Pregătește-te de cele mai extraordinare opt săptămâni din viața ta. Dacă în aceste săptămâni vei urma cu exactitate programul, organismul tău va suferi o transformare remarcabilă. Pe lângă faptul că vei reuși să slăbești 10 kg, fără înfometare și diete drastice, vei fi uimită de capacitatea miraculoasă a corpului de autovindecare. Află de la nutriționista Galina Tomaș care sunt cele 10 regulile pe care să le respecți când îți dorești să slăbești.
Fără compromisuri, fără abateri de la reguli în aceseastă perioadă. Cu cât ești mai strictă, cu atât mai repede gusturile se vor modifica.
Disciplinează-te și începe chiar de azi să-ți schimbi regimul alimentar. Rezultatele te vor încuraja și motiva să adopți un stil de viață sănătos pentru tot restul vieții.
Timp de opt săptămâni nu consuma niciun aliment nociv, astfel vei depăși dependențele alimentare și vei beneficia de curățarea fiziologică a organismului. În acest timp s-ar putea să devii irascibilă, obosită, să ai dureri de cap sau alte simptome neplăcute, dar nu renunța, pentru că organismul se curăță de toxine. În schimb, după aceste săptămâni starea ta de sănătate se va înbunătăți considerabil.
În primele sătămâni, vei slăbi mult mai ușor, însă pe măsură ce te apropii de greutatea ideală scăderea în greutate va încetini.
Regula 1: Bea aproximativ 2,5 l apă pe zi.
Regula 2: Consumă legume crude aproximativ 450-500 gr. pe zi.
Alimentele crude au efect caloric negativ, adică aportă mai puține calorii decât au nevoie pentru a fi digerate. În dependență ce legume crude consumi, dar 450 gr de legume crude vin cu 100 maxim 200 de calorii, pentru a fi digerate e novoie de mult mai multe calorii care se obțin din grăsimile depozitate pe abdomen, fese etc. În plus, legumele crude trec foarte repede prin tractul digestiv. Distribuie consumul de 450 gr de legume pentru fiecare masă principală din zi.
Regula 3: Mănâncă legume gătite la abur sau fierte 450 gr pe zi.
Sunt unele legume care își dublează unele beneficiile dacă sunt gătite la abur, cum ar fi: roșiile, ciupercile, ceapa, morcovii, conopida, vinetele.
Regula 4: Optează pentru diversitate, atunci când mânânci legume.
Variază consumul de legume: salata romană, iceberg, rucola, țelină, spanacul, broccoli, conopidă, ardei, ceapă, ridichii, gulii, morcovi, dovlecei, sfeclă, varză, roșii, castraveți, ciuperci, mazăre verde etc.
Regula 5: Consumați la masa de prânz leguminoase.
Fasole sau alte leguminoase sunt unele din alimentele considerate perfecte. Ele stabilizează glicemia, scad pofta de dulciuri și previn mâncatul excesiv. Consumă câte o cană pe zi: fasole, linte, naut, soia sau mazăre.
”Leguminoasele conțin fibre solubile, cât și fibre insolubile și sunt bogate în amidon rezistent. Este un tip de amidon care se comport ca și fibrele. În mod tipic amidonul se găsete în carbohidrați, iar în timpul digestiei se transforă în glucoza, pe care organismul o transformă în energie. Amidonul rezistentunt trece prin intestine fără a fi digerat, de aceea unii cercetători l-au nimit al treilea tip de fibre.”, scrie medicul Joel Fuhrman în cartea sa, ”Mănâncă pentru a trai” .
Amidonul rezistent oferă multe beneficii adiționale unice pentru sănătate:
- Susține slăbirea și sănătatea digestivă;
- Ajută la prevenirea constipației;
- Ajută la menținerea glicemiei;
- Reduce riscul de a ne îmbolnăvi de diabet și de afecțiuni cardiace;
- Reduce riscul apariției cancerului de colon.
Regula 6: Consumă cel puțin patru fructe proaspete pe zi, dar nu suc de fructe.
Regula 7: Consumă limitat aceste alimente:
Legumele și cereale bogate în carbohidrați: porumb, cartofi, păstârnac, orz, cereale (nu mai mult de o cană pe zi), pâinea și paste integrale, nuci și semințe ( 30 gr.), avocado (60 gr.), fructe uscate (maxim 2 linguri pe zi).
Dacă pe lângă faptul că vrei să slăbești, ai probleme și cu glicemia, renunță în aceste săptămâni la legumele și cerealele bogate în carbohidrați sau consumă o cantitate mică o dată la 2 zile.
Regula 8: Înainte de a consuma cerealele pune-le seara la înmuiat în apă, pentru a crește valorile lor nutriționale.
Anumiți fitonutrienți și vitamine sunt active în momentrul în care aceste cereale încep să germineze. Aceste substanțe include fenoli care inhibă creșterea celulelor cancerigene.
Regula 9: Nucile și semințele consumă-le în stare crudă: nuci, nuci caju, alune, migdale, semințe de floarea soarelui, de susan, de in, de dovleac.
Regula 10: Folosește toate condimentele și ierburile pe care le cunoști, cu excepția sării.
Sfaturi utile:
- Țineți minte! salata este felul principal: mânâncă salata ca felul întâi la prânz și la cină. Avem tentința să mâncăm mult din primul fel pentru că suntem flămânzi. Alimentele crude au o durată de tranzit crescut; ele ne umplu stomacul și favorizează scăderea în greutate.
- Atenție la alimentele de origine animală! Consumă de 2 ori pe săptămână pește sau carne de curcan, de 2 ori pe săptămână câte un ou, uneori iuart, chefir fără zahăr și alte adaosuri. Mănâncă alimentele de origine animală ca și pe condimente, nu mai mult de 350 de gr. pe săptămână.
- Mânâncă în fiecare zi o lingură de semințe de in măcinate. Aceastea îți vor furniza necesarul de grăsimi omega 3, care te protejează de diabet, afecțiuni cardiace și cancer. O porție de omega 3 o poți obține și din nuci sau soia.
Încercă să nu devii obsesivă cu cântarul, concentrează-te la ceea ce faci. Greutatea va scădea în mod natural ca rezultat al alimentației inteligente, al exercițiului fizic și al adoptării unui stil de viață sănătos. Nu poți controla în totalitate numărul de kilograme pe care le pierzi sau viteza cu care le dai jos. Corpul tău va stabili ritmul arderii grăsimilor, atunci când te alimentezi sănătos.
Sportul este esențial pentru scăderea în greutate, facilitează pierderea kilogramelor în plus și îți va oferi o doză de sănătate. O oră de antrenament arde până la 500 de kcal.
Prima săptămână respectă o alimentație bazată pe legume și fructe, fără produse de origine animală. De fapt este o detoxifiere a organismului de toxine pentru a scăpa de dependențe alimentare și pentru o scădere mai pronunțată în greutate.
Următoarele 7 săptămâni sunt mai puțin agresive. Poți include 350 gr de alimente de origine animală pe săptămână și o linguriță de ulei pe zi în salate.
Lista săptămânală de cumpărături:
- Este bine să ai mereu o varietate bogată de alimente sănătoase la îndemână, pentru a evita tentația să mănânci alimente nocive.
- Legume care pot fi consummate crude: morcovi, țelină, dovlecei, ardei, ciuperc, salată verde, varză, roșii, castraveți, ceapă, usturoi, praz, rucola, verdețuri.
- Legume care pot fi gătite (proaspete sau congelate): broccoli, conopidă, vinete, ciuperci, roșii, varză, fasole verde, sfeclă roșie, spanac, varză de bruxelles, sparanghel, praz, ceapă, usturoi, urzici.
- Fructe proapete: mere, kiwi, portocale, grapefruit, lămâie, struguri, pere, prune, piersici, caise, căpșuni, afine, zmeură, cireșe, vișine, avocado.
- Nuci și semințe: nuci obișnuite, migdale, nuci cajou, fistic, semințe de floarea soarelui, de dovleac, de in, de susan, de cânepă, de chia.
- Ierburi aromatice și condimente: busuioc, oregano, mărar, pătrunjel, coriandru, rozmarin, cimbru, ghimbir, mentă, boia, chimion, piper, curry, scorțișoară.
- Alte provizii: oțet balsamic sau de mere.
Nu îți va folosi la nimic să slăbești, dacă nu reușești să te menții. Adoptă un regim alimentar sănătos pentru tot restul vieții. Alegerea de a trăi o viață sănătoasă sau nesănătoasă, este o decizie personală, dar nu privi ca pe totul sau nimic. În această viață ne este dat un corp, iar fericirea și sănătatea sunt strâns legate. Îți doresc o viață lungă și o sănătate de fier!
Dacă nu reușești să slăbești poți apela la ajutorul nutriționistei Galina Tomaș. Programează-te la o consultație la numărul de telefon: 060886688.