6 lucruri pe care nu e bine să le faci pe stomacul gol

Pentru a menține o stare bună de sănătate este bine să cunoști ce lucruri și alimente să eviți pe stomacul gol, întrucât acestea pot avea un impact semnificativ asupra stomacului și sănătății per ansamblu. Așadar evită pe stomacul gol:

separator

Să iei medicamente cu acțiune antiinflamatoare

Aspirina, paracetamolul, ibuprofenul, dexalgina, ketanovul și alte medicamente de același fel nu ar trebui luate dacă nu ai mâncat nimic înainte, deoarece pot afecta în mod direct mucoasa stomacului și cauza sângerări.

Să bei cafea

Cafeaua stimulează producția de acid gastric care poate duce la arsuri și alte probleme ale tractului digestiv. Sărirea peste micul dejun și cafeaua luată pe stomacul gol are ca rezultat deficienta de serotonină și o stare emoțională proastă pentru tot restul zilei, menționează sfatulpărinților.ro.

Să consumi alcool

Dacă stomacul este gol, absorbția de alcool se dublează obținandu-se același rezultat ca și cum ți-ai fi injectat în venă băutura. Mai mult, descompunerea alcoolului este încetinită, ceea ce provoacă o mahmureală puternică. Totodata, este important de știut că efectele rapide ale alcoolului cauzează probleme toxice mai pronunțate și la ficat, inimă și rinichi. Trebuie să consumi măcar un aperitiv înainte să bei o mică cantitate de alcool.

Guma de mestecat

Acidul gastric produs în timp ce mesteci guma distruge pereții unui stomac gol, lucru ce duce, în cele din urmă, la gastrită. Guma de mestecat ce conține îndulcitori naturali este mai puțin periculoasă decât cea care are în componența zahăr sau aspartam. Chiar și atunci cand ai stomacul plin nu mesteca mai mult de 10 minute guma

Să consumi pepene verde

Acidul ce se află în pepene îți poate irita stomacul gol, mai ales dacă ești o persoană care te confrunți cu gastrita. În acest caz este bine să consumi pepenele verde în cantități mai mici deodată.

Să mergi la culcare

Poate ești surprins să afli, însă specialiștii sugerează să eviți acest lucru, chiar dacă te afli la o cură de slăbire și vrei să reduci din numărul de calorii. Este bine să nu te păcălești în acest caz și să nu mergi la culcare flămând, când simți că îți este foame. De ce? Foamea și nivelul scăzut de glucoză te împiedică să adormi și crește nivelul homonilor de foame, iar acest lucru te va face să mănânci mai mult a doua zi și să depozitezi caloriile consumate sub formă de grăsimi. Chiar dacă ții o cură de slăbire, nu este bine să sari peste cină. Acest lucru însă nu înseamnă că trebuie să mănânci peste măsură înainte de a merge la culcare. Cea mai buna solutie este să iei cina cu 2-3 ore înainte de somn.

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Ce beneficii are ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată neagră. Acest desert, consumat în cantități mici, poate fi benefic pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru diminuarea riscului apariției unei boli care afectează tot mai multe persoane, scrie digi-world.tv.

Ciocolata neagră ar putea avea beneficii în prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, arată un nou studiu publicat în Jurnalul britanic de medicină, citat de People. S-a constatat că participanții care au mâncat cinci sau mai multe porții de ciocolată neagră pe săptămână au avut un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2, cu 21% mai mic decât cei care consumau aceeași cantitate de ciocolată cu lapte. Mai mult, consumul de ciocolată cu lapte, dar nu şi de ciocolată neagră, a fost asociat cu creşterea excesivă în greutate pe termen lung: un factor care poate contribui la dezvoltarea bolii cronice.

„Am fost surprinşi de împărţirea clară între impactul ciocolatei negre şi al celei cu lapte asupra riscului de diabet şi asupra gestionării greutăţii pe termen lung”, a precizat lectorul univ. dr. Qi Sun, profesor în cadrul departamentelor de nutriţie şi epidemiologie de la Harvard.

Chiar dacă ciocolata neagră şi cea cu lapte au un nivel similar de calorii şi grăsimi saturate, se pare că polifenolii din ciocolata neagră ar putea compensa efectele grăsimilor saturate şi ale zahărului asupra creşterii în greutate şi a diabetului, spun cercetătorii.

„Pentru oricine iubeşte ciocolata, constatările sunt o reamintire a faptului că a face alegeri mici, cum ar fi alegerea ciocolatei negre în locul ciocolatei cu lapte, poate face o diferenţă pozitivă pentru sănătate”, a precizat cercetătorul Binkai Liu, care este autorul principal al studiului publicat în The BMJ.

Studiul a inclus date pe o perioadă mai lungă de 30 de ani, de la 192.000 de participanţi care nu aveau diabet când au început să-şi raporteze obiceiurile alimentare.

Nu este primul studiu în care ciocolata neagră este considerată de specialiști sănătoasă și benefică. Compușii din cacao sunt legați de o bună sănătatea a inimii, conform unei cercetări din 2015. Un studiu anterior, din 2005, a spus că acest tip de desert este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea tensiunii arteriale la persoanele sănătoase.

Aceste beneficii pentru sănătate se datorează în mare parte flavonoidelor, compușii bioactivi găsiți în plante, care declanșează producția de oxid nitric, ce dilată vasele de sânge și astfel scade tensiunea arterială. 

În ciuda dovezilor tot mai numeroase privind beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate, oamenii de știință care au realizat studiul recomandă interpretarea rezultatelor cu precauție. De asemenea, este important de reținut că doza e foarte importantă. Participanții la studiu au consumat până în 30 de grame de ciocolată neagră pe zi.

Alimente care contribuie la normalizarea valorilor tensiunii arteriale
Articolul anterior
Un medic a dezvăluit care este cauza tuturor problemelor de sănătate!
Articolul următor