Frumusețea, sănătatea și … vinul

Decenii la rând medicii îi contrazic pe oamenii de știință în ceea ce privește beneficiile și riscurile consumului vinurilor din struguri asupra organismului uman. Principalul subiect al confruntării îl reprezintă conținutul de alcool în acest produs. Dat fiind faptul că în Moldova a apărut deja un astfel de produs excepțional, cum ar fi VINUL FĂRĂ ALCOOL «Casa Petru», această discuție aprinsă poate fi încheiată.

separator

Totuși, ce înseamnă un vin fără alcool?

Vinurile fără alcool se produc după o tehnologie clasică. Procesul cuprinde absolut toate etapele de măturare ale unor vinuri clasice de calitate superioară cu tăria alcoolică 12-13% în volum, inclusiv și procesul de fermentare. Diferența o constituie doar etapa finală de fabricație, care se numește dealcoolizarea și se efectuează prin eliminarea alcoolului din vin.

În același timp, pentru cei sceptici: vinul fără alcool este un produs natural, din care în procesul de fabricație a fost înlăturat alcool. Nu este un suc din struguri și nici un compot – vinul fără alcool este 100% vin. După finisarea etapei de dealcoolizare în vin rămâne aproximativ 0,5% de alcool – mai puțin decât în sucul din portocale proaspăt stoarse.

Ce spun oamenii de știință despre vin?

Colaboratorii Colegiului Regal din Londra au realizat un studiu la care au participat aproape o mie de surori gemene. Potrivit experților, vinul scade nivelul de colesterol, precum și reduce riscul creșterii în greutate.

Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au demonstrat, că flavonoidele din vinul roșu protejează deteriorarea tenului din cauza efectelor negative ale soarelui. În plus, consumul regulat ai cantităților mici de vin, crește nivelul de estrogen și ai altor hormoni esențiali din organismul uman, necesari pentru sănătatea oaselor.

Oamenii de știință italieni au publicat un studiu în revista științifică American Journal of Agricultural and Food Chemistry, în care susțin că un pocal de vin reprezintă un remediu excelent pentru prevenirea cariilor dentare, inflamațiilor gingivale și a anginei.
”Rezultatele obținute ne demonstrează, că vinul este un remediu excepțional cu un efect antibacterian puternic, care distruge bacteriile streptococice și infecțiile tractului respirator superior”, a remarcat profesorul Gabriella Gazzani.

Cercetătorii de la Spitalul Henry Ford din Detroit au declarat, că vinul roșu conține o substanță antioxidantă unică, numită Resveratrol, care are un efect protector asupra pierderii de auz. În plus, această substanță reduce pofta de mâncare și accelerează metabolismul, au relatat cercetătorii de la Universitatea din Norvegia. În cadrul experimentului, oamenii de știință au administrat albinilor o soluție de resveratrol, după ce au constat o scădere semnificativă a poftei de dulce. Potrivit experților, un efect similar poate fi observat și la oameni.

La Universitatea Johns Hopkins oamenii de știință susțin că vinul roșu crește imunitatea. Totodată consumul regulat de vin, strict limitat în cantitate, contribuie la încetinirea procesului schimbărilor vârstnice ale vaselor creierului și la micșorarea riscului unui accident vascular cerebral.

Și acestea sunt doar câteva studii care ne demonstrează beneficiile vinului. Dar atenție, numai vinul Natural din struguri are proprietăți benefice. Vinul roșu este mai bogat în conținut, în schimb cel alb – e un antioxidant mult mai efectiv în comparație cu cel roșu.

Despre vinul fără alcool

Actualmente, unica companie-producător de vinuri dezalcoolizate în Moldova este «Denovie Group». Produsul este furnizat pe piață sub brandul «Casa Petru Alcohol Free».

Vinul fără alcool păstrează toți nutrienții unei băuturi tradiționale.

Conținutul de microelemente ca: magneziu, potasiu, cupru, calciu, fier, precum și vitaminele, mineralele fac ca acest vin fără alcool să devină un produs miraculos de benefic, cu un impact puternic asupra întregului organism uman.

Data apariției vinului fără alcool este considerată a fi anul 1908, când un mare savant Dr. Carl Jung a primit patentă pentru această invenție. Deși la începutul secolului XX, acest vin fără alcool nu a găsit susținere în rândurile consumatorilor.

În prezent, după mai bine de o 100 de ani, oamenii au apreciat pe deplin beneficiile acestui produs.

În primul rând, vinul fără alcool este îndrăgit de conducătorii auto, pentru că el poate fi consumat în timpul șofatului fără oricare pericol pentru viață sau amendă.


În afară de conducătorii auto acest vin poate fi consumat de:
– Sportivii profesioniști: performanța sportivă și alcool nu au nimic în comun, mai ales în perioada antranamentelor intense înainte de competiții;
– Adepții unui mod de viață sănătos: persoanele care sunt preocupate de sănătatea proprie și care limitează la maxim consumul de alcool sau îl refuză complet;
– Persoanele, cărora după motivele medicale consumul de alcool este strict interzis,
– Cunoscătorii de vin: sunt amatorii vinului care pot aprecia un produs de calitate, dar totodată vor să-și păstreze mintea limpede.

Sloganul vinului fără alcool de la CASA PETRU este: 0% de alcool – 100% de sănătate.

Ambasadorul brandului a devenit renumitul pugilist rus, campionul mondial absolut la box – Kostya Tszyu.

Vinul dealcoolizat se produce din soiuri de struguri autohtone Cabernet Sauvignon și Chardonnay, crescute pe plantații proprii de viță de vie, situate la sudul Moldovei. Rețeaua de distribuție a vinurilor fără alcool Casa Petru include: SUA, Polonia, Belarus, Rusia și Japonia. În fiecare an aria de export se exinde.


În Moldova aceste vinuri au apărut pe rafturile unităților comerciale cu puțin timp în urmă. «Casa Petru Alcohol Free» poate fi procurat în magazinul specializat, situat pe adresa: mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare, 123A; pe rafturile de la stații PECO: Lukoil, Bemol, Vento, Now; precum și în rețelele de comercializare: Kaufland, Green Hills Market, Dulcinella, Nr 1. 

www.freealcowine.com

Cum ușurezi digestia după mesele copioase de sărbători

Dacă în zilele obișnuite reușești să menții un regim alimentar echilibrat, de sărbători este foarte greu să te abții de la bucatele delicioase și aromate. Rețetele tradiționale îngreunează digestia și chiar provoacă dureri abdominale, balonări sau senzația de greu în stomac. Pentru a petrece sărbătorile fără probleme de sănătate, îți recomand câteva trucuri care diminuează efectele meselor copioase, informează unica.md.

Un pahar de apă dimineața.

Bea un pahar de apă dimineața. Mănâncă o felie de ghimbir înainte de masă – accelerează digestia și taie pofta de mâncare. Dacă nu poți să-l consumi simplu, pune felia în suc de lămâie sau obține sucul din ghimbir și amestecă cu sucul de lămâie, plus o cantitate mică de apă. Bea această compoziție cu 30 minute înainte de masa principală. Această rădăcină ușurează senzația de arsură, durere și greață.

Folosește condimente

Condimentele – cum ar fi cele din ghimbir, chimen, coriandru – sporesc digestia și ajută organismul la eliminarea toxinelor.

Ananasul normalizează scaunul

Este un fruct exotic care are efecte rapid. Este recomandat să-l consumi după o masă copioasă. Acesta stimulează digestia, arde grăsimile și este un aliat ideal în lupta cu kilogramele în plus. Te scapă de balonări și elimină apa în exces din organism.

Banana – o sursa excelentă de fibre

Poți apela cu încredere la acest fruct – controlează digestia, țin de sațietate și provoacă eliminarea ușoară a alimentelor ingerate. Este de preferat să le mănânci ca o gustare între mese.

Uleiul de măsline crește producția de bilă și suc pancreatic

Folosește în salate ulei de măsline, deoarece ajută la digestie și facilitează eliminarea reziduurilor alimentare.

Varza – accelerează motricitatea intestinului

Combină varza cu produsele din carne – ajută la digestie, calmează durerile de stomac și ajută organismul să scape de toxine.

Ceaiurile îmbunătățesc procesul de digestie

Există ceaiuri care îmbunătățesc digestia și reduc senzația de ”prea plin în stomac”. Poți prepara o infuzie din mentă, rozmarin, mușețel, salvie sau chiar un ceai verde sau negru. Acestea reduc durerea de stomac. Bea ceaiul înainte cu 30 minute sau după 1 oră după masă.

Evită băuturile carbogazoase

În primul rând, nu bea apă sau suc în timpul mesei, ci aplică aceeași regulă ca și la ceai. Nu consuma băuturi carbogazoase, acestea provoacă balonări și îngreunează digestia.

Renunță la gustări dese

Cu siguranță vei avea în frigider, pe masă diverse bucate, de aceea nu gusta mereu din ele. Organismul are nevoie de cel puțin 2 ore ca să digere mâncare pe care ai consumat-o.

Nu mânca de toate!

Este foarte greu să te abții să nu guști din toate bucatele, dar gândește-te că mai ai timp și mâine.  Stabilește ce produse vrei să mănânci la fiecare masă și combinele corect.

Cum să elimini kilogramele după mesele copioase de sărbători

Adesea mâncăm în exces în timpul sărbătorilor de iarnă, iar corpul nostru are nevoie de recuperare după mesele de Crăciun și Anul Nou. Iată câteva sfaturi pentru a-ți detoxifia organismul și pentru a topi kilogramele în plus, informează unica.md.

Crăciunul și Anul Nou sunt cele mai așteptate sărbători din an. Odată cu întâlnirile de familie, mesele îmbelșugate, petrecerile și nopțile lungi, avem tendința invariabil să ne răsfățăm cu delicii, gustări și băuturi spirtoase care aduc nu doar oboseală, mahmureală, ci și sentimentul de vinovăție. În corpul nostru se formează un dezechilibru și este nevoie ca în următoarea perioadă să avem mai multă grijă de el pentru a-l readuce la forma inițială. 

Un specialist în asistență medicală preventivă a oferit câteva sfaturi, într-un interviu pentru The Health Site, pentru a-ți detoxifia corpul după săbători. Kanchan Naikawadi consideră că este important să-i oferim corpului mai multă atenție imediat după mesele de Crăciun și petrecerile de Anul Nou. 

Crește aportul de lichide

Una dintre cele mai simple și eficiente metode de a-ți detoxifia corpul după petrecerile de Crăciun și Anul Nou este creșterea aportului de lichide, potrivit lui Kanchan Naikawadi. Aportul de lichide ajută la hidratarea organismului, la inițierea refacerii musculare și la eliminarea toxinelor. Ceaiul verde, sucul de Aloe Vera sau Amla, scorțișoară în apă fiartă, ceai de turmeric, apă fierbinte cu lămâie și miere sunt câteva băuturi pentru a-ți menține metabolismul pe drumul cel bun și sunt opțiuni grozave și super sănătoase,  deoarece oferă proprietăți de detoxifiere remarcabile.

Mâncare ușoară

Adesea mâncăm în exces în timpul sărbătorilor și petrecerilor. Mesele pline de alimente prăjite și grase, dulciurile și mâncărurile picante sunt aroma oricărei sărbători. Așa că, după petrecerea de Revelion, este foarte important să ai grijă de dieta ta. Adaugă alimente sănătoase, fructe proaspete și legume cu frunze verzi la mesele tale zilnice. Mănâncă mai multă salată cu seminte sănătoase precum chia sau in și renunță o perioadă la grăsimi.

Nu sări peste antrenamente

Încearcă să urmezi zilnic o rutină fixă ​​de antrenament. Asigură-te că faci mișcare cel puțin o oră pe zi pentru a-ți menține sănătatea fizică și psihică. Yoga și meditația sunt opțiuni grozave pentru a restabili nivelurile de energie și pentru a te ajuta să te simți sănătos. De asemenea, exercițiile fizice te vor ajuta să transpiri și să arzi caloriile suplimentare pe care le-ai consumat în această perioadă. O dată pe an este greu să reziști delicateselor petrecerii de Crăciun și Anul Nou, dar pentru a obține un Indice de Masă Corporală (IMC) sănătos, trebuie să urmezi principiile alimentației sănătoase pentru a reduce riscul de creștere nedorită în greutate.

Salamul și cognacul – cele mai calorice alimente, pe masa de Revelion!

Aşteptăm cu nerăbdare petrecerea de Revelion. Dar ce mâncăm ca să nu punctăm în kilograme? Vei rămâne surprinsă să afli care dintre  bucatele de pe masa de sărbători îngrașă cel mai mult.

separator

Christmas Turkey Dinner
Cel mai caloric şi nociv produs de pe masa de sărbători este salamul,  care are peste 400 kcal/100gr. Mai simplu spus, ai mâncat 100 gr. de salam, trebuie să faci o oră de sport ca să arzi aceste calorii.

mezeluri-1

Aperitivul din carne cu cele mai puţine calorii este șnițelul din piept de pui– 164 kcal/100gr.

Din categoria brânzeturi, cel mai caloric este caşcavalul – 283 kcal/100 gr., iar brânza sărată de vaci are 201 kcal/100 gr.

branzeturi

Nelipsită de pe masa de sărbători este şi scrumbia afumată, care ne oferă 211 kcal/100 gr.
47986880 - smoked kipper with tomato and parsley on a wooden board
Dacă te gândeşti să înlocuieşti pâinea albă cu pâinea neagră în speranța că e mai puțin calorică, atunci află că ai de câștigat doar 30 de kcalorii.

Paine albă are  274 kcal/100 gr.

Paine neagră are 242/100 gr.

paine

Şi cum o masă festivă fără salate nu există, iată câte kcal au salatele tradiţionale:
salate
Olivie – 150 kcal/100 gr.

Şuba  – 209 kcal /100 gr.

Salata de crabi cu cartofi – 262 kcal/100 gr.

Mese festive fără carne, la moldoveni nu există. De aceea, în loc de carne de porc (316 kcal/100gr.) consumă carne de găină (175 kcal/100 gr.) sau carne de vită (104 kcal/100 gr.)

Şi dacă e chef, atunci să fie chef! Cea mai calorică băutură este cognacul care are kcal 239/100 gr. urmat de votkă  (231 kcal/100 gr.).
78-silvestr-silvester-saint-sylvestre-silvester-szilveszter-2013-san-silvestro-oudejaarsavond-revelion-1053-1086-1074-1099-1081-1075-1086-1076-silvester

Deci o sută de grame de cognac este mai caloric decât o sută de grame de carne de pui!

Poţi bea vin roşu sec (75 kcal/100 gr.) sau vin spumant demisec (72 kcal/100 gr.)

Specialiştii în nutriţie ne recomandă să renunţăm la dulciuri,  dacă bem alcool. Pentru că ne vom îmbăta mult mai repede, deoarece zahărul transportă mai rapid alcoolul în sânge.

Ce desert alegem?

Desigur fructele, în special, ananasul care ajută la digestie.

100 de grame de:

Prune cu frişcă are 281 kcal

Tortul ”Cuşma lui Guguţă”  – 325 kcal

Ciocolata cu lapte – 395 kcal
fructe
În schimb mandarinele, portocalele, clementinele au  aproximativ 40 kcal/100 gr.

Nu consuma la masa de sărbători  banane, conţin 89 kca/100gr. şi se digeră mult mai greu în comparaţie cu alte fructe.

Îţi urăm poftă bună la mâncarea sănătoasă și puțin calorică!

Un antiseptic eficient pentru întreaga familie
Articolul anterior
Bazinele și piscinele se închid, din 1 august până la sfârșitul verii
Articolul următor