4 alimente care-ţi încetinesc metabolismul şi nu te lasă să slăbeşti

Potrivit celebrului Dr. Oz este posibil să ai în dietă unele alimente care sunt etichetate ca fiind sănătoase, dar care îţi încetinesc metabolismul şi corpul nu mai arde atât de uşor grăsimile.

separator

Descoperă alimentele care nu te lasă să slăbeşti şi elimină-le din dietă ca să ai metabolismul alert! Potrivit specialistului există patru astfel de alimente care îţi pot da peste cap metabolismul, astfel încât sunt o piedică în lupta cu kilogramele. Iată care sunt acestea:

1. Sucurile naturale de fructe

4

Contrar părerii că o dietă bogată în grăsimi te îngraşă, Dr. Oz susţine că mai periculoase sunt sucurile din fructe. Acestea conţin o cantitate exagerată de zahăr. În 250 mililitri de suc de fructe găsim 30 de grame de zahăr, în vreme ce aceeaşi cantitate cu o băutură carbogazoasă conţine 28 de grame de zahăr, avertizează Dr. Oz.

Dacă vrei să slăbeşti evită dulciurile rafinate din comerţ şi consumă 2-3 porţii de fructe pe zi ca desert. Atenţie şi la alte forme de zahăr care sunt ascunse în dulciuri, cum ar fi: maltodextrina, fructoza, siropul de porumb, dextroza, sucul concentrat, zahăr brut, zahăr brun.

Sfatul lui Dr. Oz: ca să înlocuieşti aceste sucuri de fructe este de preferat să faci acasă limonadă cu apă şi puţină miere de albine sau extract de stevia.

2.Cerealele integrale

GRAIN2_WE_C_^_ARTISTS

Potrivit specialistului, chiar dacă alegi cerealele integrale acestea pot să-ţi distrugă cura de slăbire şi să încetinească metabolismul. Responsabile de acest efect dezastruos sunt trei componente din cerealele integrale: glutenul, amidonul şi acidul fitic.

Glutenul favorizează reacţii inflamatorii în corp, amidonul se transformă în zahăr odată ingerat, iar acidul fitic fură din mineralele şi vitaminele care ar trebui să fie absorbite de organism.

Sfatul lui Dr. Oz: cel mai bun substitut pentru porţia zilnică de cereale sunt fructele, legumele sau o felie de pâine din cereale germinate. Făina de cocos este cel mai bun substitut pentru făina de grâu. Ea conţine fibre care favorizează o ardere rapidă a caloriilor, precum şi grăsimi pe care corpul le foloseşte pentru a avea energie.

3. Untul de arahide

untdearahide-1343837129

Arahidele pot să dezvolte un anumit tip de mucegai, numit aflatoxină care afectează grav sănătatea intestinelor. De asemenea, tot arahidele sunt considerate unul dintre alimentele care generează cele mai multe alergii. Sunt bogate în acizi graşi omega-6 care favorizează apariţia inflamaţiilor în corp.

Sfatul lui Dr. Oz: înlocuieşte untul de arahide cu cel de migdale. Acesta stimulează metabolismul şi poate să fie consumat ca gustare între mese sau în smoothie-uri delicioase.

4. Granola din comerţ

Chewy-ChocChip-Detail.sflb_

Este un produs cu cereale şi zahăr dn belşug. Cel mai periculos ingredient este însă mierea de albine pasteurizată despre care Dr. Oz spune că este principalul vinovat pentru îngrăşat. Aceasta este adesea contrafăcută şi prin pasteurizare nu mai conţine nicio substanţă nutritivă, fiind la fel de nocivă precum siropul de porumb.

Sfatul lui Dr. Oz: prepară acasă granola folosind cereale germinate, migdale, caju, nuci, seminţe de chia, miere de albine naturală, stafide, fulgi de cocos, scorţişoară şi puţină sare. Amestecă ingredientele şi pune-le la cuptor sau deshidrator pentru a obţine o granola sănătoasă.

Sursa

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

sursa: digi24.ro

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Caise uscate umplute cu nucă!
Articolul anterior
Ce boală ai în funcţie de cum te doare capul
Articolul următor