Acesta este poate cel mai bun aliment din lume!

Este vorba despre păstura de albine – un produs natural cu o valoare terapeutică şi antibiotică de trei ori mai mare decât cea a polenului. Conţinutul său bogat în seleniu ajută la detoxifierea organismului şi stimulează imunitatea.

separator
94050

Puţină lume ştie că, de fapt, păstura este polenul recoltat de albine, apoi fermentat de acestea în condiţiile naturale oferite de stup. Aici, sub influenţa temperaturii, a umidităţii şi a florei microbiene, polenul trece prin numeroase transformări biochimice şi, după trei luni de fermentaţie naturală, se transformă în păstură.

Acest produs nou, păstura, are o compoziţie chimică îmbunătăţită faţă de cea a polenului.

pastura-regenerant-al-ficatului-1Păstura sau „pâinea albinelor”, cum mai este numită, are în compoziţie:  lipide (1-6 la sută), carbohidraţi (glucide-35 la sută), carotenoizi (provitamina A- 200-875 mg/kg), vitamina E (1,7 g/kg), vitamina C (60-200 mg la 100 g produs), enzime şi aminoacizi. Datorită acidităţii sale ridicate, acest produs apicol se asimilează cu uşurinţă în organism.

Anemiile se tratează printr-o cură cu păstură de 90 de zile.

Asigură o detoxifiere profundă

Păstura pură este o sursă importantă de seleniu, un mineral esenţial pentru sănătatea organismului, cu acţiune puternic antioxidantă. Specialiştii aprecia­ză că antioxidanţii precum seleniul neutralizează radicalii liberi şi au puterea să reducă şi chiar să prevină, în bună măsură, efectele lor negative. Datorită acestui atu, păstura contribuie la detoxifierea organismului şi la buna funcţionare a sistemului imunitar.

33Benefică fumătorilor şi „băutorilor”

Cercetătorii au descoperit că păstura pură este de mare ajutor fumătorilor şi consumatorilor de alcool. Aceleaşi efecte negative are alcoolul asupra persoanelor dependente de băutură, absorbţia seleniului fiind redusă foarte mult de consumul de alcool. S-a constatat că tutunul reduce absorbţia seleniului în tubul digestiv. Aşadar, fumătorii trebuie să consume alimente bogate în seleniu (peşte, nuci, usturoi, cereale integrale, ficat, seminţe de floarea-soarelui, nuci), o cură cu păstură completând deficitul acestui mineral, atât de necesar pentru sănătatea lor.

Eficientă în terapia bolilor de ficat

Fitoterapeuţii recomandă terapia cu păstură pură persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice, unde efectele acestui remediu s-au dovedit remarcabile. Rezultate de excepţie s-au constatat în hepatitele acute şi cronice, la fel şi în cirozele uscate şi umede, deoarece păstura se numără printre puţinele remedii care refac celula hepatică. Doza uzuală recomandată este de 10-20 g pe zi (în doză unică) sau în două reprize, administrate cu 30-45 de minute după masă, pentru a evita disconfortul gastric. După zece zile de cură, doza zilnică trebuie să crească treptat până la 30 g pe zi, iar gramajul se împarte în trei prize de  câte 10 g fiecare. Pauzele între doze trebuie să fie de două ore. În aceste afecţiuni, terapia cu păstură pură se completează cu câte o cană de ceai de armurariu pe zi.

pasturaO cură cu păstură, câte 30 de zile de trei ori pe an, creşte imunitatea organismului şi diminuează starea de oboseală.

Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie competenţă în apifitoterapie, mai spune că: “Păstura este poate cel mai valoros produs al stupului, de ale cărui proprietăţi terapeutice extraordinare pot beneficia atât adulţii, cât şi copiii, persoanele sănătoase, cât şi cele cu diverse afecţiuni. Păstura este un polen predigerat, de aceea este mai uşor de digerat şi de asimilat de organism. Conţine proteine, glucide, lipide, aminoacizi, vitamine din grupul B, vitaminele D, E, C, K, provitamina A, 27 de minerale, un factor antibiotic, un factor de creştere, hormoni naturali şi enzime. Păstura are aceleaşi indicaţii terapeutice ca şi polenul, însă acţiunea ei este mult mai rapidă şi mai puternică. În cazul afecţiunilor hepatice (hepatite acute şi cronice, ciroze), rezultatele sunt cu adevărat remarcabile. Persoanele alergice la polen şi diabeticii nu pot folosi păstura. Doza uzuală recomandată intern este de 10-20 g/zi, în doză unică sau în două reprize, la 30-45 de minute după masă.”

Sursa

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

sursa: digi24.ro

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Natalia Gordienko pune ceva la cale în România!
Articolul anterior
8 alimente pentru proaspete mămici
Articolul următor