Ce conţine cafeaua de la automat

Pare o banală cafea în pahar de plastic. Însă amestecul lichid e format mai mult din chimicale, decât din boabe de cafea măcinate. Consumată regulat, aceasta afectează pe rând, ficatul, rinchii şi imunitatea. Provoacă celulită, irită stomacul şi creşte tensiunea arterială. Organismul nu este pregătit să digere avalanşa de chimicale pe care le conţine şi face eforturi în acest sens.

separator
1

Primul care suferă e ficatul. “El este principalul luptător cu toxinele. Deşi este organul cu cea mai mare putere de regenerare, dacă este suprasolicitat, cedează. Şi aşa apar hepatitele cronice şi ciroza. Şi rinchii suferă, şi imunitatea”, spune medicul Mihaela Ionescu.

Iată ce conţine o caffe latte: apă, zahăr, pudră de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoză), cafea solubilă (3,3%) şi urme de soia. Despre soia, medicul Mihaela Ionescu spune că “e un produs bun, dar, azi, se profită de bunul său renume pentru a face produsele cât mai toxice”. 

Aceleaşi substanţe se regăsesc şi în latte sau espresso machiatto. În capuccino, apar şi alţi “intruşi” greu de pronunţat, printre care agent de îngroşare (carboximetilceluloză), din care se face hârtia.

“Celuloza e greu de digerat pentru mamifere, ele n-au aceleaşi enzime ca erbivorele. Forţează stomacul. Producătorii recurg la ea ca să îngroaşe lichidul. În loc să pună frişcă sau spumă de lapte, le înlocuiesc cu chimicale”, explică doctorul.

2

Pe lângă ingredientele enumerate mai sus, pot fi şi alte substanţe: sirop de glucoză, ulei vegetal hidrogenat, corectori de aciditate (fosfaţii menţionaţi), proteină din lapte (0,8%), sare, emulgatori (mono şi digliceride ale acizilor graşi), arome şi antiaglomerant (dioxid de sodiu).

Un espresso de la automat conține 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se folosește cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu.

Cei care beau două cafele de la automat într-o zi, la serviciu, în intervalul de 8 ore, depășesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce la formarea pietrelor la rinichi.

Karizma poftește pizza și kebab în luna a șasea de sarcină!
Articolul anterior
Cosmetologul Lili Psarudakis: Cuperoza! Ce este și cum se tratează
Articolul următor
Alte articole interesante