Importăm carne de pui din Brazilia sau SUA pentru că este mai ieftină, deşi producătorii locali sunt în stare să asigure integral negesarul Republicii, a susţinut Ion Bîzgu, directorul general al întreprinderii de stat ştiintifice-de producţie Avicola-Moldova, pentru AS – Novosti Moldova.
Importatorii asigură 25-27% din necesarul pieţei moldoveneşti în carne de găină. Care este de o calitate medie, injectată cu apă şi cu aditivi în cantităţi atât de mari încât ajung să reprezinte o cincime din cantitatea de carne cumpărată.
Zilele trecute, în Marea Britanie a izbucnit un scandal cu privire la importul cărnii de pui din Brazilia. The Guardian a publicat un articol cu privire la acest produs din Brazilia care este injectat cu aditivi printre care se numără fosfaţii, cu rol de a opri apa să se scurgă din carne în timpul gătitului, şi dextroza, care are ca scop mascarea gustului sărat al cărnii.
Ca rezultat, noi plătim jumătate din bani pe apă şi aditivi, pentru că 40% dintr-un kilogramul de carne pe care îl cumpărăm este apă. În plus, aditivii şi sarea pe care le conţine ne afectează sănătatea.
Vezi articolul Ce conţine carnea de pui din supermarketuri