Galina Tomaș: Cum poți slăbi 10 kg în doar 8 săptămâni

Pregătește-te de cele mai extraordinare opt săptămâni din viața ta. Dacă în aceste săptămâni vei urma cu exactitate programul, organismul tău va suferi o transformare remarcabilă. Pe lângă faptul că vei reuși să slăbești 10 kg, fără înfometare și diete drastice, vei fi uimită de capacitatea miraculoasă a corpului de autovindecare. Află de la nutriționista Galina Tomaș care sunt cele 10 regulile pe care să le respecți când îți dorești să slăbești.

separator

GalinaFără compromisuri, fără abateri de la reguli în aceseastă perioadă. Cu cât ești mai strictă, cu atât mai repede gusturile se vor modifica.

Disciplinează-te și începe chiar de azi să-ți schimbi regimul alimentar. Rezultatele te vor încuraja și motiva să adopți un stil de viață sănătos pentru tot restul vieții.

Timp de opt săptămâni nu consuma niciun aliment nociv, astfel vei depăși dependențele alimentare și vei beneficia de curățarea fiziologică a organismului. În acest timp s-ar putea să devii irascibilă, obosită, să ai dureri de cap sau alte simptome neplăcute, dar nu renunța, pentru că organismul se curăță de toxine. În schimb, după aceste săptămâni starea ta de sănătate se va înbunătăți considerabil.

În primele sătămâni, vei slăbi mult mai ușor, însă pe măsură ce te apropii de greutatea ideală scăderea în greutate va încetini.

Regula 1: Bea aproximativ 2,5 l apă pe zi.

4Regula 2: Consumă legume crude aproximativ 450-500 gr. pe zi.

Alimentele crude au efect caloric negativ, adică aportă mai puține calorii decât au nevoie pentru a fi digerate. În dependență ce legume crude consumi, dar  450 gr de legume crude vin cu 100 maxim 200 de calorii, pentru  a fi digerate e novoie de mult mai multe calorii care se obțin din grăsimile depozitate pe abdomen, fese etc. În plus, legumele crude trec foarte repede prin tractul digestiv. Distribuie consumul de 450 gr de legume pentru fiecare masă principală din zi.

Regula 3: Mănâncă legume gătite la abur sau fierte 450 gr pe zi.

Sunt unele legume care își dublează unele beneficiile dacă sunt gătite la abur, cum ar fi: roșiile, ciupercile, ceapa, morcovii, conopida, vinetele.

Regula 4: Optează pentru diversitate, atunci când mânânci legume.

Variază consumul de legume: salata romană, iceberg, rucola, țelină, spanacul, broccoli, conopidă, ardei, ceapă, ridichii, gulii, morcovi, dovlecei, sfeclă, varză, roșii, castraveți, ciuperci, mazăre verde etc.

1Regula 5: Consumați la masa de prânz leguminoase.

Fasole sau alte leguminoase sunt unele din alimentele considerate perfecte. Ele stabilizează glicemia, scad pofta de dulciuri și previn mâncatul excesiv. Consumă câte o cană pe zi: fasole, linte, naut, soia sau mazăre.

 

”Leguminoasele conțin fibre solubile, cât și fibre insolubile și sunt bogate în amidon rezistent. Este un tip de amidon care se comport ca și fibrele. În mod tipic amidonul se găsete în carbohidrați, iar în timpul digestiei se transforă în glucoza, pe care organismul o transformă în energie. Amidonul rezistentunt trece prin intestine fără a fi digerat, de aceea unii cercetători l-au nimit al treilea tip de fibre.”, scrie medicul Joel Fuhrman în cartea sa, ”Mănâncă pentru a trai” .

Amidonul rezistent oferă multe beneficii adiționale unice pentru sănătate:

  • Susține slăbirea și sănătatea digestivă;
  • Ajută la prevenirea constipației;
  • Ajută la menținerea glicemiei;
  • Reduce riscul de a ne îmbolnăvi de diabet și de afecțiuni cardiace;
  • Reduce riscul apariției cancerului de colon.

Regula 6: Consumă cel puțin patru fructe proaspete pe zi, dar nu suc de fructe.

Regula 7: Consumă limitat aceste alimente:

Legumele și cereale bogate în carbohidrați: porumb, cartofi, păstârnac, orz, cereale (nu mai mult de o cană pe zi), pâinea și paste integrale, nuci și semințe ( 30 gr.), avocado (60 gr.), fructe uscate (maxim 2 linguri pe zi).

Dacă pe lângă faptul că vrei să slăbești, ai probleme și cu glicemia, renunță în aceste săptămâni la legumele  și cerealele bogate în carbohidrați sau consumă o cantitate mică o dată la 2 zile.

Regula 8: Înainte de a  consuma cerealele pune-le seara la înmuiat în apă, pentru a crește valorile lor nutriționale.

Anumiți fitonutrienți și vitamine sunt active în momentrul în care aceste cereale încep să germineze. Aceste substanțe include fenoli care inhibă creșterea celulelor cancerigene.

Regula 9: Nucile și semințele consumă-le în stare crudă: nuci, nuci caju, alune, migdale, semințe de floarea soarelui, de susan, de in, de dovleac.

Regula 10: Folosește toate condimentele și ierburile pe care le cunoști, cu excepția sării.

Sfaturi utile:

  1. Țineți minte! salata este felul principal: mânâncă salata ca felul întâi la prânz și la cină. Avem tentința să mâncăm mult din primul fel pentru că suntem flămânzi. Alimentele crude au o durată de tranzit crescut; ele ne umplu stomacul și favorizează scăderea în greutate.
  2. Atenție la alimentele de origine animală! Consumă de 2 ori pe săptămână pește sau carne de curcan, de 2 ori pe săptămână câte un ou, uneori iuart, chefir fără zahăr și alte adaosuri. Mănâncă alimentele de origine animală ca și pe condimente, nu mai mult de 350 de gr. pe săptămână.
  3. Mânâncă în fiecare zi o lingură de semințe de in măcinate. Aceastea îți vor furniza necesarul de grăsimi omega 3, care te  protejează de diabet, afecțiuni cardiace și cancer. O porție de omega 3 o poți obține și din nuci sau soia.

Încercă să nu devii obsesivă cu cântarul, concentrează-te la ceea ce faci. Greutatea va scădea în mod natural ca rezultat al alimentației inteligente, al exercițiului fizic și al adoptării unui stil de viață sănătos. Nu poți controla în totalitate numărul de kilograme pe care le pierzi sau viteza cu care le dai jos. Corpul tău va stabili ritmul arderii grăsimilor, atunci când te alimentezi sănătos.

8

Sportul este esențial pentru scăderea în greutate, facilitează pierderea kilogramelor în plus și îți va oferi o doză de sănătate. O oră de antrenament arde până la 500 de kcal.

Prima săptămână respectă o  alimentație bazată pe legume și fructe, fără produse de origine animală. De fapt este o detoxifiere a organismului de toxine pentru a scăpa de dependențe alimentare și pentru o scădere mai pronunțată în greutate.

6Următoarele 7 săptămâni sunt mai puțin agresive. Poți include 350 gr de alimente de origine animală pe săptămână și o linguriță de ulei pe zi în salate.

Lista săptămânală de cumpărături:

  • Este bine să ai mereu o varietate bogată de alimente sănătoase la îndemână, pentru a evita tentația să mănânci alimente nocive.
  • Legume care pot fi consummate crude: morcovi, țelină, dovlecei, ardei, ciuperc, salată verde, varză, roșii, castraveți, ceapă, usturoi, praz, rucola, verdețuri.
  • Legume care pot fi gătite (proaspete sau congelate): broccoli, conopidă, vinete, ciuperci, roșii, varză, fasole verde, sfeclă roșie, spanac, varză de bruxelles, sparanghel, praz, ceapă, usturoi, urzici.
  • Fructe proapete: mere, kiwi, portocale, grapefruit, lămâie, struguri, pere, prune, piersici, caise, căpșuni, afine, zmeură, cireșe, vișine, avocado.
  • Nuci și semințe: nuci obișnuite, migdale, nuci cajou, fistic, semințe de floarea soarelui, de dovleac, de in, de susan, de cânepă, de chia.
  • Ierburi aromatice și condimente: busuioc, oregano, mărar, pătrunjel, coriandru, rozmarin, cimbru, ghimbir, mentă, boia, chimion, piper, curry, scorțișoară.
  • Alte provizii: oțet balsamic sau de mere.

Nu îți va folosi la nimic să slăbești, dacă nu reușești să te menții. Adoptă un regim alimentar sănătos pentru tot restul vieții. Alegerea de a trăi o viață sănătoasă sau nesănătoasă, este o decizie personală, dar nu privi ca pe totul sau nimic. În această viață ne este dat un corp, iar fericirea și sănătatea sunt strâns legate. Îți doresc o viață lungă și o sănătate de fier!

Dacă nu reușești să slăbești poți apela la ajutorul nutriționistei Galina Tomaș. Programează-te la o consultație la numărul de telefon: 060886688.

galina

Cum să faci o prăjitură cu morcov de post fără coacere: rețeta cu care vei surprinde întreaga familie

Prajitura cu morcov de post este perfecta pentru perioadele in care trebuie sa te abtii de la diverse alimente, dar si pentru regim. In plus, nu contine nici gluten, asa ca oricine poate sa o manance. Unde mai pui ca se face si la rece, deci nu va trebui sa aprinzi cuptorul nici macar un minut! Acest desert are putine calorii si poate fi savurat ca gustare, intre mese, fiind ideal atunci cand este servit alaturi de un ceai fierbinte, scrie realitatea.net

Iata cum sa faci o prajitura cu morcov de post fara coacere!

Reteta de prajitura cu morcov de post
Acest desert este facut numai din ingrediente permise in post. Este o prajitura frageda, nu este uscata deloc, chiar daca nu contine unt sau grasimi vegetale. In plus, are un frosting delicios, din caju si nuci, care adauga savoare acestui desert grozav. Nu contine zahar deloc, ci este indulcit natural, cu ajutorul curmalelor, care sunt pline de nutrienti si leaga perfect compozitia.

Ingrediente pentru frosting:

– 200 g de caju;
– 150 ml de lapte de migdale neindulcit;
– 4 curmale mari deshidratate, fara samburi;
– esenta de vanilie, dupa gust

Ingrediente pentru prajitura cu morcov de post:

  • 300 g de fulgi de ovaz;
  • 320 g de morcovi;
  • 180 g de curmale;
  • 50 g de migdale;
  • 2-3 lingurite de scortisoara;
  • o lingurita de ghimbir pudra;
  • un sfert de lingurita de nucsoara;
  • o mana de nuci zdrobite;
  • coaja de la o jumatate de portocala.

Mod de preparare:

  1. Se lasa la inmuiat nucile caju. Pune-le intr-un castron si toarna apa fierbinte peste ele. Lasa-le sa stea asa cel putin o ora sau cel mult peste noapte. Cu cat stau mai mult, cu atat vor fi mai moi si mai bune pentru a le folosi la creme. Poti sa le inmoi si in lapte de migdale sau de orez. 
  2. Dupa o jumatate de ora sau a doua zi, prepara mixul pentru prajitura cu morcov de post. Pune fulgii de ovaz, morcovii (dati pe razatoare), curmalele, migdalele, scortisoara, nucsoara si ghimbirul intr-un robot de bucatarie. Amesteca ingredientele pana se omogenizeaza complet. Intre timp, pune hartie de copt intr-o tava de 22×22 cm, astfel incat sa lasi hartie si in afara acesteia (dupa ce e gata prajitura, o vei scoate tragand hartia din ambele parti). 
  3. Toarna mixul de morcovi in tava. Foloseste o spatula sau o lingura pentru a-l intinde uniform. Pentru a nivela blatul, foloseste fundul unui pahar sau o alta suprafata dreapta.
  4. Acum prepari frostingul. Adauga in blender nucile caju inmuiate, laptele de migdale, curmalele si vanilia. Proceseaza-le pana obtii o crema omogena. E posibil sa iasa o culoare usor maronie de la curmale sau sa ramana bucatele mici de caju, dar gustul acestora este delicios si confera putina textura cremei. 
  5. Toarna crema peste prajitura si intinde-o cu o spatula. Presara deasupra nuca zdrobita si coaja de portocal. Lasa prajitura la frigider circa o ora inainte de a o servi. 

Prajitura cu morcov de post este alegerea cea mai potrivita daca vrei sa mananci ceva dulce si sanatos in aceasta perioada de restrictii.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă nu bei apă toată ziua

Hidratarea este foarte importantă pentru un organism sănătos, însă de multe ori ajungem să nu ne hidratăm corespunzător. Iată ce se întâmpla dacă nu bem deloc apă o zi întreagă. Explicațiile te vor determina să bei ccele 8 pahare de apă pe zi recomandate de către toți medicii, scrie redactia.ro.

Ce se întâmplă în organismul nostru dacă nu bem apă toată ziua

Dr. Mitchell Naficy susține că menținerea unei hidratări adecvate este importantă pentru sănătatea corpului și a minții. Apa este esențială pentru multe procese importante din organism, inclusiv pentru hidratarea celulelor și a țesuturilor, transportul nutrienților, eliminarea deșeurilor și menținerea echilibrului electrolitic.

De asemenea, deshidratarea poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv dureri de cap, oboseală, constipație, probleme renale și chiar probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia.

Principalele semne ale deshidratării

Este important să fim atenți la semnele deshidratării și să ne asigurăm că bem suficientă apă în fiecare zi, mai ales dacă facem efort fizic sau trăim într-un climat cald și uscat. Este recomandat să bem cel puțin 8 pahare de apă pe zi și să ne hidratăm și prin consumul de alimente cu conținut ridicat de apă, cum ar fi fructele și legumele proaspete.

Ce se poate întâmpla dacă nu bem apă deloc toată ziua? Dacă nu bem apă, se vor instala semnele deshidratării. Printre primele semne se numără senzația de sete, dar și lipsa nevoii de a urina sau urina închisă la culoare.

Pe lângă acestea, alte semne ale deshidratării includ:

  • Gura uscată și senzația de uscăciune în gât
  • Pielea uscată și cu senzație de mâncărime
  • Oboseală și somnolență
  • Dureri de cap și amețeli
  • Crăpături în buze și limba uscată
  • Scăderea performanței fizice și a capacității de concentrare

Atunci când nu consumăm apă toată ziua, este posibil să observăm modificări ale sănătății oculare și ale vederii. „Dacă cineva nu bea suficientă apă pe tot parcursul zilei, poate duce la pierderea de lichide în organism”, spune Besty S. Jacob, optometrist din Florida, citat de Best Life. „Acest lucru, la rândul său, poate duce la condiții precum ochi uscați, oboseală și probleme de vedere, cum ar fi iritații, lăcrimare în exces, vedere încețoșată sau senzația de corp străin în ochi. Fără lacrimi suficiente pentru a hrăni ochii, crește predispoziția la infecții.”, concluzionează medicul.

Dacă nu am băut apă deloc pe parcursul zilei este posibil să observăm și schimbări ale modului de funcționare a tractului digestiv. „Corpul tău are nevoie de apă pentru a digera și a absorbi în mod corespunzător nutrienții importanți, așa că s-ar putea să întâmpini probleme digestive precum constipația sau crampele”, spune Dr. Mitchell Naficy.

Toate mâncărurile din reclame sunt false! Folosesc ulei de motor pentru clătite

Toate mâncărurile din reclame sunt false, iar noi avem dovada în acest sens. Cei care produc reclame folosesc, de exemplu, ulei de motor pentru clătite sau plastic pentru cuburile de gheață, scrie spynews.ro. Un TikToker a explicat exact cum se fac reclamele ca să le dea un aspect natural și, bineînțeles, să atragă clienții. Iată cum sunt făcute acestea!

Mâncărurile din reclame nu sunt adevărate. Cei care le fac folosesc tot felul de trucuri pentru a atrage și pentru ca aspectul lor să arate cât mai bine. Iată cum sunt reclamele făcute, de fapt, dar și cum mâncarea pe care o faci tu nu este niciodată la fel!

Toate mâncărurile din reclame sunt false

Potrivit unui TikToker, reclamele sunt false. Acesta a explicat exact cum se produc reclamele și ce le face, de fapt, să arate atât de bine și de natural, astfel încât să atragă oamenii și să îi facă să cumpere.

Ei bine, în loc de frișcă se folosește spumă de ras și asta pentru că își păstrează mai bine forma și arată mai natural și mai estetic. De altfel, în loc de toppingul de ciocolată se folosește un gel, pentru a curge mai bine din prăjituri.

În reclame, siropul de clătite este, de fapt, ulei de motor, care se folosește pentru mașină. În acest fel, uleiul de motor arată mai bine în reclamă, este mai ieftin și, mai mult decât atât, el nu intră în clătite. Pentru a crea spațiul dintre clătite se folosește o bucată de carton.

De asemenea, în loc de cuburi de gheață se folosesc cuburi de gheață din plastic, deoarece nu se topesc și oferă o senzație de răcoritor și fresh. Mai mult, înghețata din reclame este, de fapt, cartof fiert și pisat, amestecat cu colorant alimentar, pentru că își păstrează mai bine forma și arată mai natural.

Salată verde cu ton
Articolul anterior
Familia Jannei Friske s-a întâlnit cu Platon
Articolul următor