Ca la restaurant! Ingredientul secret care face ficatul delicios, suculent și fraged

Gospodinele caută întotdeauna cele mai bune rețete pentru ca preparatele să fie cât mai delicioase. Este și cazul celor care gătesc ficat. Ce fac bucătăresele adevărate pentru ca ficatul să iasă suculent și fraged? Iată ce ingredient secret folosesc.

Dacă îți dorești să gătești preparate delicioase cu ficat trebuie să ții cont de câteva aspecte importante pentru a ieși cât mai fraged. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care le găsești, cu siguranță, la tine în cămară sau frigider. De asemenea, cum este o rețetă ușoară și rapidă, bucătăresele pregătesc adesea acest preparat atunci când se află într-o pană de idei și nu știu ce să mai gătească.

Așadar, secretul pentru a ieși cât mai delicios și fraged este să înmoi ficatul în lapte. Acest truc ajută la îndepărtarea amărăciunii și îmbunătățește gustul ficatului. Totodată, pentru a face un ficat cât mai fraged trebuie să îl păstrați în lapte înainte de a fi gătit.

Pune ficatul în lapte înainte să-l gătești pentru a-l face mai fraged și suculent

În funcție de tipul ficatului (de porc, vită, pui, gâscă sau curcan) acesta se poate pregăti în modul următor:

Ficat de porc  – este cel mai gras și are un miros pronunțat, după gătit fiind ușor amar la gust. Pentru a îmbunătăți considerabil atât gustul, cât și aroma, acesta se tăie și se înmoaie în lapte

Ficat de vită  – dacă veți alege să îl prăjiți fără să îl aburiți, acesta va fi uscat și va avea un miros neplăcut. Așadar, ficatul de vită ar trebui să fie abrupt, iar acest lucru este posibil prin folosirea laptelui cald cu diverse mirodenii, iar înainte de a se găti, trebuie lăsat să se scurgă.

Ficat de pui, gâscă sau curcan  – acest tip de ficat nu se înmoaie de obicei, pentru că el este în sine destul de moale.

sau apă, în care au fost adăugate diverse condimente și sare. Anumite persoane obișnuiesc chiar să îi stropească înainte să îi prăjească cu scorțișoară, pentru ca aceștia să aibă o aromă cu adevărat unică.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

sursa

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile

Dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus, sfatul specialiștilor este să eviți dietele restrictive şi să le adopți pe cele sănătoase, care te vor ajuta să îți menții greutatea pe termen lung.

Dieta mediteraneeană

Regim alimentar specific unor ţări precum Italia sau Grecia, dieta meditearaneeană pune accent pe consumul de legume, cereale integrale, grăsimi săntoase provenite din ulei de măsline, fructe, lactate şi carne slabă. Persoanele care ţin dietă mediteraneeană nu numai că slăbesc, dar sunt şi ferite de bolile cardiovasculare. În plus, poate oferi protecţie faţă de demenţă, diabet de tip 2 şi cancer. Poţi adopta acest regim consumând preponderent: iaurt grecesc, ovăz, ton, pâine integrală, spanac, porumb, roşii, linte, fasole, brânză slabă, verdeţuri, carne de pui şi de curcan.

Idee de mese: mic dejun: iaurt cu ovăz sau omletă cu legume; prânz: salată de ton cu porumb sau supă cremă de linte; cină: pui la grătar cu legume.

Dieta DASH

Concepută pentru scăderea tensiunii arteriale, DASH este şi un regim care te ajută să slăbeşti sănătos. Alimentele indicate în această dietă sunt: fructele şi legumele proaspete, cerealele integrale, grăsimile nesaturate, carnea slabă de pasăre, lactatele cu conţinut scăzut de grăsimi. Cele interzise sunt: alimentele sărate (mezeluri, brânzeturi, conserve, murături), grăsimile trans (prăjeli, margarină, produse de patiserie) şi cele saturate (prezente în produsele de origine animală), dulciurile.

Idee de mese: mic dejun: omletă cu ardei sau ou fiert cu avocado; prânz: ghiveci de legume cu salată verde sau piept de pui cu orez; cină: somon la grătar cu broccoli.

Vezi şi: 60% din decesele de cauză cardiovasculară se produc din acest motiv!

Dieta flexitariană

Este perfectă pentru cei care doresc să reducă din consumul de carne. Regimul flexitarian îmbină principiile vegetarianismului cu consumul ocazional de carne de pui sau pește. Persoanele care adoptă acest regim pot avea un nivel caloric zilnic fie de 1.200 de calorii, fie de 1.600 sau 1.800. Acesta diferă în funcţie de activitatea fizică – dacă eşti mai activ, îl poţi alege pe cel de 1.600 (femeie) sau 1.800 (bărbat). Această dietă permite, în afară de scăderea în greutate, şi normalizarea colesterolului şi a hipertensiunii. Dieta pune accent pe consumul de alimente sănătoase şi pe reducerea celor cu grăsimi, cu zahăr, limitarea produselor de panificaţie, a celor procesate (mezeluri), iar carnea se consumă mai rar.

Idee de mese: mic dejun: pâine integrală prăjită cu avocado sau 2 ouă ochiuri; prânz: salată Caesar sau supă de roşii; cină: piept de pui la grătar cu salată verde.

Dieta TLC

Regimul TLC (Therapeutic Lifestyle Changes sau dieta schimbărilor terapeutice ale stilului de viaţă) a fost concepută de specialiştii americani de la Institutul Naţional de Sănătate şi Asociaţia Americană a Inimii. Dieta ajută la slăbit, precum şi la scăderea colesterolului, iar principiul de bază este reducerea drastică a grăsimilor saturate precum cele din carnea grasă, lactate cu conţinut mare de grăsimi şi prăjeli. De asemenea, susţine consumul de fibre, care au rolul de a scădea colesterolul. Dieta TLC propune un consum zilnic de 1.200 de calorii, în cazul femeilor, şi de 1.600 de calorii (bărbaţi).

Idee de mese: mic dejun: lapte degresat cu fulgi de ovăz; prânz: paste cu legume sau salată de legume cu pui la cuptor; cină: orez cu broccoli.

Dieta Ornish

Acest regim, care a fost numită astfel după cel care a creat-o, medicul cardiolog Dean Ornish, este sănătoasă şi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi a diabetului de tip 2. Alimentele sunt împărţite în 5 grupe: de la cea care le include pe cele mai sănătoase (grupa 1) până la cele deloc sănătoase (grupa 5).

sursa

Înghețata nu îngrașă! Ce efect are desertul verii asupra siluetei

Desertul cel mai consumat în aceste zile de vară este, desigur, înghețata. Nutriționiștii ne dau o veste bună: înghețata nu strică siluetei… cu o condiție însă.

Ne aflăm în plină vară și desertul vedetă al sezonului fierbinte este, evident, înghețata, amintește medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Aceasta a explicat că înghețata se numără printre puținele dulciuri “prietenoase” cu silueta, cu o anumită condiție.

„Este desertul cel mai sigur pentru siluetă! Nu cred să existe cineva pe lume căruia să nu îi placă înghețata. Și nu exista un moment mai potrivit pentru a savura acest desert delicios decât zilele călduroase de vară. Înghețată hidratează, răcorește, ne satisface pofta de dulce, este o sursa generoasa de calciu și nu îngrașă… așa tare”, a scris Mihaela Bilic.

Medicul nutriționist spune că înghețata este un aliment hidratant, gustos și care ne poate asigura o sursă bună de calciu. Și nu strică siluetei dacă sunt alese oricare alte variante în afară de cele cu multă ciocolată sau alune. Aceasta e condiția unei înghețate „prietenoase cu silueta”, a explicat Mihaela Bilic.

Medicul nutriționist a adăugat că înghețata este “cel mai sigur desert pentru siluetă”, dacă alegem variantele cu fructe, fără adaos de sosuri de ciocolată sau alune.

„Înghețata e un amestec de lapte cu zahar din care zahărul se absoarbe lent, are indice glicemic similar făinoaselor (deci mai mic decât al prăjiturilor) și de aceea este desertul cel mai sigur pentru siluetă… cu condiția să alegeți o variantă fără tone de alune și sirop de ciocolată.

În plus, înghețată e aerată (injectată cu aer) de aceea e pufoasă, expandată și pare multă când, de fapt, e ușoară la gramaj. Priviți de curiozitate diferență dintre greutatea în grame și volumul pe care îl ocupa o cutie de înghețată. Și avantajele continuă: consistența ei cremoasă stimulează o zonă specială din creier responsabilă de plăcere, de aceea înghețată ne satisface la maxim și ne dă o stare de bine.

2 cupe de înghețată înseamnă și o porție de calciu de care avem nevoie zilnic, la orice vârstă.

Ca să nu mai spun că pentru copii și adolescenți trebuie să fie desertul preferat oricărui tort sau prăjitură… ei nu consumă niciodată suficient lapte.

Mizez pe faptul că oricum vă place înghețată, așa că nu vreau să vă conving ci doar să vă confirm faptul că, alături de fructe, înghețată este un desert super-sănătos. Și delicios!”, a mai spus Mihaela Bilic.

Cum poate ajuta înghețata la pierderea unor kilograme în plus

În același timp, medicul nutriționist susține că, dacă respectăm anumite reguli alimentare, înghețata ne poate ajuta să slăbim.

„Cu un aport caloric de până în 600 de calorii pe zi, vei slăbi chiar dacă acele calorii provin din îngheţată, cartofi prăjiţi sau altceva. Şi, într-adevăr, funcţionează. Credeţi-mă! În limita a 500 de calorii, poate am mânca trei ciorbe, de exemplu. Dar dacă tu hotărăşti că vrei acel aliment, mănânci acel aliment, dar să fie în limita a 500-600 de calorii. E o chestiune de cantitate. Nimic pe lume nu este fără calorii, în afară de apă. Totul are calorii, şi salata verde. Dar contează cantitatea”, a explicat Mihaela Bilic, potrivit unica.ro.

De ce este broccoli atât de sănătos

Broccoli este recunoscut ca una dintre cele mai sănătoase legume, însă în ciuda beneficiilor sale pentru organism, conține și cantități mici de otravă.

Sulforafanul, căci despre ea este vorba, e o substanță cu potențial toxic, iar aceasta se regăsește și în alte legume precum ridichile și conopida, conform declarațiilor medicului Răzvan Vintilescu.

Broccoli conține și substanțe toxice pentru organism

Conform medicului, consumul acestei legume declanșează o substanță cu potențial toxic care activează proteina de șoc termic, ajutând astfel organismul să-și fortifice enzimele de detoxifiere.

Cu alte cuvinte, consumând broccoli, corpul este expus la o cantitate mică de otravă, care îmbunătățește de fapt capacitatea sa de a elimina alte toxine.

„E posibil acest lucru pentru că ficatul tău conține enzime de detoxifiere, de fază unu și de fază doi, care pot transforma o travă într-o particulă inofensivă. Sulforafanul din broccoli, leguma, care este îndrăgită, cum spuneam, de absolut toți nutriționiștii, declanșează acest sistem”, a explicat medicul Răzvan Vintilescu pe rețelele sociale.

În continuare, medicul a subliniat că nimic nu e ceea ce pare atunci când vine vorba de corpul nostru, iar acesta reacționează complet diferit față de cum ne-am aștepta să se întâmple.

Răzvan Vintilescu a explicat că, cu cât o persoană ține mai multe diete în viața sa, cu atât are tendința să se îngrașe mai rapid și mai mult. Acest lucru e din cauza faptului că singurul obicei constant este să țină diete în mod incorect.

De asemenea, sportul și exercițiile fizice pot crea inițial microinflamații, dar apoi permit organismului să elimine inflamația.

În cazul postului, chiar dacă apare senzația de foame, acesta activează mecanismele corpului care contracarează foamea și stimulează dezvoltarea celulelor creierului.

Postul stimulează, de asemenea, mitocondriile și regenerează sistemul imunitar, mai spune medicul.

Experții subliniază că includerea broccoliului în dietă poate reduce riscul de boli cardiovasculare.

Datorită conținutului său bogat în fibre, antioxidanți și compuși antiinflamatori, broccoli a demonstrat capacitatea de a reduce nivelul de colesterol, de a îmbunătăți tensiunea arterială și de a sprijini sănătatea inimii.

De asemenea, această legumă furnizează o sursă bogată de vitamine și antioxidanți care contribuie la întărirea sistemului imunitar împotriva agenților patogeni și substanțelor nocive.

În mod particular, o cană de broccoli tocat furnizează 90% din valoarea zilnică recomandată pentru vitamina C, depășind aportul acestui nutrient susținător al sistemului imunitar față de o portocală de dimensiuni medii.

sursa

Câți profesori vor evalua testele la BAC
Articolul anterior
Patru candidați au depus dosarele pentru funcția de procuror general
Articolul următor