Adevărul despre legumele congelate din supermarket. Sunt sau nu sănătoase?

Există preconcepția că legumele și fructele congelate sunt procesate și de aceea nu sunt sănătoase. Este sau nu adevărat acest lucru?

separator
Un studiu din 2013, a arătat că valoarea nutrițională a fructelor și legumelor congelate este de cele mai multe ori superioară. De ce? Legumele și fructele își pierd din nutrienți din cauza faptului că se culeg înainte să fie coapte cu adevărat, se coc pe drum și stau pe rafturi destul de mult timp până sunt cumpărate. Produsele încep să-și piardă din proprietăți din momentul în care sunt culese, ceea ce pentru variantele lor congelate nu este cazul.

De exemplu: mazărea este culeasă exact când este coaptă și este congelată rapid pentru a-i păstra valorile nutriționale. Congelat nu înseamnă procesat.

Pentru a congela fructe sau legume nu ai nevoie de conservanți sau coloranți. Este doar un proces fizic, fără se se adauge nimic în plus.

Folosirea legumelor congelate poate reduce timpul pregătirii unei mese la jumătate. Produsele congelate nu se strică la fel de repede ca cele proaspete și, în plus poți avea pe masă, chiar și iarna legume și fructe care nu sunt de sezon, dar care sunt extrem de sănătoase.

Iată 8 legume pe care poți să le cumperi congelate:

1. Broccoli
2. Morcovi
3. Porumb
4. Fasole verde
5. Conopidă
6. Varza de Bruxelles
7. Spanac
8. Mazăre

sursa

Foto! Oamenii urcă în troleibuzele din Chișinău cu mănuși de unică folosință
Articolul anterior
Toți pasagerii unui zbor de pe cursa Chișinău-Moscova vor fi testați la coronavirus în capitala rusă
Articolul următor
Alte articole interesante