Alimentele fermentate: 3 beneficii pentru sănătate despre care nu ai știut

Potrivit unor studii există o legatură între bacteriile din intestine și sănătatea corpului în general. Iar cea mai buna modalitate de-a îmbunătăți flora intestinală este să consumi alimente fermentate bogate în probiotice. Iată câteva motive pentru care ar trebui să adaugi în dieta ta alimentele fermentate.

separator


Alimentele fermentate îmbunătățesc digestia
Alimentele fermentate sunt un fel de produse predigerate. Ceea ce înseamnă că sunt ușor de digerat, iar corpul poate absorbi lesne nutrienții din ele.

Fermentația îmbunătățește nivelul nutrienților din alimente
Nu doar ca nutrienții sunt mai ușor absorbiți din ele însă studiile au demonstrat că lactatele fermentate furnizează mai multe vitamine decât laptele obișnuit. De asemenea, legumele, fructele, fasolea și cerealele au mai mulți nutrienți după fermentație.

Fermentatia ajută, totodată, la eliminarea antinutrienților
Prin fermentație se elimină acidul fitic care există în cereale, fasole, mazare, semințe, nuci și alune. Reducerea nivelului de acid fitic ușureaza absorbția de minerale astfel ca și tranzitul intestinal se face mai rapid.

Care sunt cele 5 alimente fermentate pe care toată lumea trebuie să le consume:

1. Varza murată
Alimentul conține vitaminele C, B si K. De asemenea furnizează o mulțime de probiotice, printre care lactobacili și pediococcus. Dacă o cumperi din magazin și nu o faci în casă alege sortimentul nepasteurizat.

2. Kimchi
Se face din mai multe straturi de frunze de varză chinezeasca, care se îndeasă intr-un vas mare de lut cu praz, usturoi, ghimbir, ardei iuti rosii și pește sarat și se acoperă cu o marinată. Provine din bucataria coreană. Contine vitamina C și caroten. Se consumă de obicei drept garnitură sau cu o tocăniță.

3. Miso
Facută din boabe de soia fermentată, miso este o sursa excelentă de mangan, zinc și antioxidanți. Este adesea folosită în retetele de supă, însă poate fi utilizată și în alte rețete.

4. Iaurt de cocos
Iaurtul de cocos are un conținut ridicat de probiotice și este mai ușor de digerat decat iaurtul obișnuit. Nuca de cocos este antivirală, antifungică și ancibacteriană și, în plus, este bogată în electroliți, calciu, potasiu și magneziu.

5. Murături
Salata de muraturi conține culturi de bacteria active și enzime. La fel ca și în cazul sauerkraut asigură-te că alegi varianta nepasteurizată.

Sursa

Analizele sunt gata! Ce se întâmplă cu tânărul român suspect de coronavirus, care a îngrijit pacienți infectați în Germania?
Articolul anterior
În Moldova vine primăvara! Temperaturile cresc până la +15 grade
Articolul următor
Alte articole interesante