Alimente care îți cresc coeficientul de inteligență

Creierul este poate unul dintre cele mai solicitate organe în fiecare zi, din punct de vedere funcțional, după sistemul osteomuscular. Cine nu și-ar dori să aibă funcții cognitive mai bune, vigilență înaltă și randament intelectual! Pentru a realiza aceste funcții creierul are nevoie de ,,hrană”. Studiile au arătat care sunt alimentele cu un impact benefic asupra creierului, ce ajută la sporirea coeficientului de inteligență. Acestea sunt:

separator
tttt

1. Nucile

Sunt bogate în fenilalanină. Acesta este un aminoacid de care creierul are nevoie și are rolul de a proteja memoria. De aceea alimentele acestea sunt indicate persoanelor care au probleme cu memoria.

2. Ouăle

În aceste alimente se găsește colina. Este o grăsime comparabilă cu vitamina B. Aceasta are rolul de a îmbunătăți memoria. Același rol îl au și vitamina B12 și lecitina care se găsesc în ouă. Se pare că ouale de prepeliță sunt o bună alegere, de asemenea.

3. Peștele gras

Mai mult de 50% din masa creierului conține lipide, dintre care peste 70% sunt acizi grași. Este recomandat să se consume pește gras, pentru că ofera nutrienții de care creierul are nevoie.

4. Fructele de pădure

Sunt bogate în antioxidanți care au rolul de a îmbunătăți memoria. Și, dacă sunt incluse în alimentație în combinație cu nuci atunci efectele benefice nu vor întârzia să apară.

5. Spanacul

Conține vitamina B9, care se găsește, în general, în  legumele care au frunze verzi. Această vitamină are rolul de a ajuta ramificațiile neuronilor să se dezvolte.

6. Avocado

Conține vitamina E, care este un antioxidant. Acesta are rolul de a încetini procesul de îmbătrânire a creierului.

7. Banana

Acest fruct este bogat în tirozină. Este un aminoacid care îmbunătățește capacitatea de concentrare. Dacă vei consuma o banană coaptă în fiecare zi, atunci îți vei recupera energia consumată în activități intelectuale. Acest lucru se întâmplă deoarece banana îi oferă creierului glucoza de care are nevoie.

8. Uleiul de măsline

Este recomandat consumul uleiului de măsline dearece este un aliment în care se găsește acid oleic. Acesta îmbunătățește circulația sângelui la nivelul creierului și le vine în ajutor persoanelor care suferă de pierderi ale memoriei.

sursa

Premieră! Dan Bălan și Vera Brejneva au lansat videoclipul la piesa „НАШЕ ЛЕТО”
Articolul anterior
De ce bărbații gândesc altfel decât femeile
Articolul următor
Alte articole interesante