Se știe că milionarii din Manhattan sunt obsedați de sănătate și de mâncare sănătoasă. Când te gândești la oamenii bogați îți vine în minte caviar… fois gras… dar acum este la modă un alt aliment – varza Kale.
Potrivit New York Times, aceștia o mănâncă la recepții, la cele mai sofisticate petreceri, la cină, peste tot. Iar dacă restaurantul la care mănânci are varza Kale în meniu, este considerat un loc care se respectă în care trebuie să revii.
Varza Kale are într-adevăr niște proprietăți incredibile. Plină de antioxidanți, minerale și vitamine, această varză scade considerabil riscul de cancer ovarian și cancer la sân și diminuează riscul de artrită.
Încearcă și tu o salată sănătoasă cu varza Kale:
Ingrediente: sare, 1/2 avocado, 2 linguri oțet balsamic, 1 lingură ulei de măsline extra virgin, 50g migdale, 8-10 fâșii de parmezan, 60g fasole coaptă, 6-8 caise uscate, 170-220g varză Kale, piper.
Metoda de preparare: Curață varza Kale și rupe-i tulpina, apoi rupe-o în bucăți mai mici. Pune-o într-un bol.
Taie caisele în bucăți mici și adaugă-e în bol, împreună cu fasolele, migdalele și brânză.
Amestecă uleiul de măsline și oțetul, pune vinegreta în salată. Condimentează cu sare și piper, după gust. Înainte de servire, taie avocado în cubulețe și pune-l deasupra.