7 alimente care te fac fericită!

Alimentele pe care le consumi, acționează asupra organismului în dependență de substanțele pe care le conțin. Dacă ai avut o zi proastă, ar trebui să ştii că există produse care te pot ajuta. Acestea au o concentraţie mare de triptofan, o proteină pe care organismul nostru o transformă în serotonină (substanţa care ridică moralul şi îmbunătăţeşte considerabil starea de spirit).

separator

Iată câteva alimente sănătoase care au şi efecte antidepresive:

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră îmbunătăţeşte fluxul sangvin, ceea ce înseamnă o îmbunătăţire considerabilă a stării de spirit. Aceasta activează serotonina din creier, reducând stresul şi stările de agitaţie. Câteva grame de ciocolată neagră consumate zilnic te vor ajuta să te simţi plină de energie şi în bună dispoziţie.

Mierea

Mierea este cea mai bună hrană pentru creier, ajutându-l să scape de presiunea stresului. Ea stimulează serotonina, hormonul senzaţiei de bine, previne depresia şi menţine creierul sănătos.

Cafeaua

Cafeaua conţine cafeină, o substanţă care te ajută să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit. O ceaşcă de cafea la micul dejun te va îndepărta considerabil de depresie şi-ţi va oferi doza de energie pentru întreaga zi.

Orezul

Carbohidraţii din orez contribuie la formarea serotoninei în organism şi te binedispun. Atunci când vrei să te simţi fericită şi plină de energie, orezul este alegerea perfectă. Dar ai grijă, consumă-l în cantităţi moderate.

Laptele

Produsele lactate conţin un aminoacid, numit triptofan, care se transformă în serotonină. Deci, consumul de lapte, dar şi produsele obţinute din acesta te vor face fericită. Dacă îl consumi înainte de culcare, vei dormi mai liniştită.

Bananele

Bananele conţin şi ele acest aminoacid minune care aduce fericirea. Consumă câte o banană pe zi, astfel vei avea o stare de spirit mai bună şi vei fi mult mai calmă.  Plus la toate, ele conţin carbohidraţi şi magneziu, substanţe perfecte pentru un organism sănătos.

Midiile

Midiile au în componenţa lor vitamina B12, seleniu, iod, proteine şi zinc. Iodul ajută glanda tiroidă, care este responsabilă de stările de spirit. Iar vitamina B12 întăreşte celulele creierului, ceea ce înseamnă un creier care funcţionează la capacitate maximă.

Și nu uita: O stare de spirit bună îți aduce 90 % succes în ceea ce faci!

Text: Sorina Ţurcanu

Rulouri de viţel cu parmezan în crustă de aluat
Articolul anterior
NOU!!! De la SKEYNDOR – plasturi transdermici vitamina C!
Articolul următor
Alte articole interesante