Dr. Calin Marginean: Cum ne protejăm de cancer?

Dr. Călin Marginean, cu o experienţa de peste 10 ani în tratarea cancerului, explică cum se dezvoltă tumoarea şi cum să prevenim această boală ucigaşă.

separator
cancer-lambert_2469736b

“În corpurile noastre în fiecare zi se formează, nu vă speriaţi, între 1000 şi 10000 de celule canceroase. Dacă mai mult de 4 luni apărarea corpului la noi este drastic scăzută, celulele canceroase încep să se înmulţească acolo unde s-au format. Orice substanţă care atinge nucleul celular şi determină ca diviziunea celulară să se facă alterat poate oricând să mă trimită în cancer.

În abdomen se formează anumite dezvoltări tumorale după vârsta de 20 şi ceva de ani (mai ales la persoanele obeze). Daca noi consumăm alimente cu factor de creşte (produse lactate, rădăcină de ginseng, fulgi de cereale sau cereale germinate, lăptişor de matcă), aceşti factori pot determina trezirea tumorilor latente. La o persoană vegetariana TOTALĂ nu mai există tumori latente în corp după 3 ani de vegetarin total. O persoană vegetariană total poate să consume lăptişor de matcă, germeni de cereale şi rădăcină de ginseng în siguranţă.

Tumoarea nu se dezvoltă în mediu bazic.
Orice aliment care induce aciditate în corp poate în timp să genereze cancer (alimente de origine animală, murăturile, oţetul, dulciurile concentrate, pâinea albă, fructele necoapte, orice lucru acru) produce cancer. Alcoolul generează aciditate in corp.

Corpul nostru este bazic: PH 7.4 al sângelui (+/- 0.02) Orice aliment de origine vegetală induce bazicitate în corp, orice aliment de origine animală induce aciditate în corp.

Produsele lactate conţin factor de creştere
În produsele lactate există o anumită proteină numită cazeină. Acesta este cel mai acidifiant produs de origine animală. Produsele lactate ar fi cel mai cancerigen produs de origine animală.

Orice persoana care şi-a depăşit greutatea corporală, fiecare kg în plus peste greutatea normală înseamnă 1 trimestru mai puţin de viaţă. Ţesutul gras nu stă degeaba. Cu cât e mai mult, cu atât produce mai mulţi hormoni care sunt cancerigeni.

Dulciurile concentrate (zahăr, miere, bomboane, prăjituri, torturi, compoturi, ciocolată) scad imunitatea generală. Mierea se consumă cu foarte multă moderaţie.

Aceste dulciuri concentrate consumă din vitaminele şi mineralele organismului şi practic dau o stare cronică de deficit de minerale şi vitamine, induc aciditate şi pe acest fond cancerul poate oricând să apară.

Sarea în exces
Când raportul potasiu sodiu din alimentaţie nu mai este în favoarea potasiului ţi sodiul trece pe primul loc, alimentele devin cancerigene, chiar dacă sunt de origine vegetariană. Trebuie redus drastic consumul de sare. Reducerea cantităţii de sare scade şi pofta de mâncare. Sarea în exces duce la pierderea de calciu.

Grăsimile saturate sau cele solide la temperatura camerei cresc mult riscul de cancer de sân la femei şi de prostată la bărbaţi.

Guma de mestecat este cauciuc impregnat cu cel puţin 10 E-uri, cel puţin 3 dintre ele sunt cancerigene.

Murăturile induc aciditate în corp şi prin fermentare generează principala substanţă pro-alergică- HISTAMINA-care generează substanţe cancerigene.

Cele mai puternice alimentele anti-cancer sunt: spirulina, soia, roşiile, usturoiul, grapefruit roz, castraveţii, sucul de varză roşie.”

Sursa: www.suntsanatos.ro

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Ce beneficii are ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată neagră. Acest desert, consumat în cantități mici, poate fi benefic pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru diminuarea riscului apariției unei boli care afectează tot mai multe persoane, scrie digi-world.tv.

Ciocolata neagră ar putea avea beneficii în prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, arată un nou studiu publicat în Jurnalul britanic de medicină, citat de People. S-a constatat că participanții care au mâncat cinci sau mai multe porții de ciocolată neagră pe săptămână au avut un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2, cu 21% mai mic decât cei care consumau aceeași cantitate de ciocolată cu lapte. Mai mult, consumul de ciocolată cu lapte, dar nu şi de ciocolată neagră, a fost asociat cu creşterea excesivă în greutate pe termen lung: un factor care poate contribui la dezvoltarea bolii cronice.

„Am fost surprinşi de împărţirea clară între impactul ciocolatei negre şi al celei cu lapte asupra riscului de diabet şi asupra gestionării greutăţii pe termen lung”, a precizat lectorul univ. dr. Qi Sun, profesor în cadrul departamentelor de nutriţie şi epidemiologie de la Harvard.

Chiar dacă ciocolata neagră şi cea cu lapte au un nivel similar de calorii şi grăsimi saturate, se pare că polifenolii din ciocolata neagră ar putea compensa efectele grăsimilor saturate şi ale zahărului asupra creşterii în greutate şi a diabetului, spun cercetătorii.

„Pentru oricine iubeşte ciocolata, constatările sunt o reamintire a faptului că a face alegeri mici, cum ar fi alegerea ciocolatei negre în locul ciocolatei cu lapte, poate face o diferenţă pozitivă pentru sănătate”, a precizat cercetătorul Binkai Liu, care este autorul principal al studiului publicat în The BMJ.

Studiul a inclus date pe o perioadă mai lungă de 30 de ani, de la 192.000 de participanţi care nu aveau diabet când au început să-şi raporteze obiceiurile alimentare.

Nu este primul studiu în care ciocolata neagră este considerată de specialiști sănătoasă și benefică. Compușii din cacao sunt legați de o bună sănătatea a inimii, conform unei cercetări din 2015. Un studiu anterior, din 2005, a spus că acest tip de desert este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea tensiunii arteriale la persoanele sănătoase.

Aceste beneficii pentru sănătate se datorează în mare parte flavonoidelor, compușii bioactivi găsiți în plante, care declanșează producția de oxid nitric, ce dilată vasele de sânge și astfel scade tensiunea arterială. 

În ciuda dovezilor tot mai numeroase privind beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate, oamenii de știință care au realizat studiul recomandă interpretarea rezultatelor cu precauție. De asemenea, este important de reținut că doza e foarte importantă. Participanții la studiu au consumat până în 30 de grame de ciocolată neagră pe zi.

Top 14 rochii de mireasă by Olga O’ Blanc
Articolul anterior
Are 52 de ani, dar arată de 20. Ce mănâncă această femeie
Articolul următor