Dacă vrei să slăbești în timp record, pe lângă o dietă echilibrată și mișcare, îți poți stimula metabolismul cu ajutorul unui suc ușor de preparat.
Ai nevoie de:
1 ceașcă de suc proaspăt de grapefruit sau de portocale
2 linguri de oțet de mere
1 lingură de miere
Bea înainte de fiecare masă, timp de o săptămănă, deoarece împiedică depunerea grăsimilor și accelerează metabolismul.Te va ajuta să slăbești rapid și să ai energie.
Lot de pelmeni infectați cu Salmonella! Atenționările făcute de ANSA
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează consumatorii că, conform rezultatelor de laborator, în probele de pelimeni ”Siberiene” a fost depistată Salmonela (Salmonella Infantis).
Conform documentelor de trasabilitate, produsul respectiv a fost importat în Republica Moldova de către agentul economic SRL ”EILKA-M”, mun. Chișinău, str. Calea Basarabiei, 42.
Astfel importatorul produsului menționat: SRL ”EILKA-M”, recheamă de la distribuitori şi din rețeaua de comerţ toate loturile de pelimeni ”Siberiene” cu data producerii 30.03.2023 şi care expiră la data de 26.09.2023.
Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.
În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.
Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.
În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție la numărul:
Telefon: 0(22) 26 46 87;
Viber: 067675544;
Căpșunile din comerț ocupă locul fruntaș în privința pesticidelor. Ce arată rezultatele unui studiu
Căpșunile se numără printre cele mai consumate fructe ale primăverii. Sunt aromate, suculente și apetisante. Cercetările în domeniu însă au scos la suprafață faptul că fructele din comerț au un conținut ridicat de pesticide.
Studiul organizat de Environmental Working Group (EWG) se bazează pe testele realizate pe mai mult de 35.000 de soiuri de fructe și legume. Aceste analize au fost susținute și de Departamentul de Agricultură din Statele Unite.
Merele ocupă al doilea loc în topul celor mai periculoase fructe și legume. Ele sunt urmate de nectarine, piersici, țelină, struguri, cireșe, spanac, roșii cherry, castraveți și ardei iuți.
Căpșunile ocupă locul fruntaș în privința pesticidelor: potrivit rezultatelor obținute, aproape 98% dintre căpșunile testate au diferite tipuri de pesticide în compoziția lor, astfel că puține fructe pot fi consumate fără griji.
Agricultura industrială utilizează des produse chimice, pentru a ține la distanță dăunătorii, dar și buruienile.
Din păcate, acestea ne afectează în timp sănătatea.
ANSA a retras din comerț boabe de porumb pentru popcorn. Află care este motivul!
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează consumatorii că, prin Sistemul Rapid de alertă pentru Alimente și Furaje (RASFF) a fost recepționată notificarea despre prezența reziduului de pesticid Chlorpirifos în porumb, destinat pentru producerea floricelelor din porumb, care reprezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor, precum și alte neconformități: neasigurarea trasabilității și prelungirea termenului de valabilitate la reambalarea produsului.
Astfel producătorul produselor menționate recheamă de la distribuitori toate loturile boabe de porumb fabricate și expuse spre comercializare.
Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate. Mai multe detalii găsiți aici.