Fiecare persoană trebuie să bea cel puțin 1,5 litri de apă pe zi. Odată cu creșterea temperaturii, cantitatea de apă necesară organismului, crește și ea. Conform nutriționistului Dr. Schilb Agaruol, cu unele adăugări de produse în apă, poate crește considerabil metabolismul. Iată cum poți aroma apa și totodată să te ajute să slăbești.

1. Castravete
Datorită proprietăților sale diuretice, această legumă este de mare ajutor în arderea grăsimelor și detoxificarea organismului. Castravetele este indicat pe timp de caniculă datorită conținutului mare de apă, dar și de vitamine, săruri minerale și enzime.
2. Citrice
Medicul Agaruol recomandă lămâie sau portocale, deoarece acestea sunt o mare sursă de vitamina C. La nivel celular, pentru a permite organismului să transforme grăsimea în energie, acesta are nevoie de vitamina C.
3. Zmeura
Supranumită “fructul tinereții veșnice”, zmeura este o sursă mare de fitonutrienți și antioxidanți, ce ajută la stimularea sistemului imunitar, având efecte astringente antispasmodice, stimulatoare și tonice. Cetona din zmeură este un compus ce ajută la arderea grăsimilor. Acesta, datorită acțiunii sale lipolitice, duce la eliminarea depozitelor de grăsime din organism, contribuind la scăderea în greutate.
4. Afine
Afinele conțin nu doar antioxidanti, dar sunt bogate și în potasiu, ce ajută la recuperarea musculară după exerciții. Studiile demonstrează că un consum regulat de afine poate reduce greutatea corpului.
Sursa: www.bewoman.ro