Apa de tărâțe, un miracol pentru sănătate. Vezi cum se prepară!

Cerealele integrale, în special tărâțele de grâu, sunt izvor de sănătate. Tărâțea conține cantități mari de minerale precum Fe, Ca, Zn, Mn, Mg, K, Cu, vitaminele grupului B, dar și inhibitori de proteaze şi antioxidanţi. Aceasta încarcă organismul cu microelemente, energizează, îmbunătățește funcțiile metabolismului și ale sistemului nervos, reglează funcțiile tractului digestiv, curăță căile renale, detoxifică și contribuie la prevenția cancerului.

separator

Înainte de consum, este bine ca tărâţele de grâu să fie cât mai bine mărunţite, deoarece astfel vor fi asimilate mai uşor de organism. Un preparat din tărâţe de grâu, uşor de obținut şi de administrat este apa de tărâţe, foarte utilă pentru anemii şi boli nervoase.

Apă de tărâţe

Este un remediu care menţine echilibrul corect al organismului. Remediul este foarte bogat în grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), în aminoacizi şi minerale – sodiu, potasiu, magneziu, calciu, etc., având numeroase proprietăţi medicinale.

Reglează digestia, este emolientă, în special pentru stomac şi intestine, laxativă, nutritivă, reconfortantă, remineralizantă, tonic general.

Apa de tărâţe este foarte bogată în vitamine din complexul B. Este foarte utilă în special în cazul persoanelor care se confruntă în mod frecvent cu stresul sau care au anumite degreglari la nivelul creierului.

Poate fi consumată cu încredere de către cei care doesc să îşi îmbunătăţească memoria. Apa cu tărâţe poate fi consumată şi de către persoanele vârstnice care au suferit sau au boli cronice prelungite.

Mod de preparare şi administrare

Într-un litru de apă se pun 3 – 4 linguri de tărâţe de grâu care se lasă de seara până dimineaţa, când se strecoară. Pentru un plus de savoare şi de vitamine, în apă se pot adaugă suc de lămâie proaspăt stors şi miere. În acest caz, excepţie fac diabeticii şi persoanele alergice la cele două alimente. Apa de tărâţe se consumă în locul apei, în mod regulat.

Un elixir de sănătate este şi ceaiul din plante medicinale îmbogăţit cu apă de tărâţe. Cura cu ceai din plante şi apă de tărâţe este un minunat adjuvant în toate afecţiunile. Iată cum trebuie procedat:

Se prepară un litru de ceai din plante (nu la plic), în funcţie de afecţiunea care se doreşte a fi tratată. Doar după răcirea şi strecurarea ceaiului medicinal se adaugă 5 – 8 linguri de tărâţe de grâu, care se lasă de seara până dimineaţa, când se filtrează.

În cazurile în care nu există alergii, obezitate sau diabet zaharat, în ceaiul cu apă de tărâţe se pot adaugă suc de lămâie şi miere.

Se consumă 1 litru ceai îmbogăţit cu apă de tărâţe, zilnic, pe o perioadă de 30 de zile. După o pauză de 7 zile, cura poate fi reluată.

Apă de tărâţe cu prune

Apa de tărâţe cu prune sau stafide este un tratament foarte simplu şi eficient împotriva constipaţiei cronice.

La 1 litru de apă se adaugă 5 – 8 linguri de tărâţe de grâu şi 6 – 8 prune uscate şi mărunţite (fără sâmburi) sau 4 linguriţe de stafide mărunţite. Se lasă întreaga noapte, de seara până dimineaţa, când se strecoară totul prin tifon. Lichidul astfel obţinut se consumă pe parcursul zilei, în perioade lungi de timp, neavând efecte secundare.

Apă de tărâţe cu seminţe de bostan

Apa de tărâţe cu ceai de seminţe de bostan (Curcubita pepo) este un remediu şi tratament simplu împotriva prostatei, care poate fi luat în completarea altor tratamente cu mult mai costisitoare.

Într-un litru de apă se pun 8 linguri de seminţe de bostan neprăjite şi nesărate, mărunţite cu tot cu coajă. Se lasă să fiarbă timp de 15 minute, se lasă la răcit şi se scurge doar apa de la suprafaţă, care conţine ulei de bostan, şi se pune deoparte, până a doua zi.

Restul de lichid se toarnă nestrecurat peste 5 linguri de tărâţe de grâu şi se lasă de seara până dimineaţa, când se strecoară. Se combină cu apa care conţine uleiul din seminţe de bostan. În lichid se mai poate adăuga sucul de două lămâi şi eventual, miere (dacă nu există cazuri de diabet, obezitate sau alergie).

sursa

Tom Cruise dezvăluie cum se menține în formă la 62 de ani. Mănâncă un singur lucru, indiferent unde merge

Tom Cruise se menține în formă prin mult sport și o dietă foarte strictă. La cei 62 de ani, actorul din „Misiune imposibilă” consumă acelaşi fel de mâncare, oriunde s-ar afla, indiferent de ispitele culinare.

Tom Cruise comandă mereu pește alb la abur și legume, fără sos, fără ulei și fără unt, potrivit Daily Mail.

În loc de trei mese principale, are 15 gustări mici care nu depășesc 1.200 de calorii pe zi.

Cruise evită gustările dulci, alimentele procesate și carbohidrații şi consumă doar mâncăruri la grătar sau preparate la temperaturi scăzute.

Printre alimentele consumate în mod regulat de actor se numără ciocolata neagră cu somon, ovăz crud, afine, ghimbir, sfeclă, broccoli, roșii și spanac. În plus, actorul nu bea alcool.

Cum să prepari un pesto de leurdă din trei ingrediente sănătoase!

 E primăvară şi ai nevoie de multe vitamine, iar preparea unui pesto de leurdă este binevenită pentru a-ţi suplini carenţa de nutrienţi. Leurda conţine multă vitamina A, C, seleniu, crom şi substanţe cu efect antioxidant. Nucile sunt o sursă bună de acizi graşi Omega 3 şi cel mai bogat aliment în cupru şi zinc.

separator

pesto_de_leurda5th_47115000

Cum să prepari un pesto de leurdă cu nucă?

Este foarte simplu! Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 legătură de leurdă proaspătă
  • 50 g miez de nucă
  • ulei de măsline
  • puţină sare, după gust.

Mod de preparare

  1. Spală în mai multe ape frunzele de leurdă și lasă-le la scurs.
  2. Pune într-un robot frunzele de leurdă, miezul de nucă, uleiul și mixează până obții o pastă fină, apoi adaugă sarea.

Folosește pesto de leurdă ca sos pentru pește, salate de legume, cartofi piure sau chiar pe pâine. Poftă bună!

sursa



Cum să fierbi corect lintea? Iată cu ce alimente o poţi combina

Lintea este o sursă excelentă de proteine şi o poţi folosi în foarte multe preparate care aduc beneficii pentru sănătate. Îţi recomandăm câteva idei ca să ştii cum se mănâncă lintea.

separator

Chiar dacă nu oișnuieși să comsumi linte şi nu prea ai idee cum să o prepari, să ştii că este un aliment sănătos, hrănitor şi trebuie să descoperi mai multe combinaţii în care o poţi consuma. Datorită conţinutul său bogat în proteine, lintea aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate şi o poţi folosi ca alternativă la preparatele din carne cand începe postul.

linte

De ce să mănânci linte?

Lintea face parte din familia leguminoaselor, însă spre deosebire de fasole şi năut care necesită un timp mai lung de preparare, fiind esenţială etapa de înmuiere a boabelor, pentru linte nu este necesară această etapă, astfel că te poţi baza pe această leguminoasă pentru a face reţete rapide.

Lintea se poate folosi în salate, supe, tocăniţe şi în preparate cu orez, ea fiind o excelentă sursă de proteine pentru vegetarieni şi vegani.

Pe lângă proteine, lintea mai aduce un aport însemnat de fier, potasiu, fibre solubile şi insolubile, calciu, magneziu şi vitamina B6. De asemenea, o ceaşcă de linte conţine în jur de 230 de calorii, iar saţietatea pe care o oferă este una de lungă durată. Astfel că te poţi baza pe preparatele simple cu linte atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus şi nu îţi place să consumi foarte multă carne.

Cum să fierbi corect lintea?

Lintea o găsim în mai multe dimensiuni şi culori, însă printre cele mai folosite sunt sortimentele de linte portocalie, verde şi maro. Pe lângă acestea, mai există lintea neagră. Pentru faimoasa supă-cremă de linte este foarte potrivită lintea portocalie, deoarece este mai cremoasă, iar dacă preferi salatele de linte sau tocăniţele atunci poţi să foloseşti lintea verde sau maro cu bob mai mare.

Cum se mănâncă lintea? Combinaţii recomandate

Pateu de linte

pateu linte

Se fierbe lintea, se pune în robotul de bucătărie şi se combină cu ulei de măsline extravirgin, puţină ceapă sau usturoi (doar pentru gust), zeamă de lămâie, sare, piper, verdeaţă (în funcţie de preferinţe).
Ca să iasă mai cremos poţi să adaugi o jumătate de avocado bine copt.

Tocăniţă de linte roşie cu curry

Ai nevoie de: o ceapă roşie, 1 cană cu linte roşie, ulei de măsline (opţional, dar îl poţi înlocui cu bulion de casă), un morcov, 1 căţel de usturoi, sare de mare, piper negru, 1 linguriţă de curry, puţină apă şi frunze proaspete de pătrunjel. Pune uleiul sau bulionul într-o cratiţă, după care adaugă ceapa şi restul ingredientelor, lăsându-le la foc mediu, sub capac până ce lintea este fiartă.

Salată de linte, fasole verde şi ardei, cu dressing cremos din pastă de susan

O combinaţie pe care o poţi avea mereu la îndemănă este salata de linte cu fasole verde, ardei şi puţină ceapă. Poţi să fierbi o cantitate mai mare de linte si fasole verde pentru a le avea în frigider, astfel că atunci când ajungi acasă poţi să-ţi prepari foarte rapid o salată săţioasă.

Supă-cremă de linte

Ai nevoie de: 1 cană cu linte roşie, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 1 ardei roşu, 1 morccov, 1 linguriţă de curry, 1/2 linguriţă de ghimbir proaspăt răzuit, 1 linguriţă de chimen pudră, sare de mare, piper negru, ulei de măsline, zeamă de lămâie, apă, pătrunjel proaspăt (opţional) şi smântână (opţional).

  • Se încinge uleiul în care se pun la călit ceapa, usturoiul, ghimbirul, chimenul şi curry.
  • Apoi se adaugă ardeiul şi morcovul care se amestecă şi se lasă la călit câteva minute.
  • Înainte de a pune apa, lasă la călit şi lintea roşie împreună cu celelalte ingrediente.
  • Se acoperă toate legumele cu apă şi se lasă la fierrt maxim 30 de minute sau până ce lintea este fiartă.
  • Se mixează în blender şi se consumă cu smântână, crutoane şi pătrunjel tocat mărunt.
supa crema

Sursa: eva.ro

Monica Bellucci și-a făcut schimbare de look
Articolul anterior
Tatiana Lujanskaia a pierdut lupta cu boala
Articolul următor