Ce se întâmplă cu organismul tău dacă nu mai mănânci pâine?

S-au făcut numeroase studii care atestă faptul că grâul modern are legătură cu creșterea în greutate și cu acumularea de grăsime în cele mai nepotrivite locuri din corp, provocând efecte dintre cele mai nocive asupra stării de sănătate, cum ar fi diabetul, dezechilibre neurologice precum boala celiacă, artrita reumatoidă și demența.

separator
produse_paine_075674_30172600

”Noi nu mai consumăm pâine ca odinioară, până și pâinea neagră este făcută cu cacao. Puteți spune că alegeți pâine cu cereale, dar problema este că nu se mai găsește făină integrală”, susține medicul Cristina Popescu, pentru www.doctorulzilei.ro

Iată ce se întâmplă dacă decizi să nu mai mănânci pâine:

Slăbeşti

Sub orice formă, din orice tip de făină, fie albă sau integrală, consumul de pâine adaugă calorii goale, fără beneficii evidente în hrănirea organismului.

Ai mai multă energie

Carbohidraţii rafinaţi cresc brusc nivelul zahărului din sânge, însă apoi acesta scade la fel de rapid. Acest rollercoaster activează dependenţa în anumite zone ale creierului şi astfel apare starea de oboseală.

Ai o digestie mai bună

Grâul conţine lectine, mecanisme de autoapărare ale plantei împotriva dăunătorilor, care împiedică digestia completă şi produc daune importante la nivelul sistemului digestiv.

Scazi riscul apariţiei unor boli

În funcţie de tipul de pâine la care renunţi, pot creşte considerabil anumite riscuri. Studiile arată că un consum ridicat de pâine albă poate conduce la declanşarea problemelor la inimă şi chiar a diabetului de tip 2.

Amuzant. Adulţi care şi-au refăcut pozele din copilărie
Articolul anterior
Ce simptome anunţă dereglările de tiroidă
Articolul următor
Alte articole interesante