Ierburile aromatice folosite în mâncare, pot fi mai mult decât atât. Acestea pot fi plantate în ghiveci și lăsate în bucătărie, servind drept plante decorative care împrospătează aerul. Unele dintre ele sunt foarte uşor de plantat şi de întreţinut, aşa încât îţi trebuie foarte puţin timp pentru a le planta, iar bucuria de a pune în mâncare verdeţuri proaspăt rupte va fi de neegalat.
Menta este una dintre ierburile care îţi va parfuma bucătăria. Trebuie să pui seminţele singure în ghiveci pentru că menta se întinde foarte repede şi va acapara tot spaţiul. Unele soiuri tind să crească destul de înalte, aşa încât trebuie să îi găseşti un loc bun unde să stea. Este bine să stea la soare pentru că se va dezvolta mai bine.
Busuiocul este o plantă puţin temperamentală. Creşte foarte bine din seminţe, dar trebuie să fii foarte atentă la temperatură pentru că dacă scade sub 10 grade Celsius se va ofili. Fiecare fir de busuioc are nevoie de spaţiu, aşa că ai grijă ce fel de ghiveci foloseşti. De asemenea, ai grijă să nu uzi frunzele atunci când îi pui apă pentru că nu va fi foarte fericit. Trebuie să aştepţi ca pământul să fie perfect uscat înainte de a uda planta.
Majoritatea reţetelor cer pătrunjel proaspăt şi pe bună dreptate. Nu doar că dă un aer de prospeţime, dar are şi o mulţime de vitamine şi minerale care ne menţin în formă. Pătrunjelul mai are avantajul de a fi extrem de uşor de crescut, dar trebuie să ai răbdare. Seminţele germinează în câteva săptămâni şi trebuie lăsate o noapte în apă înainte de a fi plantate. Ghiveciul trebuie pus la soare, dar fiind o plantă foarte rezistentă va creşte bine şi în frig.
Oregano iubeşte soarele şi nu trebuie îngrijită foarte mult. Apa nu îi face foarte bine, aşa că poţi uita să o uzi că ea va creşte fără probleme. Trebuie să ai grijă să pui seminţele într-un ghiveci mare pentru că se dezvoltă intens. Când încep să-i dea frunzele, ai grijă să rupi câte una în fiecare zi pentru că în felul acesta se va îndesi mai repede.
Rozmarinul este de fapt un arbust, care, dacă este îngrijit bine, poate ajunge şi la 1,5 m. Îi trebuie soare şi, din când în când, are nevoie să fie tuns. Solul trebuie să fie bine drenat şi afânat, iar la baza ghiveciului are nevoie de nisip sau pietriş. Alege un va înalt, cu gură largă, din lut, nesmălţuit.