Dr. Călin Marginean, cu o experienţa de peste 10 ani în tratarea cancerului, explică cum se dezvoltă tumoarea şi cum să prevenim această boală ucigaşă.
“În corpurile noastre în fiecare zi se formează, nu vă speriaţi, între 1000 şi 10000 de celule canceroase. Dacă mai mult de 4 luni apărarea corpului la noi este drastic scăzută, celulele canceroase încep să se înmulţească acolo unde s-au format. Orice substanţă care atinge nucleul celular şi determină ca diviziunea celulară să se facă alterat poate oricând să mă trimită în cancer.
În abdomen se formează anumite dezvoltări tumorale după vârsta de 20 şi ceva de ani (mai ales la persoanele obeze). Daca noi consumăm alimente cu factor de creşte (produse lactate, rădăcină de ginseng, fulgi de cereale sau cereale germinate, lăptişor de matcă), aceşti factori pot determina trezirea tumorilor latente. La o persoană vegetariana TOTALĂ nu mai există tumori latente în corp după 3 ani de vegetarin total. O persoană vegetariană total poate să consume lăptişor de matcă, germeni de cereale şi rădăcină de ginseng în siguranţă.
Tumoarea nu se dezvoltă în mediu bazic.
Orice aliment care induce aciditate în corp poate în timp să genereze cancer (alimente de origine animală, murăturile, oţetul, dulciurile concentrate, pâinea albă, fructele necoapte, orice lucru acru) produce cancer. Alcoolul generează aciditate in corp.
Corpul nostru este bazic: PH 7.4 al sângelui (+/- 0.02) Orice aliment de origine vegetală induce bazicitate în corp, orice aliment de origine animală induce aciditate în corp.
Produsele lactate conţin factor de creştere
În produsele lactate există o anumită proteină numită cazeină. Acesta este cel mai acidifiant produs de origine animală. Produsele lactate ar fi cel mai cancerigen produs de origine animală.
Orice persoana care şi-a depăşit greutatea corporală, fiecare kg în plus peste greutatea normală înseamnă 1 trimestru mai puţin de viaţă. Ţesutul gras nu stă degeaba. Cu cât e mai mult, cu atât produce mai mulţi hormoni care sunt cancerigeni.
Dulciurile concentrate (zahăr, miere, bomboane, prăjituri, torturi, compoturi, ciocolată) scad imunitatea generală. Mierea se consumă cu foarte multă moderaţie.
Aceste dulciuri concentrate consumă din vitaminele şi mineralele organismului şi practic dau o stare cronică de deficit de minerale şi vitamine, induc aciditate şi pe acest fond cancerul poate oricând să apară.
Sarea în exces
Când raportul potasiu sodiu din alimentaţie nu mai este în favoarea potasiului ţi sodiul trece pe primul loc, alimentele devin cancerigene, chiar dacă sunt de origine vegetariană. Trebuie redus drastic consumul de sare. Reducerea cantităţii de sare scade şi pofta de mâncare. Sarea în exces duce la pierderea de calciu.
Grăsimile saturate sau cele solide la temperatura camerei cresc mult riscul de cancer de sân la femei şi de prostată la bărbaţi.
Guma de mestecat este cauciuc impregnat cu cel puţin 10 E-uri, cel puţin 3 dintre ele sunt cancerigene.
Murăturile induc aciditate în corp şi prin fermentare generează principala substanţă pro-alergică- HISTAMINA-care generează substanţe cancerigene.
Cele mai puternice alimentele anti-cancer sunt: spirulina, soia, roşiile, usturoiul, grapefruit roz, castraveţii, sucul de varză roşie.”
Sursa: www.suntsanatos.ro