Galina Tomaș: Cum poți slăbi 10 kg în doar 8 săptămâni

Pregătește-te de cele mai extraordinare opt săptămâni din viața ta. Dacă în aceste săptămâni vei urma cu exactitate programul, organismul tău va suferi o transformare remarcabilă. Pe lângă faptul că vei reuși să slăbești 10 kg, fără înfometare și diete drastice, vei fi uimită de capacitatea miraculoasă a corpului de autovindecare. Află de la nutriționista Galina Tomaș care sunt cele 10 regulile pe care să le respecți când îți dorești să slăbești.

separator

GalinaFără compromisuri, fără abateri de la reguli în aceseastă perioadă. Cu cât ești mai strictă, cu atât mai repede gusturile se vor modifica.

Disciplinează-te și începe chiar de azi să-ți schimbi regimul alimentar. Rezultatele te vor încuraja și motiva să adopți un stil de viață sănătos pentru tot restul vieții.

Timp de opt săptămâni nu consuma niciun aliment nociv, astfel vei depăși dependențele alimentare și vei beneficia de curățarea fiziologică a organismului. În acest timp s-ar putea să devii irascibilă, obosită, să ai dureri de cap sau alte simptome neplăcute, dar nu renunța, pentru că organismul se curăță de toxine. În schimb, după aceste săptămâni starea ta de sănătate se va înbunătăți considerabil.

În primele sătămâni, vei slăbi mult mai ușor, însă pe măsură ce te apropii de greutatea ideală scăderea în greutate va încetini.

Regula 1: Bea aproximativ 2,5 l apă pe zi.

4Regula 2: Consumă legume crude aproximativ 450-500 gr. pe zi.

Alimentele crude au efect caloric negativ, adică aportă mai puține calorii decât au nevoie pentru a fi digerate. În dependență ce legume crude consumi, dar  450 gr de legume crude vin cu 100 maxim 200 de calorii, pentru  a fi digerate e novoie de mult mai multe calorii care se obțin din grăsimile depozitate pe abdomen, fese etc. În plus, legumele crude trec foarte repede prin tractul digestiv. Distribuie consumul de 450 gr de legume pentru fiecare masă principală din zi.

Regula 3: Mănâncă legume gătite la abur sau fierte 450 gr pe zi.

Sunt unele legume care își dublează unele beneficiile dacă sunt gătite la abur, cum ar fi: roșiile, ciupercile, ceapa, morcovii, conopida, vinetele.

Regula 4: Optează pentru diversitate, atunci când mânânci legume.

Variază consumul de legume: salata romană, iceberg, rucola, țelină, spanacul, broccoli, conopidă, ardei, ceapă, ridichii, gulii, morcovi, dovlecei, sfeclă, varză, roșii, castraveți, ciuperci, mazăre verde etc.

1Regula 5: Consumați la masa de prânz leguminoase.

Fasole sau alte leguminoase sunt unele din alimentele considerate perfecte. Ele stabilizează glicemia, scad pofta de dulciuri și previn mâncatul excesiv. Consumă câte o cană pe zi: fasole, linte, naut, soia sau mazăre.

 

”Leguminoasele conțin fibre solubile, cât și fibre insolubile și sunt bogate în amidon rezistent. Este un tip de amidon care se comport ca și fibrele. În mod tipic amidonul se găsete în carbohidrați, iar în timpul digestiei se transforă în glucoza, pe care organismul o transformă în energie. Amidonul rezistentunt trece prin intestine fără a fi digerat, de aceea unii cercetători l-au nimit al treilea tip de fibre.”, scrie medicul Joel Fuhrman în cartea sa, ”Mănâncă pentru a trai” .

Amidonul rezistent oferă multe beneficii adiționale unice pentru sănătate:

  • Susține slăbirea și sănătatea digestivă;
  • Ajută la prevenirea constipației;
  • Ajută la menținerea glicemiei;
  • Reduce riscul de a ne îmbolnăvi de diabet și de afecțiuni cardiace;
  • Reduce riscul apariției cancerului de colon.

Regula 6: Consumă cel puțin patru fructe proaspete pe zi, dar nu suc de fructe.

Regula 7: Consumă limitat aceste alimente:

Legumele și cereale bogate în carbohidrați: porumb, cartofi, păstârnac, orz, cereale (nu mai mult de o cană pe zi), pâinea și paste integrale, nuci și semințe ( 30 gr.), avocado (60 gr.), fructe uscate (maxim 2 linguri pe zi).

Dacă pe lângă faptul că vrei să slăbești, ai probleme și cu glicemia, renunță în aceste săptămâni la legumele  și cerealele bogate în carbohidrați sau consumă o cantitate mică o dată la 2 zile.

Regula 8: Înainte de a  consuma cerealele pune-le seara la înmuiat în apă, pentru a crește valorile lor nutriționale.

Anumiți fitonutrienți și vitamine sunt active în momentrul în care aceste cereale încep să germineze. Aceste substanțe include fenoli care inhibă creșterea celulelor cancerigene.

Regula 9: Nucile și semințele consumă-le în stare crudă: nuci, nuci caju, alune, migdale, semințe de floarea soarelui, de susan, de in, de dovleac.

Regula 10: Folosește toate condimentele și ierburile pe care le cunoști, cu excepția sării.

Sfaturi utile:

  1. Țineți minte! salata este felul principal: mânâncă salata ca felul întâi la prânz și la cină. Avem tentința să mâncăm mult din primul fel pentru că suntem flămânzi. Alimentele crude au o durată de tranzit crescut; ele ne umplu stomacul și favorizează scăderea în greutate.
  2. Atenție la alimentele de origine animală! Consumă de 2 ori pe săptămână pește sau carne de curcan, de 2 ori pe săptămână câte un ou, uneori iuart, chefir fără zahăr și alte adaosuri. Mănâncă alimentele de origine animală ca și pe condimente, nu mai mult de 350 de gr. pe săptămână.
  3. Mânâncă în fiecare zi o lingură de semințe de in măcinate. Aceastea îți vor furniza necesarul de grăsimi omega 3, care te  protejează de diabet, afecțiuni cardiace și cancer. O porție de omega 3 o poți obține și din nuci sau soia.

Încercă să nu devii obsesivă cu cântarul, concentrează-te la ceea ce faci. Greutatea va scădea în mod natural ca rezultat al alimentației inteligente, al exercițiului fizic și al adoptării unui stil de viață sănătos. Nu poți controla în totalitate numărul de kilograme pe care le pierzi sau viteza cu care le dai jos. Corpul tău va stabili ritmul arderii grăsimilor, atunci când te alimentezi sănătos.

8

Sportul este esențial pentru scăderea în greutate, facilitează pierderea kilogramelor în plus și îți va oferi o doză de sănătate. O oră de antrenament arde până la 500 de kcal.

Prima săptămână respectă o  alimentație bazată pe legume și fructe, fără produse de origine animală. De fapt este o detoxifiere a organismului de toxine pentru a scăpa de dependențe alimentare și pentru o scădere mai pronunțată în greutate.

6Următoarele 7 săptămâni sunt mai puțin agresive. Poți include 350 gr de alimente de origine animală pe săptămână și o linguriță de ulei pe zi în salate.

Lista săptămânală de cumpărături:

  • Este bine să ai mereu o varietate bogată de alimente sănătoase la îndemână, pentru a evita tentația să mănânci alimente nocive.
  • Legume care pot fi consummate crude: morcovi, țelină, dovlecei, ardei, ciuperc, salată verde, varză, roșii, castraveți, ceapă, usturoi, praz, rucola, verdețuri.
  • Legume care pot fi gătite (proaspete sau congelate): broccoli, conopidă, vinete, ciuperci, roșii, varză, fasole verde, sfeclă roșie, spanac, varză de bruxelles, sparanghel, praz, ceapă, usturoi, urzici.
  • Fructe proapete: mere, kiwi, portocale, grapefruit, lămâie, struguri, pere, prune, piersici, caise, căpșuni, afine, zmeură, cireșe, vișine, avocado.
  • Nuci și semințe: nuci obișnuite, migdale, nuci cajou, fistic, semințe de floarea soarelui, de dovleac, de in, de susan, de cânepă, de chia.
  • Ierburi aromatice și condimente: busuioc, oregano, mărar, pătrunjel, coriandru, rozmarin, cimbru, ghimbir, mentă, boia, chimion, piper, curry, scorțișoară.
  • Alte provizii: oțet balsamic sau de mere.

Nu îți va folosi la nimic să slăbești, dacă nu reușești să te menții. Adoptă un regim alimentar sănătos pentru tot restul vieții. Alegerea de a trăi o viață sănătoasă sau nesănătoasă, este o decizie personală, dar nu privi ca pe totul sau nimic. În această viață ne este dat un corp, iar fericirea și sănătatea sunt strâns legate. Îți doresc o viață lungă și o sănătate de fier!

Dacă nu reușești să slăbești poți apela la ajutorul nutriționistei Galina Tomaș. Programează-te la o consultație la numărul de telefon: 060886688.

galina

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lâng rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Salată verde cu ton
Articolul anterior
Familia Jannei Friske s-a întâlnit cu Platon
Articolul următor