Oamenii de ştiinţă explică ce se întâmplă în cazul în care ai înghiţit guma de mestecat.
Cu toate că stomacul nu poate să descompună guma în același mod în care o face cu alte produse alimentare, sistemul digestiv își continuă activitatea, explică specialiștii. Cu alte cuvinte, guma de mestecat este eliminată prin scaun.
Înghițirea mai multor gume de mestecat într-o perioadă scurtă de timp poate, în cazuri rare, bloca tractul digestiv, mai ales dacă aceasta este înghițită împreună cu obiecte străine, precum monede, semințe de floarea-soarelui sau alte alimente greu digerabile.
Guma de mestecat conține materiale sintetice, bază de gumă, conservanți, arome și îndulcitori. Organismul poate absorbi îndulcitorii, cum este zahărul, însă stomacul uman nu poate digera cauciucul conţinut în gumă.
5 efecte secundare ale gumei de mestecat
Copiii de până la 5 ani în niciun caz nu ar trebui să mestece guma, pentru a exclude riscul de inghiţire, sufocare. Guma de mestecat poate duce de asemenea la probleme dentare, în special la carii. Cea fără zahăr îndulcit, cu sorbitol, de asemenea, provoacă diaree, altele, cu arome înţepătoare, pot irita mucoasa gurii, gâtului şi a nasului.