Și Cătălin Josan nu mai poate să tacă

Interpretul este plin de revoltă și îi îndeamnă pe artiști să acționeze. Acesta a lansat campania “Eu Nu Tac”  în care îi provacă pe colegii de breaslă din Republica Moldova să demonstreze că au coloană vertebrală și să nu tacă atunci când au posibilitatea de a schimba ceva, în special în ceea ce ține de formarea unei societăți civile active.

separator

“Toți tac. Toți așteaptă. Toți se supun.

Uităm că aleșii din Parlament nu sunt șefii noștri.

Eu, omul de rând, sunt șeful lor.

Eu i-am ales – ei trebuie să se supună. Nu invers.

Eu, omul de rând, sunt puterea supremă.

Eu îmi decid viitorul și nu las pe nimeni să-l decidă pentru mine.

Eu vreau ca jaful național să înceteze.

Vreau ca investitorilor străini să nu le mai fie frică de corupție.

Eu vreau ca părinții și tinerii proaspăt ieșiți din școli să aibă un loc de muncă acasă, unul bine-plătit, legal și demn.

Eu vreau ca legile să funcționeze pe bune!

Acest lucru începe cu un procuror general incoruptibil, cu valori europene, astfel încât toți să fie egali în fața legii.

Eu vreau procuror general din afară.

Vreau justiție adevărată.

Eu, omul de rând, cer Președintelui Republicii Moldova, Parlamentului și Guvernului să nu-mi încalce drepturile constituționale.

Eu Nu Tac.

Eu nu aștept.

Eu nu mă supun.

###

Dau start campaniei #EuNuTac, prin care îi provoc pe colegii mei de breaslă din RM să demonstreze că au coloană vertebrală și să nu tacă atunci când au posibilitatea de a schimba ceva, în special în ceea ce ține de formarea unei societăți civile active. Astfel, îi îndemn pe Nicolae Botgros, Zdob si Zdub, Dan Balan, Mevv Official, Alex Calancea, Nicu Țărnă, Carla’s Dreams, Ion Paladi, Zinaida Julea, frații Advahov, Alexandru Manciu, Pasha Parfeny, SunStroke Project, Nelly Ciobanu, Adrian Ursu, Boris Covali, Natasha Gordienko și Ionel Istrati să răspundă la întrebarea: “Ce nu mai e acceptabil să se repete în Parlamentul și Guvernul RM și ce soluție propui?”

 Te provoc și pe tine să răspunzi și, la rândul tău, să provoci cel puțin alte trei persoane, începându-ți mesajul cu hashtagul #EuNuTac. Am creat și o pagină de Facebook dedicată acestei campanii, unde te așteptăm să.. nu taci emoticon smile >>> www.fb.com/EuNuTac

###

EN: In light of the current political crisis in Moldova, I’m starting a chain-effect campaign whereby I’m challenging fellow singers and artists from Moldova to share their view on what they don’t want happening again and what their solution would be. It’s about time we all spoke up and took a stand. #IWontShutUp”

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Alimentul nelipsit din meniul zilnic al milionarilor din Manhattan
Articolul anterior
Stanislav Deriavin a ajuns să fie curtat de Armani, Dolce & Gabbana și Dior!
Articolul următor