Când vine vorba de slăbit, pe lângă practicarea exercițiilor fizice, dieta joacă un rol important. Este esențial să alegi alimente sănătoase, dar nu trebuie să uiți nici de combinarea corectă a acestora. Vezi o listă cu diverse combinații alimentare care te pot ajuta în cura de slăbire.
1. Ouă cu legume
Ouăle facilitează absorția de caroten, pigmentul care dă culoare legumelor, și în combinație cu legumele proaspete aduce beneficii de două ori mai mari celor care vor să slăbească.
2. Pui cu ardei iute
Ardeii iuți grăbesc arderea caloriilor și ajută organismul să transforme mâncarea în energie. Ardeiul iute roșu realizează o combinație potrivită cu proteinele.
3. Legume cu porumb
Cele mai noi studii au confirmat faptul că o dietă bogată în legume te ajută să slăbești. Pe de altă parte, porumbul conține amidon, un carbohidrat complex, care face extrem de mult bine intestinelor și sistemului imunitar, în timp ce te menține suplă.
4. Ceai verde și suc de lămâie
Ceaiul verde conține catechină (un antioxidant puternic), iar lămâia are foarte multă vitamina C și atenuează scăderea catechinei, cee ce rezultă într-un produs ușor de digerat.
5. Pește și sparanghel
Peștele gras conține aciși grași Omega-3, iar sparanghelul are multe fibre și proteine, care te ajută să elimini excesul de apă din organism. Pentru a prepara ceva sănătos și delicios, este recomandat să gătești aceste preparate la abur sau în cuptor.
6. Migdale și iaurt grecesc
Unele vitamine (în special A, D și E) sunt absorbite mai bine când se consumă cu grăsimi. De exemplu migdalele, care sunt o excelentă sursă de calciu, antioxidanți și vitamina E, se combină perfect cu iaurtul grecesc bogat în vitamina D.
7. Avocado și spanac
Atât avocado cât și spanacul conțin o mulțime de vitamine și minerale, deci dacă le folosești pe post de ingrediente în salate, acestea îți vor fi benefice. Spanacul este, de asemenea, util în combinații cu ulei de măsline extra-virgin, iar avocado este cel mai sănătos consumat cu pește, pui sau pâine integrală.
8. Fasole și ardei gras roșu
Faolea conține proteine și carbohidrați complecși, care oferă energie și sațietate. Ardeiul gras roșu abundă în vitamina C, substanță care catalizează transformarea grăsimilor în energie la nivelul țesutului muscular.
De asemenea, anumite mirodenii te ajută să slăbești, cum ar fi: piperul roșu și negru, scorțișoara, usturoiul, semințele de muștar, turmericul, ghimbirul, nucșoara, cardamonul și chimionul.
Ce să nu combini niciodată
1. Proteine (carne, pește, ouă) cu carbohidrați (pâine, cereale, cartofi, produse de patiserie).
2. Alimente acide (citrice, mere, roșii) cu alimente bogate în carbohidrați.
3. Carbohidrați cu zahăr, cum sunt dulciurile rafinate.
4. Proteine cu amidon sau alte proteine (carne+ouă, brânză+ouă, carne+nuci).
5. Fructe cu orice, acestea trebuie consumate ca atare, nu în amestec cu alte alimente, mai ale pepenele.
6. Lapte la o masă principală, acesta este cel mai bine să-l bei separat.