Ce consumă 5 vedete la micul dejun ca să nu se îngrașe

Persoanele care au probleme cu menținerea greutății și surplusul de kilograme sunt mereu în căutarea unor sugestii sănătoase pentru masa de dimineață, având în vedere că micul dejun este cea mai importantă a masă a zilei și potrivit specialiștilor acesta joacă un rol important în prevenirea obezității. Numeroase studii au demonstrat faptul că persoanele care omit masa de dimineaţa sunt predispuse îngrăşării şi își dublează riscul de a se alege cu kilograme nedorite. Ce consumă la micul dejun Jennifer Aniston, Julia Roberts sau Jennifer Lopez, pentru a se menține în formă?

separator

1. Julia Roberts alege terciul de ovăz cu ou şi avocado

Ovăzul conţine o fibră numită beta-glucan care scade colesterol rău. „Ai un mic dejun complet cu fibre, proteine, grăsimi sănătoase, carbohidraţi, vitamine şi minerale”, explică Kathy Kaehler, antrenorul şi nutrţionistul Juliei Roberts.1-julia-roberts-alege-terciul-de-ovaz-cu-ou-si-avocado

2. Jennifer Aniston mănâncă omletă cu pui, avocado şi parmezan

Jennifer Aniston este adepta dietelor bogate în proteine. Actrița optează pentru un mic dejun săţios. „Ouăle sunt o sursă importantă de proteine, iar avocado aduce un aport de grăsimi bune şi substanţe nutritive cu rol antiinflamator”, explică nutriţionistul care mai recomandă şi un bol cu diverse fructe de pădure.
2-jennifer-aniston-mananca-omleta-cu-pui-avocado-si-parmezan
3. Fergie combină brânza de vaci cu roşii
Pentru a-şi menţine silueta fără să se înfometeze, Fergie optează la micul dejun pentru brânzica de vaci cu felii de roşii. „Această combinaţie consumată la micul dejun este echilibrată în proteine, fibre şi antioxidanţi”, explică nutriţionistul vedetei, Carrie Wiatt.3-fergie-combina-branza-de-vaci-cu-rosii

4. Jennifer Lopez preferă să consume proteine la micul dejun

Jennifer Lopez îşi ia micul dejun în drum spre muncă, optând pentru un shake proteic care îi conferă energia necesară. „Această băutură conferă multă energie şi substanţe nutritive, fiind o opţiune rapidă pentru masa de dimineaţă. Amestecă două linguriţe de pudră proteică în apă rece şi adaugă eventual puţină scorţişoară, deoarece accelerează metabolismul”, susţine Haylie Pomroy, nutriţionistul vedetei.1497517667_354173_1497517866_noticia_normal

5. Hilary Swank mănâncă iaurt grecesc cu fructe de pădure şi migdale crude

Ca să se menţină în formă, Hilary Swank alege la micul dejun iaurtul grecesc pe care-l combină cu un pumn de fructe de pădure şi câteva migdale crude. „Iaurtul conţine probiotice, calciu şi proteine. La aceşti nutrienţi se adaugă antioxidanţii din fructe şi grăsimile bune din migdale care reglează nivelul zahărului din sânge şi menţine senzaţia de saţietate mai multă vreme”, explică medicul Oz Garcia, nutriţionistul vedetei.WEST HOLLYWOOD, CA - MARCH 07: Actress Hilary Swank arrives at the 2010 Vanity Fair Oscar Party hosted by Graydon Carter held at Sunset Tower on March 7, 2010 in West Hollywood, California. (Photo by Craig Barritt/Getty Images)
Din câte putem vedea, vedetele optează pentru o masă consistentă în prima parte a zilei, care să le onfere sațietate și mai multă energie.

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

ANSA retrage din comerț peste 23 tone de banane cu un conținut depășit de pesticide

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în cadrul Programului Național de Monitorizare a conținutului de nitrați și a reziduurilor de pesticide în produsele alimentare de origine vegetală provenite din import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de „BANANE”, cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, țara de origine Ecuador.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

ImportatorS.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544

Video. 6 coafuri pentru nuntă pe care le poți face singură
Articolul anterior
Află de la chirurgul plastician, Anatolie Taran, cum poți arăta cu 10 ani mai tânără timp de o oră
Articolul următor