul inclusiv de pesticide, medicamente sau alte toxine dăunătoare. În plus, varza, la fel ca broccoli și conopida are proprietăți anti-cancer.

4. Lămâia – este ideală în sucuri naturale și alte rețete pentru imunitate, slăbit și detoxifiere. Lămâia este plină de vitamine și antioxidanți, de aceea, consumată regulat, îmbunătățește sănătate generală a corpului. lămâia și sucul de lămâie protejează ficatul și ajută la eliminarea elementelor chimice din corp.

5. Broccoli – este una din cele mai studiate legume din lume. Conține foarte mulți antioxidanți care întăresc și curăță corpul. Este bogat în enzime care ajută sistemul digestiv să funcționeze mai eficient. Broccoli crud este cea mai bună variantă de consum, deoarece astfel își păstrează substanțele nutritive intacte.

6. Usturoi – un alt aliment minunat pentru curățarea corpului. Și acesta conține foarte mult sulf. Are de asemenea proprietăți antibiotice și antibacteriene care ajută la vindecarea internă a organismului. Există foarte multe beneficii ale consumului de usturoi zilnic (câte 1-2 căței), mai ales pentru hipertensivi și pentru cei care au imunitatea scăzută și se îmbolnăvesc des.

7. Sfecla – conține 2 substanțe care curăță corpul de toxine și protejează ficatul și sistemul digestiv, numite betaină și pectină. Sfecla roșie are de asemenea capacitatea de a lupta împotriva anemiei, iar sucul de sfeclă este recomandat tuturor bolnavilor de cancer.

8. Grepfrut – acest fruct curăță sistemul digestiv și previne formarea pietrelor la rinichi. Este ideal pentru curele de slăbire. Persoanele care se află sub tratament medicamentos trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a începe să consume grepfruit sau suc de grepfrut, deoarece acest fruct poate reduce sau spori efectul medicamentelor.

9. Semințe de floarea-soarelui – în mod surprinzător, aceste gustări delicioase pot detoxifia ficatul și corpul de toxinele acumulate. În plus, semințele de floarea-soarelui previne depunerile de colesterol.

10. Lintea – bogată în fibre, lintea susține sistemul digestiv în procesul de detoxifiere a corpului. Boabele de linte scad totodată colesterolul și sunt foarte nutritive și hrănitoare.

sursa

O profesoară a cerut rechizite pentru elevii sărmani, în loc de flori, în prima zi de școală
Articolul anterior
O moldoveancă nu a fost lăsată să intre în Italia, deoarece nu avea bani la ea
Articolul următor
Alte articole interesante