10 alimente care accelerează pofta sexuală și rezistența în pat

Toate cuplurile active sexual își doresc performanțe cât mai bune în dormitor. Însă atenție. Și în acest caz, performanțele depind de stilul de viață.

Dacă ești în parteneriat și cu canapeaua, vei avea foarte multe de pierdut. Cercetătorii spun că statul jos este noul fumat. Așadar, dacă vei începe să faci mișcare (măcar moderat) și-ți vei supraveghea alimentația, nu doar că vei arăta mai bine, ci vei avea și performanțe notabile în dormitor.

Dacă ești într-o relație la început mai ales, nu ți-ai dori să te faci de râs cu performanțe slabe. Există alimente care îți susțin organismul, accelerează libidoul și rezistența în pat. Și ai nevoie de așa ceva, mai ales că februarie este luna iubirii. Nimeni nu-și dorește să fie un iubit de trei minute! Un studiu publicat în ”Jurnalul de Medicină Sexuală” dezvăluie că timpul mediu al unui raport sexual variază azi între 3 și 13 minute. Un alt studiu arată că femeile și-ar dori să facă sex aproximativ 15 – 25 de minute. Și nu ore, cum umblă legenda. Oricum, o partidă mai lungă de sex este binevenită. Și te poți ajuta inclusiv de alimente.

Dacă vrei să fii un amant desăvârșit, stai departe de junk food și mizează pe aceste produse

1. Pepenele

Pepenele verde este una dintre cele mai bogate surse naturale de L-citrulină, un aminoacid neesențial pe care corpul tău îl transformă în L-arginină, iar L-arginina este cea care susține erecția. Întocmai ca mica pastilă albastră, L-arginina stimulează producția de oxid nitric, care crește fluxul de sânge către penis, întărind erecțiile.

2. Ardeiul iute

Ardeiul iute conține capsaicină, compusul responsabil pentru gustul său iute. Capsaicina reprezintă un alcaloid, care produce efecte multiple la nivelul organismului, în special asupra sistemului muscular și cardiovascular. Capsaicina stimulează producția de endorfine, hormonii stării de bine, circulația sangvină și procesul de oxigenare. De asemenea, stimulează microcirculația sangvină și, implicit, creșterea fluxului de sânge înspre penis. Ardeiul iute vine cu beneficii în zona sexuală, căci consumul acestuia în mâncare susține erecția o perioadă mai lungă de timp.

3. Mărul

Mărul nu doar că ține medicul departe de casa ta, ci îți aduce și beneficii în zona sexualității. Acest fruct banal conține quercetină, un antioxidant flavonoid ce oferă rezistență organismului. Ai nevoie de asta în pat.

4. himbirul

Un aliment minune, care susține sistemul imunitar și iată, e bun și pentru cei care-și doresc performanțe sexuale notabile. Susține fluxul sangvin. Cum se consumă? Fie pudră, fie crud. Ai nevoie de o cantitate infimă, căci este un condiment puternic. Cea mai bună idee este un shot vitaminizant, format din suc de lămâie, apă plată, miere și un vârf de cuțit de ghimbir ras.

5. Somonul sălbatic

Este considerat cel mai bun pește pentru alimentația noastră. Conține cantități ridicate de vitamine, minerale și acizi grași Omega 3. Poate îmbunătăți funcția erectilă la bărbații cu sindrom metabolic, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Internațional de Cercetare a Impotenței.

6. Banana

Alimentul delicios care-ți sporește energia. Combate crampele musculare. Asociația Americană a Inimii spune că potasiul pe care bananele îl conțin poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce poate crește performanța sexuală prin asigurarea unui flux sanguin adecvat către anumite părți ale corpului, inclusiv organele genitale.

7. Ovăzul

Este perfect în alimentație. Un aliment benefic pentru înteg corpul, are capacitatea de a liniști stomacul, de a combate colesterolul, dă energie și abundă în amino acizii atât de necesari când se tratează o disfuncție erectilă.

8. Usturoiul

Se spune că egiptenii apelau la usturoi pentru a-și spori rezistența. Un studiu din Jurnalul de Nutriție confirmă că acest aliment ajută la înlăturarea plăcilor ateromatoase (plăci de culoare galbenă), ce conțin colesterol, material lipidic și lipofage de pe artere. Aceleași artere care pompează sângele și înspre zona genitală. Un sistem cardiovascular sănătos va asigura o viață sexuală împlinită.

9. Nucile

Și nucile, arahidele și fisticul conțin L-arginină, compusul care stimulează producția de oxid nitric și crește fluxul de sânge către penis, întărind erecțiile.

10. Quinoa

O sursă grozavă de proteină vegetală, o cereală care hrănește organismul și îi oferă nutrienți, cu capacitatea de a menține nivelul de energie ridicat mult timp.

Specialiștii mai recomandă pentru o viață sexuală sănătoasă consumul de ton, semințe de chia, sfeclă roșie, avocado, spanac și rodie.

sursa: www.adevarul.ro

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

ANSA retrage din comerț peste 23 tone de banane cu un conținut depășit de pesticide

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în cadrul Programului Național de Monitorizare a conținutului de nitrați și a reziduurilor de pesticide în produsele alimentare de origine vegetală provenite din import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de „BANANE”, cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, țara de origine Ecuador.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

ImportatorS.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544

Shakira continuă războiul cu Pique chiar și în ziua în care sunt ambii sărbătoriți. Ce ”cadou veninos” i-a pregătit
Articolul anterior
Infracțiunile de spionaj și trădare de patrie, introduse în Codul Penal
Articolul următor