Carnea de pui este o sursă bună de proteine animale, este ieftină, se prepară uşor şi chiar este gustoasă. Cum rămâne cu hormonii şi substanţele nocive pe care le conţine şi care ne afectează sănătatea? Dacă poţi să-ţi permiţi carne de pui de casă sau bio este ideal. Dar ce faci atunci când nu ai această posibilitate?
În primul rând, optează pentru carnea de pui proaspătă, nu congelată, pentru că nu ştii sigur de unde este importată şi de cât timp este congelată. Carnea de pui proaspătă nu are miros, este trandafirie şi nu trebuie să fie lipicioasă.
Puii de crescătorie sunt curăţaţi de pene, apoi fac o baie în apă clocotită , după care sunt răciţi brusc în baie de apă cu clor pentru a omorî bacteriile.
Ca să neutralizezi substanţele nocive din carne foloseşte diverse condimente la prepararea ei, cum ar fi: rozmarinul, menta, busuiocul, piperul, usturoiul, şofranul, ghimbirul etc. Acestea conţin antioxidanţi care stimulează digestia, favorizează secreţia bilei, ajută ficatul şi pancreasul.
Cum o prepari?
Detaşează complet pielea şi îndepărtează toate depozitele de grăsime de pe carne – acestea sunt cele mai toxice şi nocive pentru sănătate. (Notă! Cea mai bună parte din pui este pieptul.) Apoi pune carnea la marinat în frigider aproximativ două ore, după care prepar-o prin fierbere, la aburi sau la grătar. Atenţie! Carnea prăjită formează substanţe cancerigene.