Află cum luptă culorile alimentelor cu diverse tipuri de cancer

Un regim alimentar corect este arma cea mai sigură împotriva cancerului. Iar culoarea alimentelor este un indicator bun ce vizează tipurile de cancer specifice. Atunci când bucatele din farfurie au mai multe culori și substanțele nutritive sunt diferite, inclusiv acestea luptă cu diferite boli. Află de la celebrul Doctor Oz, cum poți potrivi alimentele pe culori în regimul tău alimentar zilnic.

separator
Află cum luptă culorile alimentelor cu diverse tipuri de cancer

Alimente roșii luptă cu cancerul pancreatic și ovarian

Roșiile s-au dovedit a fi eficiente împotriva cancerului ovarian, se arată într-un studiu efectuat cu 13.000 de femei din California. Consumul de o jumătate de ceașcă de tomate în fiecare zi poate reduce riscul de cancer ovarian cu până la 60%.

imagesUn alt studiu demonstrează că cei care consumă roșii regulat, reduc riscul apariției cancerului de pancres. Acest factor se datorează conținutului sporit de licopen care dau alimentelor culoarea roșie. Încearcă să consumi o porție din alimente de culoare roșie, cum ar fi roșiile, ardeii roșii, fructele de pădure, cel puțin o dată pe zi.

morcoviAlimentele portocalii luptă împotriva cancerului de stomac și ovarian

Beta-carotenul este responsabil pentru culoarea portocalie din morcov, dovleac, portocală. A fost demonstrat că această substanță este benefică în lupta cu cancerul de stomac prin distrugerea celulelor canceroase. Consumă de cel puțin două ori pe săptămână alimente portocalii.

lamaiAlimentele galbene combat cancerul de stomac și esofagian

Citrice, cum ar fi lămâia, grapefruitul, mandarinele și papaya sunt bogate în vitamina C, un antioxidant puternic care protejează organismul împotriva cancerului de stomac, colon, gât și gură. Aceste alimente sunt, de asemenea, bogate în flavonoide, care inhibă creșterea celulelor tumorale și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Adaugă aceste fructe în regimul tău alimentar cel puțin o dată pe zi.

alimente_verziAlimentele verzi combat cancerul ovarian, de sân și pulmonar

Există numeroase dovezi care sugerează că legumele crucifere, cum ar fi varza, conopida, broccoli, salata, reduc riscul de apariție a cancerului de stomac,  sân, ovarian și pulmonar.  Aceste legume sunt bogate în glucosinol, un compus care protejează organismul împotriva cancerului. Ele sunt, de asemenea, bogate în vitamina K, ce previne apariția diabetului zaharat, respectiv reduce riscul de cancer pancreatic. Consumă aceste alimente cel puțin de două ori pe zi.

usturoiAlimentele fără culoare combat cancerul de stomac, colon și ovarian

Din această categorie fac parte ciupercile, usturoiul, ceapa. Alicina, compusul activ din usturoi are efect antimicrobian și antioxidant. Polifenolii găsiți în ceapă au efecte anti-cancer de colon. Femeile care au consumat frecvent aceste alimente s-au dovedit a fi protejate de cancerul ovarian.Ciupercile sunt bogate în vitamina D, care ajută la reducerea riscului de cancer ovarian. Adaugă aceste alimente cel puțin odată pe zi în regimul tău alimentar.

Nu sabota acest regim alimentar sănătos cu alimente periculoase

Folosirea curcubeului alimentar în lupta cu cancerul este un început bun, dar este important să renunți și la produsele toxice din alimentația ta. Alcoolul, fumatul, mezelurile, conservele cresc riscul de cancer și nici o dietă nu mai este eficientă dacă acestea sunt prezente în viața ta.

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

sursa: digi24.ro

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Cum îmbraci micile prinţese la nuntă?
Articolul anterior
Video de la încreștinarea nepotului lui Gheorghe Țopa!
Articolul următor