Frumusețea, sănătatea și … vinul

Decenii la rând medicii îi contrazic pe oamenii de știință în ceea ce privește beneficiile și riscurile consumului vinurilor din struguri asupra organismului uman. Principalul subiect al confruntării îl reprezintă conținutul de alcool în acest produs. Dat fiind faptul că în Moldova a apărut deja un astfel de produs excepțional, cum ar fi VINUL FĂRĂ ALCOOL «Casa Petru», această discuție aprinsă poate fi încheiată.

separator

Totuși, ce înseamnă un vin fără alcool?

Vinurile fără alcool se produc după o tehnologie clasică. Procesul cuprinde absolut toate etapele de măturare ale unor vinuri clasice de calitate superioară cu tăria alcoolică 12-13% în volum, inclusiv și procesul de fermentare. Diferența o constituie doar etapa finală de fabricație, care se numește dealcoolizarea și se efectuează prin eliminarea alcoolului din vin.

În același timp, pentru cei sceptici: vinul fără alcool este un produs natural, din care în procesul de fabricație a fost înlăturat alcool. Nu este un suc din struguri și nici un compot – vinul fără alcool este 100% vin. După finisarea etapei de dealcoolizare în vin rămâne aproximativ 0,5% de alcool – mai puțin decât în sucul din portocale proaspăt stoarse.

Ce spun oamenii de știință despre vin?

Colaboratorii Colegiului Regal din Londra au realizat un studiu la care au participat aproape o mie de surori gemene. Potrivit experților, vinul scade nivelul de colesterol, precum și reduce riscul creșterii în greutate.

Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au demonstrat, că flavonoidele din vinul roșu protejează deteriorarea tenului din cauza efectelor negative ale soarelui. În plus, consumul regulat ai cantităților mici de vin, crește nivelul de estrogen și ai altor hormoni esențiali din organismul uman, necesari pentru sănătatea oaselor.

Oamenii de știință italieni au publicat un studiu în revista științifică American Journal of Agricultural and Food Chemistry, în care susțin că un pocal de vin reprezintă un remediu excelent pentru prevenirea cariilor dentare, inflamațiilor gingivale și a anginei.
”Rezultatele obținute ne demonstrează, că vinul este un remediu excepțional cu un efect antibacterian puternic, care distruge bacteriile streptococice și infecțiile tractului respirator superior”, a remarcat profesorul Gabriella Gazzani.

Cercetătorii de la Spitalul Henry Ford din Detroit au declarat, că vinul roșu conține o substanță antioxidantă unică, numită Resveratrol, care are un efect protector asupra pierderii de auz. În plus, această substanță reduce pofta de mâncare și accelerează metabolismul, au relatat cercetătorii de la Universitatea din Norvegia. În cadrul experimentului, oamenii de știință au administrat albinilor o soluție de resveratrol, după ce au constat o scădere semnificativă a poftei de dulce. Potrivit experților, un efect similar poate fi observat și la oameni.

La Universitatea Johns Hopkins oamenii de știință susțin că vinul roșu crește imunitatea. Totodată consumul regulat de vin, strict limitat în cantitate, contribuie la încetinirea procesului schimbărilor vârstnice ale vaselor creierului și la micșorarea riscului unui accident vascular cerebral.

Și acestea sunt doar câteva studii care ne demonstrează beneficiile vinului. Dar atenție, numai vinul Natural din struguri are proprietăți benefice. Vinul roșu este mai bogat în conținut, în schimb cel alb – e un antioxidant mult mai efectiv în comparație cu cel roșu.

Despre vinul fără alcool

Actualmente, unica companie-producător de vinuri dezalcoolizate în Moldova este «Denovie Group». Produsul este furnizat pe piață sub brandul «Casa Petru Alcohol Free».

Vinul fără alcool păstrează toți nutrienții unei băuturi tradiționale.

Conținutul de microelemente ca: magneziu, potasiu, cupru, calciu, fier, precum și vitaminele, mineralele fac ca acest vin fără alcool să devină un produs miraculos de benefic, cu un impact puternic asupra întregului organism uman.

Data apariției vinului fără alcool este considerată a fi anul 1908, când un mare savant Dr. Carl Jung a primit patentă pentru această invenție. Deși la începutul secolului XX, acest vin fără alcool nu a găsit susținere în rândurile consumatorilor.

În prezent, după mai bine de o 100 de ani, oamenii au apreciat pe deplin beneficiile acestui produs.

În primul rând, vinul fără alcool este îndrăgit de conducătorii auto, pentru că el poate fi consumat în timpul șofatului fără oricare pericol pentru viață sau amendă.


În afară de conducătorii auto acest vin poate fi consumat de:
– Sportivii profesioniști: performanța sportivă și alcool nu au nimic în comun, mai ales în perioada antranamentelor intense înainte de competiții;
– Adepții unui mod de viață sănătos: persoanele care sunt preocupate de sănătatea proprie și care limitează la maxim consumul de alcool sau îl refuză complet;
– Persoanele, cărora după motivele medicale consumul de alcool este strict interzis,
– Cunoscătorii de vin: sunt amatorii vinului care pot aprecia un produs de calitate, dar totodată vor să-și păstreze mintea limpede.

Sloganul vinului fără alcool de la CASA PETRU este: 0% de alcool – 100% de sănătate.

Ambasadorul brandului a devenit renumitul pugilist rus, campionul mondial absolut la box – Kostya Tszyu.

Vinul dealcoolizat se produce din soiuri de struguri autohtone Cabernet Sauvignon și Chardonnay, crescute pe plantații proprii de viță de vie, situate la sudul Moldovei. Rețeaua de distribuție a vinurilor fără alcool Casa Petru include: SUA, Polonia, Belarus, Rusia și Japonia. În fiecare an aria de export se exinde.


În Moldova aceste vinuri au apărut pe rafturile unităților comerciale cu puțin timp în urmă. «Casa Petru Alcohol Free» poate fi procurat în magazinul specializat, situat pe adresa: mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare, 123A; pe rafturile de la stații PECO: Lukoil, Bemol, Vento, Now; precum și în rețelele de comercializare: Kaufland, Green Hills Market, Dulcinella, Nr 1. 

www.freealcowine.com

Ciocolata din Dubai: Ce conține rețeta celui mai inedit desert care a ”înnebunit” rețelele sociale

De mai multe luni, ciocolata Dubai a devenit un desert extrem de căutat pe glob, grație combinației unice de ingrediente: ciocolată topită, cataif și pastă de fistic.

Ciocolata din Dubai

Un desert ciocolatos cu fistic, ulei de cocos și aluat crocant.

  • Timp de preparare: 15 minute
  • Porții: 4

Ingrediente

Pentru stratul de ciocolată:

  • Ciocolată neagră: 300 g
  • Ciocolată cu lapte: 100 g
  • Ulei de cocos: 1 linguriță
  • Ciocolată albă: 50 g

Pentru umplutura de fistic:

  • Aluat gata preparat (kunafa sau similar): 150 g
  • Pastă de fistic: 75 g
  • Fistic mărunțit: 15 g
  • Sare (de orice tip): 1 vârf de cuțit

Mod de preparare

1. Pregătirea aluatului crocant

Taie aluatul kunafa în bucăți mici și prăjește-l într-o tigaie, la foc mic, până devine auriu (aproximativ 5 minute). Amestecă constant pentru a evita arderea. După ce este gata, transferă aluatul într-un bol și lasă-l deoparte.

2. Topirea ciocolatei cu lapte și a ciocolatei negre

Pune ciocolata cu lapte și ciocolata neagră într-un bol și topește-le la microunde, amestecând la fiecare 10 secunde. Procesul ar trebui să dureze aproximativ un minut. După ce s-au topit complet, adaugă uleiul de cocos și amestecă bine până la omogenizare. Lasă compoziția deoparte.

3. Prepararea umpluturii de fistic

Dacă pasta de fistic este prea tare, încălzește-o timp de 20 de secunde la microunde. Adaug-o peste aluatul crocant, presară un vârf de cuțit de sare și pudra de fistic (poți mărunți fisticul într-un mojar, dacă nu ai pudră gata pregătită). Amestecă bine totul.

4. Asamblarea desertului

Într-un alt bol, topește ciocolata albă folosind aceeași tehnică. Toarn-o la baza formei în care vei pune desertul. Peste stratul de ciocolată albă, adaugă amestecul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră, nivelând cu dosul unei linguri.

Umple fiecare formă de desert cu umplutura de fistic, apoi nivelează din nou.

5. Sigilarea desertului cu ciocolată

Toarnă restul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră deasupra umpluturii, netezind cu grijă. Îndepărtează excesul și pune formele în congelator pentru 2 ore.

6. Servire

Scoate batoanele de ciocolată din congelator și din forme. Servește desertul cu o cafea aromată sau un ceai fără zahăr pentru a echilibra dulceața.

sursa: odoras.md

Cea mai bună metodă de a pierde în greutate

Profesioniștii din domeniul medical, cercetătorii și oamenii obișnuiți au lăudat medicamente precum Ozempic și Wegovy pentru beneficiile lor. Printre acestea se numără sprijinul oferit în gestionarea zahărului din sânge și pierderea în greutate. Dar aceste medicamente sunt doar un pas. O dietă bazată pe fibre te poate ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate, scrie evz.ro.

Într-adevăr, medicamentele au fost supuse unor studii clinice. Acestea au indicat că sunt incredibil de eficiente, ajutând oamenii să piardă în medie 15% din greutatea lor corporală. Cu toate acestea, experții și cercetătorii sugerează că aceste medicamente sunt mai eficiente atunci când sunt combinate cu modificări ale stilului de viață. Cel mai important lucru este dieta. Rezultatele unui studiu recent din Journal of Nutrition evidențiază rolul dietei în pierderea în greutate. Mai exact, poți slăbi mai ușor consumând un tip specific de fibre numit beta-glucan.

Dietă bazată pe fibre

Cercetătorii au descoperit că suplimentele de beta-glucan au fost singurele fibre testate care au redus conținutul de grăsime și greutatea corporală la șoareci în 18 săptămâni. Un dietetician spune că studiul servește ca o demonstrația. Se demonstrează că nimic nu te va ajuta să slăbești fără efort- nici măcar medicamente anti-obezitate.

„Aportul de fibre influențează microbiota intestinală, care ajută sănătatea metabolică. Este important să ne concentrăm pe dietă, exerciții fizice și abordări farmaceutice pentru a rezolva obezitatea în mod sigur și eficient”, spune Dr. Chris Moh. Acesta este consilier de fitness și nutriție la Fortune Recomands Health.

Cu toate acestea, se pare că ar putea exista multe beneficii în ceea ce privește consumul de fibre. Acest tip de dietă a devenit foarte populară pe rețelele sociale datorită impactului bun asupra sănătății intestinale. Vestea bună? Fibrele beta-glucan se află într-un aliment preferat pentru micul dejun. În cadrul studiului, experții au evidențiat modalități de a obține fibre beta-glucan. Acestea ar putea avea unele beneficii de pierdere în greutate similare cu cele ale Ozempic.

Tipuri de fibre și beneficiile lor

Există mai multe tipuri de fibre. Să începem cu cele solubile în apă. Fibrele beta-glucan sunt solubile în apă. „Fibrele solubile în apă se dizolvă pentru a forma o substanță asemănătoare gelului. Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și promovează un intestin sănătos”, spune Michelle Routhenstein, dietetician. Tipurile de fibre solubile studiate sunt:

  • Beta-glucan. (Ovăz, orz, orez, ciuperci și alge marine)
  • Pectină (Portocale, lămâi, lime, grapefruit, fasole și roșii)
  • Dextrină de grâu (Adăugată la alimentele procesate, cum ar fi supele și sosurile, pentru a le îngroșa și a crește conținutul de fibre)

Fibrele care sunt mai puțin solubile sau insolubile nu sunt la fel de ușor de digerat. Ele se atașează de alte materiale din stomac și ies mai greu din organism. Asta nu înseamnă că sunt „rele”, totuși. Să luăm de exemplu fibrele de amidon.  „Rezistă digestiei în intestinul subțire și fermentează în intestinul gros, producând acizi grași”, spune Dr. Mohr. Routhenstein spune că leguminoasele și cerealele integrale au fibre de amidon. Fibra de celuloză este o altă fibră insolubilă inclusă în cercetare. Dr. Mohr spune că se găsește în fructe, legume, nuci și cereale integrale.

Fibre și pierderea în greutate

Dr. Mohr explică faptul că cercetătorii au hrănit șoarecii cu diete bogate în grăsimi cu diverse fibre pe bază de plante:

  • Beta-glucan
  • Pectină
  • Dextrină de grâu
  • Amidon
  • Celuloză

Experimentul a durat 18 săptămâni, iar Dr. Mohr spune că cercetătorii au măsurat:

  • Greutatea corporală
  • Adipozitatea (grăsimea)
  • Cheltuielile energetice
  • Toleranța la glucoză
  • Modificări ale microbiotei intestinale

Cum au afectat diferitele tipuri de fibre organismul

Lena Bakovic, nutriționist, spune că rezultatele sugerează că beta-glucanul ar putea ajuta la gestionarea greutății și la controlul glicemiei. „S-a constatat că scade procentul de grăsime și greutatea corporală la șoareci. Rezultatele au fost comparate cu alte tipuri de fibre, care nu au produs efecte similare. Beta-glucanul, în comparație cu alte fibre, este ușor utilizat sau fermentat de bacteriile din intestinul nostru, crescând concentrațiile de butirat. Butiratul crește atunci când bacteriile descompun fibrele”, spune Bakovic.

De ce beneficiile acestei fibre au fost comparate cu Ozempic? „Butiratul, pe cont propriu, crește eliberarea peptidei GLP-1, care promovează eliberarea insulinei și ajută la gestionarea greutății”, spune Bakovic.

Cu toate acestea, studiul a avut limitări, începând cu faptul că cercetătorii au folosit șoareci. „Studiile pe șoareci de multe ori nu se traduc perfect la rezultatele umane din cauza diferențelor în fiziologie și metabolism. Dietele umane sunt mai complexe, iar răspunsurile individuale la fibre pot varia foarte mult”, spune Routhenstein.

Totuși, Routhenstein spune că studiile pe șoareci pot oferi un punct de plecare. În timp ce rezultatele sunt promițătoare, sunt necesare studii pe oameni pentru a confirma dacă aceste constatări sunt aplicabile.

Consumul de fibre la micul dejun

Poți consuma la micul dejun un aliment delicios, care îți va oferi aportul de fibre de care ai nevoie.  „Ovăzul este o sursă excelentă de beta-glucan, care nu numai că ajută la reglarea colesterolului, dar ajută și la menținerea nivelului stabil de zahăr din sânge. Completați cu fructe de pădure proaspete, un strop de scorțișoară și o mână de nuci pentru un plus de proteine și grăsimi sănătoase”, sugerează Dr. Mohr.

Copiii nu au nevoie de dietă! Ce alimente trebuie să pui în pachețelul copilului pentru școală

Pâinea cu unt este potrivită pentru copii, mai ales că reîncepe școala. Acum este momentul perfect să reamintim și regulile alimentare pentru cei mici, scrie stirileprotv.ro.

În cazul copiilor avem o altfel de reprezentare a alimentelor, în alimentația de bază. Grăsimile sunt pe primul loc, ca și procent ocupă undeva la 35% din aportul caloric.

Nu trebuie să avem copii cu o alimentație dietetică. Este o regulă de bază sau un mint pe care trebuie să-l desființăm, inclusiv când vine vorba despre produse lactate, untul este cea mai bună grăsime din lapte, are vitamina A și D în mod natural, extrem de bine de folosit, eficientă. Sunt persoane care spun că laptele să fie degresat.

Sub nicio formă! Cele 3,5 procente din lapte sunt benefice pentru cei mici. Și când vorbim despre grăsimi, nu doar lactatele sunt importante, ci grăsimile de origine naturală, cum ar fi peștele. Ar trebui să mâncăm pește de două ori pe săptămână. Carnea de porc ar trebui și la bebelușii mai mici introdusă în diversificarea alimentației înainte de carnea de vită.

Este o carne foarte prietenoasă și face chimie bună cu organismul nostru. Suntem compatibili cu porcul și trebuie să o recunoaștem. Nu este crescut intensiv spre deosebire de pui și nu are acei acizi grași din carnea de vită.

La școală, cel mai comod și mai echilibrat este sandwich-ul. Un sandwich luat de acasă este mai bun decât orice produs ambalat. Fructele sunt desertul perfect echilibrat. Nu trebuie pusă la colț banana.

Este un fruct care este extrem de ușor de transportat și extrem de satisfăcător. Are minerale și are acest amidon care ține de foame copilului spre deosebire de fructoza multă din mere, struguri și prune.

Un antiseptic eficient pentru întreaga familie
Articolul anterior
Bazinele și piscinele se închid, din 1 august până la sfârșitul verii
Articolul următor